Подорожі Україною

Закарпаття

Posted by Dzeko on 16 лис 2010 відповідей - 507
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А Ви знаєте, Хельго, як закарпатських письменників люблять в Стрию?

http://mystryiany.com.ua/news.html

• Подобається Подобається x 4
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

А що особисто Ви зробили для того, щоб поміняти ситуацію? Називаєте "підкацапників напівкровками" і все(між іншим такі Ваші дії навпаки віддаляють українізацію неукраїномовних громадян,вони просто тупо протестують проти таких як Ви). Я наприклад був ініціатором переходу ведення медичної документації з російської на українську в ЦРЛ, ще тоді, коли остання Верховна Рада УРСР прийняла закон про мови.Скільки Ви особисто з цим живете? Ви думаєте,те що робилося більш ніж 300 років можна виправити за 1-2 роки? Уявіть собі,свою реакцію, завтра я прийду до Вас додому і скажу-через тиждень Ви розмовляєте Закарпатською мовою-якщо ні, я Вам не дам зарплату.Ваші дії?

• Подобається Подобається x 5
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вони при любих моїх діях протестують. Вони не хочуть нічого українського ПРИНЦИПОВО. "Діти окупантів" є на цьому форумі вже термін. Вони нахабніші за вас в 100 раз, куди не цілуйте - всюди задниця.

Все що я міг зробити - взяти участь в Помаранчевій революції. Буде ще одна - теж візьму участь.

• Подобається Подобається x 1
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви чули про україномовну супершколу в Криму,побудовану ще при Кучмі.Так от уявіть собі,коли записують дітей в школу там жива черга 4-5 днів і ночей.Уявіть собі-російськомовні батьки стоять в черзі 3- дні і ночі,щоб записати дітей в супермодернову з басейном,з найкращими вчителями,з викладанням декількох мов україномовну школу.Так от Кучма для популяризації української мови цим кроком зробив у сто раз більше ніж Ющенко з плакатами-мантрами-думай по українському. Кому він це казав? Мені і Вам? Так ми і думаєм по українському. А російськомовний послухає Ющенка з бігборду? Та ніколи. Ось якби за 5 років президент зробив рівень життя у 100 раз ліпше ніж в Росії, то повірте давно б уже російськомовні розмовляли українською-вони б хотіли тут жити і робили б все для того, щоб залишитись в Україні і жити тут і працювати тут.

• Подобається Подобається x 7
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чув. Тільки коли ми результат побачимо? Діти в побуті далі російськомовні як і батьки їхні, далі плюються на НАТО і вішають російські прапори де тіки можна.

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не забувайте-тема про Закарпаття. У Вас була масса запитань чому не запитуєте я казав що готовий відповідати на всі, особливо політичні.

---------- Додано в 23:39 ---------- Попередній допис був написаний в 23:31 ----------

А Ви як хотіли? Невже Ваші батьки(я не знаю приблизно Вашого віку тому не знаю до кого звертатися за історичною пам"яттю-до Вас чи Ваших батьків) на роботі при СРСР говорили російською і дома теж російською? Ви диктатор, щоб забороняти людям думати і спілкуватись дома рідною мовою? Основне,щоб вони знали українську як державну по мірі необхідності.А запрограмувати людей ні Вам ні мені ніколи не вдасться.Це неможливо по своїй суті,це не комп"ютер,де format C зробите і новий Віндовс поставите.Це живі люди,які люблять свою рідну мову і хочуть нею спілкуватись.

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

А як Ви думаєте чому? Не від шикарного життя.Цим вони виявляють своє відношення до рівня життя на Україні.І повірте в більшості в цьому ніякої політики.Ще раз кажу,якби на Україні хоча б у 2 рази жити було краще ніж в Росії,вони б вішали українські прапори.

