Закат Европы

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Norman, 28 тра 2010.

1. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Гранде, друже, у мене враження що ми розмовляемо різними мовами. Ви мислите містячково а я намагаюсь категоріями. В питаннях всьго українського (мови, культури, історії, національних традицій) я націоналіст. Але в питанні держави Україна я намагаюсь трохи притушити свої національні амбіціїї, розуміючи що Україна не однорідна. Я, наприклад, ніколи не зголошусь на примусове вивчення російської мови в навчальних закладах але й ставити перешкоди іншим нац.меншинам розмовляти і вчити дітей на рідній мові я також не підтримую. А з сусідами ми в любому випадку повинні знаходити спільну мову. І ще. В Україні потрібно шукати на національну українську ідею а ДЕРЖАВНУ УКРАЇНСЬКУ ІДЕЮ. Але нажаль за 20 років Україна не виховала державного діяча такого рівня. У нас є тільки політичні пігмеї з амбіціями хуторськіх царьків.

2. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Я просто знаю, как Польша в ЕС вступала. Всей нацией очень сильно старались. Очень непросто это вступление в ЕС полякам далось.

А во всякие ЕЭП на аркане затаскивают. Поэтому всякие ЕЭПы организации йок. А в которые очень не за так просто пускают, те очень живучии.

Ну... закон природы такой.

3. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

4. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- А навіщо шукати те, що є перед очима? Ця ідея була, є і буде головним двигуном Української душі. Свобода і ще раз Свобода... Яку ще ідею потрібно шукати? Немає і не може бути іншої...

5. ГРАНД

Вищий пілотаж!!!:good:
    Але я додав би ще посилення нації при збереженні найвиского рівня Свободи, за для її ж (Свободи) і процвітання. Щоб Свобода мала тверду опору.

6. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- У давні часи ніхто не посилював націю, бо в цьому не було потреби. Українська нація і сформувалась з ідеї Свободи. Наші вороги, попавши до нас у полон, мали змогу жити серед тієї Свободи українського суспільства і дуже небагато було тих, хто пішов звідси назавжди, бо незважаючи на те, що він був у полоні, мав змогу почувати себе вільною людиною і працювати поряд з тими, хто позбавив його "імперського щастя", на рівних. По скінченню строка полону, полонений міг піти куди хотів, але вже ставши вільним українцем, спробувавши на смак дійсну Свободу, той, бувший полонений, вже не мав бажання повертатись до свого забутого ним, як страхітний сон, імперського "раю". Такого відношення до полоненних не було ніде, тому Україна - унікальна країна. Імперія завжди боялася Украіну і завжди мріяла знищити ії. Але, не виходить, хоча спроби не припинилися і до сьогодення.

7. рівнянин

Я щось вас не зрозумів. Ми про нації чи про державу? Якщо про нації, то я з вами цілком згідний. Але нація це етнос але аж ніяк не організоване суспільство. І Франція, і Великобританія, і Німеччина та й Італія не є моноетнічними державними утвореннями. Але не зважаючи на це, вони мають свої ДЕРЖАВНІ цілі, скажімо ідеї. Вони до цього йшли століттями. І через етнічні конфлікти вони також пройшли. Тому і баварці і шампаньці чи нормандці і прусаки не роздувають у своїх державах міжетнічних конфліктів між етносами які спокон віку проживали на територіїї їх країн. Інша річ емігранти, які заполонили в останній час Європу і нав'язують їй не притаманні для неї цінності прикриваючись правами людини.

А я про що? Сусідські відносини це не значить дозволяти сусіду залазити до Вас в подружнє ліжко.

8. ГРАНД

Все вірно. І приклади вірні Ви навели, але не помічаєте, що таким чином запрягли віз попереду кобили. Тоб то, держави утворювались на грунті вже міцно сформованих, свідомих націй. Держава то вже результат нації, яка настільки зміцніла, що стала здатною творити міцну державу. А Ви пропонуєте спочатку зміцнювати державу не зміцнивши, а то і взагалі зневілював націю. Це все одно що будувати будинок на болоті без фундаменту. Грош ціна такий державі і такому будинку.

9. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

Автор статті суперечить сам собі, від початку і всередині статті пише про невдачі Європи, а наприкінці згадує про правозахисну організацію, що захищає мусульман. Їх би не довелося захищати, якби вони не їхали до ліпшої Європи і це очевидно. Захід ще далеко, але після нього буває схід.

10. ГРАНД

Я Вам стрижене, а Ви мені кошене. Я Вам кажу, що для цього треба зменшувати вплив агресивного сусіда на своїх нерозумних діточок, яких свого часу сусід-зозуля, підклав в наше гніздечко. але вони де факто стали нашими діточками, а сусід-зозуля ієзуїтськи їм нагадує про те що він хоч і недолуга і п"яниця, але мати їхня і таким чином буде за їх допомогою колотати хвилі розбрату у нашій країні. Ось в чому полягає ужас без кінця, який гірший за ужасний кінець. Зневілювання впливу сусіда на наших громадян і є головною задачею будь якої Української влади і свідомого суспільства. І вже досягнувши цього можна буде говорити про нормалізацію добросусідських відносин. А до цього - все нагадуватиме проживання на кратері вулкану.

