10 лютого в м.Ужгороді на ковзанці IceLand біля Дастору пройде веселе зимове свято "Ужгородська ПАЛАЧІНТА 2013" ---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ---------- Ой! Ще додам - палачінта то млинець
Хочу поділитися враженнями від відпочинку На закарпатті та розповісти про цікавинки, може комусь тай буде цікаво.) І так почали ми з м. Мукачево перше що запланували це замок Паланок. дуже цікава екскурсія була так як екскурсовод був з турфірми а не Замку. тож раджу вам не користуватися послугами тутешніх екскурсоводів). Екскурсія центром міста теж цікава, але саме цікаве це місто берегове де ми незмогли знайти когось хто володіє Українською)) ніби місто в Україні а живуть там угорці, але кухня в них дуже смачна варто спробувати, теж є там дегустаційний підвал зкарпатських вин Старий підвал, досить хороші вина та дегустація. по дорозі на Ужгород нам передзвонили і сказали що ми можемо заїхати на дегустацію елю в м. мукачево. Досить цікаво і ми рішилися спробувати, Підвал дегустаційний має назву кельтський двір йому десь більше 400 років як говорив нам власник, та там дегустують не лише ель а більш ніж 20 видів різних настоянок та напоїв, в асортименті навіть була бехерівка яка мені дуже імпонувала)).. В ужгороді були в Ужгородському замку, та досить цікавою нам запропонували відвідати ратонду це дуже стара церква.. Ось такі цікавинки ми відвідали, може ще хтось знає цікаві місьця? куди варто сходити?
Моя любов - Дийда біля Берегово. Відпочивали там цього року вдруге, в кемпінг-зоні. Зона поділена на ділянки сіткою. Одна сторона виходить до озера, інша - на дорогу, має браму і зачиняється на ключ. На території кожного такого сектору - столик, парасолька, лежак (або кілька), кострище з підвіскою для казана і прутами для шомпурів або мурований гриль. На кожні приблизно 10 секторів - біотуалет, котрий принаймні 4 рази на день миють. В кожному секторі смітник, сміття забирають щодня. На в'їзді питна вода зі свердловини, крамничка з морозивом-напоями-дровами тощо. Заборонено рибалити сіткою і човни з бензиновим двигуном. Платиш за сектор (від 120 до 500 грн за добу) і насолоджуєшся життям. Діти вранці виповзали з намету просто в озеро, ввечері купалися до сутінок, казилися як могли. Я думала, нам 4 дні знудиться, а тим часом їхати звідти ніхто не хотів. Навіть в Берегово на термальні води лінувалися їхати. Лише один день пішли на (платний) пляж заради гірок, які входять у вартість квитка (30 грн з носа після 12 років)
И такое встречается "Гостинне Закарпаття, яке соромно показувати гостям (фото)" http://ipress.ua/ljlive/gostynne_zakarpattya_yake_soromno_pokazuvaty_gostyam_foto_26162.html
Ще хочу порекомендувати місце, де "поїсти дорогою". Село Неліпіно перед Свалявою, по ходу руху (зі Львова) при самій дорозі доволі непримітна забігайлівка (пару метрів далі - поворот на готельний комплекс Затишок, якщо до нього доїхали, то вже проїхали). Не надто чисто, трішки розгублений персонал, особливо, коли більше людей, але кухня... За 140 грн нас 5-ро наїлися від пуза і так смачно, що дорогою назад спеціально заїжджали туди (тепер поїли 9-ро за 240 грн і теж від пуза). Фантастичні бограч і чанахи з купою мняса, фрічки, лоці, куряча відбивна, деруни з м'ясом - всі ціни менше 20 грн, порції досить великі (після бограчу я ледве доїла за малою трохи картоплі) і мега-смачний сірий хліб. Так що рекомендую!
В Неліпіно дітьми ми відпочивали кілька разів. І там є (принаймні, була) дуже смачна мінеральна вода. Називали її місцеві - квас. Так за тим квасом з навколишніх сіл люди приїжджали на біціклях. Був зроблений примітивний бювет і, здається, працював в певні години. Вже смаку не пригадую, але залишилося враження, що дуже смачна
В Ужгороді дуже багато ціквого, гарне, маленьке містечко. Хоча трохи теперішня влада його доводить до упадку, нажаль...
Доброго дня. Я із Закарпаття, з Ужгорода. Бачу треба все-таки багато чого пояснбвати всім співгромадянам що це за край такий моє рідне Закарпаття, або ж Срібна Земля, Подкарпатська Русь, Рутенія, Карпатска Україна... Хто зна скільки ще назв дадуть цій благодатній землі протягом віків, і кожна має св собі Таїнство. почнем з замочків на мості Це недавня традиція (принаймні пару рокуів тому її не було), коли наречені під час весілля, гуляючи по мосту очуть ніюи увіковічнити память про цей день, чіпляючи колодки і інші витвори "арматурного мистецтва" з своїми іменами на гратки перил мосту... Проблема 2. Ужгород брудний, але не повсюдно. Та й не у всі роки він такий був... Розпустився народ трохи в культурі... але це ене лише Ужгорода в Україні стосується. "а переважає всежтаки російська," навряд. Переважає українська мова. В селах дуже багато людей говорять по старому (як говорили ще до вступу Закарпаття в Раднський Союз), себто так званою русинською мовою (подібно як в принципі говорили на Західній Україні в 19 столітті). Але, оскільки під час Радянськог Союзу сюди заселели багато росіян, то часто можна почути і російську мову. ---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ---------- туристичні шляхи Закарпаття різноманітні http://tourinform.org.ua/category/zakarpatya/types-of-tourism/
Доречі, про Хуст. Я тут знайшов де можна віртуально Хустом прогулятися http://hust.3dmaps.com.ua/ua/index.html
Ось такий велодень у вишиванках пройшов в Ужгороді 22.08.2014р. https://www.youtube.com/watch?v=3XNxXzB-ohs&feature=youtu.be
Ну так "такі" мости Є абсолютно майже у всіх містах...........для Молодят,така традиція...........для комунальщиків "головниі біль"............в Одесі..не має річки...А міст Тещин(над узвозом) завіщаний замками....(конструкция отягощена).....їх постійно зрізають..... Так і в Киеві .і в Харкові....і в Днепропетровську...........)))))))))) Бачте.....а кажуть...."Ми різні"..............Анічогісенько.......... Ми в нашій країні.........Всі однакові............