• Подобається Подобається x 6
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

8. nikolas

nikolas Well-Known Member

Ще одне слово,яке я думав вживають тільки на Буковині - май(більше ніж...),а от подивився фільм "Пів на четверту" і виявилося,що у вас на Закарпатті воно теж поширене.Ім"я Маріка,теж досить поширене у нас,жаль що такі імена(таке мнє) поступово витісняється банальними Машами.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Фаріон теж так сказала, тепер має ярлик расистки.

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Хочете скажу Вам по секрету,що українці теж прапори вішають,у всіх країнах на посольствах, на спортивних змаганнях російськомовний Кличко махає українським прапором в Гамериці, Яна Клочкова теж.як мені здається не розмовляє українською мовою, а на всіх чемпіонатах де вона перемагає найвище майорить синьо-жовтий український стяг. А тепер про інше. Є такий суддя Зварич,який ходив у церкву і напевно ходив на мітинги , клявся в любові до України і .... обкрадав її.Так що не всі погані люди,хто прапори вішає.

• Подобається Подобається x 3
  11. хельга

хельга Well-Known Member

Ще можуть вимовляти як Моріка. (наголос на "о")

У нас не роблять проблеми чи Маріка, чи Моріка, чи Маґда, чи Маруся, чи Маша, аби людина було хороша. Серед моїх друзів є російськомовні, україномовні, мадяри і все у файно у спілкуванні :)

12. nikolas

Та мені поцимбалах,най називают мене,як хотя,мене трохи болить,що наша самобутність котиться у прірву урбанізації та асиміляції.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

---------- Додано в 22:44 ---------- Попередній допис був написаний в 22:41 ----------

Ось smeet наприклад каже "яка є Україна - така є", не треба різких рухів.

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ми нікуди від цього не втікнемо, це природній процес.Але багато чого залежить від нас самих.Наприклад,мої діти знають,що є Різдво і Великдень. Знають,що на ніч перед Різдвом-свята вечеря,і як це робиться. Я думаю,що і вони так само будуть продовжувати традиції. Але є сім"ї котрі давно цього не роблять-звідки їхні діти будуть це знати.Багато чого робить телебачення і радіо.Коли в кіно красивій дівчині гарні хлопці кажуть Машо,то і Марічці хочеться,щоб гарний хлопець сказав Машо ,от вона і всім каже,що вона не Маріка а Маша.У мого кума дочка Маріка,а в Однокласниках вона написала МАША. Ось так.Молодь тягнеться не за традиціями а за прогресом,котрий іноді і не такий прогресивний.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

16. nikolas

В чомус Сміт правий,всіх російськомовних всерівно не перевиховаєш і не заставиш любити українську,говорити на ній.Шкода,що ми тут в себе дома,Штефанів називаємо Стьопами(це так,для прикладу),а з тезою "яка є Україна - така є" я не згідний,у мене друга позиція.Але думаю Сміт вклав в цю тезу трохи інший зміст.

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

У нас в де-яких селах наголос на [а ] в першому складі.Видите,як ми далеко втікли одні від одних:))).

• Подобається Подобається x 4
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Неправда.От уявіть собі,що Ви перукар і до Вас приходить клієнт постригтися. Ви берете машинку і стрижете його наголо.Чи ні? А може спочатку познайомитесь,спитаєте його,як він хоче стригтися, подивитеся на форму його голови,порекомендуєте йому щось,якщо він не дуже компетентний в стрижці-головне,щоб клієнт від Вас пішов задоволений,і ще до Вас прийшов.Або візьмете ножниці і спочатку підріжете чілку а далі будете стрихти за вухами. Ні. Так само з відновленням сфери вживання української мови і будівництво української держави. Закарпатці кажуть-скоро лиш мачки(кішки) родяться. А питання ,особливо національні,їх треба вирішувати чистими руками і холодною головою,бо можна наробити біди. І доручати робити це тим чиновникам,хто ще вчора проводив русифікацію, ні в якому разі не можна.Це призведе до небажаних наслідків,як ото вибори Януковича.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А кому треба догодити і хто це визначає?

(Спробував би мій перукар сказати, що він в печінках має мої бажання...)

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)