11. рівнянин

:good:
    Питання Свободи я навіть обговорювати не хочу. Тільки дурень хоче жити при диктатурі чи тоталітаризмі. Але на даний час в Світі немає ні однієї країни з повною свободою. Так як держава і є знаряддя обмеження свободи. В ідеалі повинна бути анархія.

12. рівнянин

А в Україні якраз і будують стріху пропустивши закладання фундаменту.

13. ГРАНД

Нарешті зійшлися на спільній думці.:)

14. ГРАНД

Валенса: Европу пугает конкуренция с Украиной

Бывший Президент Польши считает, что Евросоюз на сегодня недостаточно силен, чтобы присоединить к себе такое большое государство, как Украина.

Об этом он заявил в интервью «УНИАН».

Европа опасается конкуренции с сельскохозяйственным потенциалом Украины. «Давайте помнить, что Украина является великой державой. Особенно велико ее сельское хозяйство. Бог действительно дал ей богатую землю... Европа имеет лучшие урожаи, но они достигаются с помощью химических удобрений.
    Потому Европа была бы вынуждена покупать в Украине продукты, потому что она имеет лучшие природные условия. Это пугало и пугает европейцев», - отметил Валенса.

(Отаке. Не більше не менше);)

15. РАДИОТОЧКА

РАДИОТОЧКА Well-Known Member

В это время Великобритания была крупнейшим колонизатором.Кроме Крымской войны Россия с ВБИ никогда не воевала.Но ВБИ и РИ всегда боролись за сфеоы влияния.Да Черчиль боялся за распространение коммунизма в мире.Но по существу он боролся с РИ.

16. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

Ну що це за така радість розпилятися..і бути розпиляним?
    Тuпy,братися за все що тільки можливо,нічого толком не доводячи до кінця.
    Може це комусь зручно так контролювати ситуацію,але...як то важко довести все розпочате до успішного кінця.Куди легше знайти когось-там винного в недоробках.
    Шукай вітра в полі...коли ті,що розпочали справи ,та Порозпилялися по-світу...Ходи,іщи-свищи їх!
    Вот збудували б міцну Україну Ми,а поляки Польшу,Литвини Литву,то і починали б іншу одну справу Східно-Європейський Союз.
    А так що...коли ЄС зі своєю багатовекторностю і бажанням сосати дві цицьки,американську і російську,та роавалюється...
    За двома зайцями не слід ганятись,тим паче,коли один з них лінивий кролик!:preved:

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ага, і всі колишні колонії Британії прекрасно зара живуть, а колишні колонії Росії?

18. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

А в мене починає складатися враження,що моцар (велетень) Німеччина,починає в Європі шукати і виходити на свій забутий національний шлях відродження ...Проблеми в ЄС змушують Їх до того.От і поспоглядаймо за цим явищем...Думаю,що і "космополіти- обєдєнітєлі" не будуть спати,бачачи,як німці почнуть відхрещуватись від тих ідей "нової міцної Римської імперії",яка нині починає тріщати по-швах.
    Та врешті і зобачимо...:preved:
    +
    Ось і Польща також за себе,а не за когось починає дбати...
    ВАРШАВА, 29 мая . Польша не будет извиняться перед Россией за размещение на своей территории американских ракет «Пэтриот», заявил журналистам министр иностранных дел Польши Радослав Сикорский, комментируя критическую реакцию МИД РФ в связи с появлением ракет вблизи российской границы.
    Министр обороны Польши Богдан Клих заявил в среду, что появление в стране американских ракет «Пэтриот» является «важным шагом в повышении безопасности (Польши) и укреплении стратегического характера отношений между США и Польшей». Сейчас на военной базе в Моронге находится шесть установок «Пэтриот», которые обслуживают около 100 американских военнослужащих.
    http://news.mail.ru/politics/3888808/

19. ostrov_Rabin

ostrov_Rabin Well-Known Member

еэп-это конечно гуано полное...
    но и в природе случаются катаклизмы типа -ледникового периода когда меняются правила выживания...
    то что сейчас происходит в ЕС с моей точки зрения полностью или почти полностью раскрыто в статье Латыниной и не она первая об этом пишет.
    вспомните как пылали пригороды Парижа и Берлина, не это ли верх
    социального-либерализма ?
    а основными опасениями еуропейцев при вступлении Польши в ЕС был страх перед "польским сантехником" отбирающем хлеб у французского сантехника ,но ведь не страх ,что миллион поляков сядет на социалку и положит на работу....,а "халявщики" из африки и азии коих в ЕС порядка
    сотни милиёнов именно так и делают благодаря "левым".
    слишком высока цена европейского социализма, но платить прийдётся и пока никто в ЕС не попытался толком объяснить как урезание
    соц-програм возможно без создания рабочих мест,эти милионы арабов и негров нужно содержать или обеспечить работой...
    помимо угрозы "общему рынку" ЕС есть реальная угороза ВТО ,если внутри европы создавать производства(а быстро создаются рабочие места только в лёгкой промышленности) то урезается импорт, начинаются торговые войны...
    так что самое интересное в ЕС только начинается, а к осени выйдут основные финансово промышленные показатели за полугодие и третий квартал, которые очень могут подпортить картину "величия" ЕС...

20. ull9

ull9 Дуже важлива персона

сколько сколько?
    <смеется>

ну ты и мастер врать..

а де твій аватар? :)