Подорожі Україною

Закарпаття

Posted by Dzeko on 16 лис 2010 відповідей - 507
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну це правильно, до чого тут Шухевич до Закарпаття?

:) Практично Рязань з Костромов. Де Гундяєв?

2. Radvan

Radvan Well-Known Member

У березні 39-ого він захищав Карпатську Україну після нападу на неї угорців. Про це у Хусті (тодішня столиця Карпатської України) на якомусь будинку висить меморіальна дошка. тобто мав пряме відношення.

• Подобається Подобається x 4
  3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Це властиво майже всім більш менш розвинутим містам і містечкам Зах.України.Гарні будинки,більш менш терпимі(смирні) аборигени,достаток і т.п.,майже Европа.А шо робити в "лєсу с мєдвєдямі",але посуті це заноза,скіпка в тілі цих міст.

• Подобається Подобається x 7
  4. Sirko

Sirko Well-Known Member

5. vseprav

vseprav Well-Known Member

цією весною їздив у долину нарцисів
    так там ці нарциси ледь цвіли, шкода
    працівник заповідника навіть казав що через декілька років може просто зникнути ті нарциси

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

:)):)):)) І я так думав. Коли моя дочка їхала в Сібіу на міжнародну конференцію, Я казав:"Дивись за речами-румуни то цигани, вкрадуть сумку-залишишся з нічим." Коли дочка приїхала звідти- то казала, що ми проти румунів цигани. В Сібіу вулиці шампунем миють, і в любому магазині продавці відповідають англійською мовою-європейська нація. Напевне щоб стати європейською нацією, треба було зробити з правителями те що зробили румуни з Чаушеску......

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

Не забувайте, що при СРСР всі нацменшини вчили рідну мову і....російську.Тому угорці, румини, словаки, поляки і інші нацменшини Закарпаття знають рідну мову і...російську. Українську розпочали вчити при Україні.А ті всі покоління що з СРСР української не знають.

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

http://www.unipo.sk/public/media/11527/Rusinsky_jazyk_pre_14_rocnik.pdf
    Між іншим читав в одній статті, ош мова якою розмовляють русини в Закарпаттю-найбільш похожа на мову, якою розмовляли русини Київської Русі, зокрема в древньому Києві.
    У князівську добу в Києві розмовляли “загальнозрозумілою” для жителів стольного міста мовою (койне), яка була сформована на основі різних давньоукраїнських племінних говірок, головним чином полян. Ніхто ніколи її не чув, і в записах вона не збереглася. Але, знову ж таки, описки стародавніх літописців та переписувачів, а також сучасні українські діалекти дають уявлення про ту мову. Щоб уявити її, слід, напевне, “схрестити” граматику закарпатських говірок, де давні форми збереглися найкраще, чернігівські дифтонги на місці “ять” та сучасного “і” в закритому складі, особливості “глибокої” вимови голосних звуків у нинішніх жителів півдня Київщини, а також Черкащини й Полтавщиниhttp://www.unian.net/ukr/news/news-242209.html

http://www.profil-ua.com/index.phtml?action=view&art_id=2647&row_cur_page=0#comm_start

Останнє редагування: 8 чер 2011
  7. Saszko

Saszko Well-Known Member

Та єрунда, навєрно.

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Почитайте посилання які я дав-там якраз про це пише.

• Подобається Подобається x 2
  9. Saszko

Saszko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  10. хельга

хельга Well-Known Member

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я трохи в туристичну площину ненадовго переключуся. Куди можна поїхати на тиждень в Закарпаття влітку?

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я б поїхала в Берегівський район, десь в Косонь, або в Хустський.

Навколо Хуста цікаві гори - це не карпатські хребти, а поодинокі гірки, досить високі.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Все-таки до угорців в Берегсас?:)

Я думав десь в Міжгір'я чи Сваляву, чи Синевир. Шось мало фотографій знайшов, таке враження що все як в Верховині. Я в Закарпатті взагалі не орієнтуюсь, головний приорітет - природні ландшафти.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В Міжгір"ї не була.

Свалява для мене як прохідний двір, але це суб"єктивно, дуже часто проїжджаю.

А на Синєвирі була сестра не так давно, була досить розчарована бардаком. Але саме озеро - прегарне, звісно.

15. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

А за Яблунецький перевал не їздили? Десь на Драгобрат?

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Думав про Драгобрат, але то зимовий курорт, всі фотки зімові, по ходу влітку ніхто не їздить.

17. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

20 червня я їхала в напрямку Рахова, то в Івано-Франківську в автобус загрузилось 8-10 туристів, які вийшли в Лазіщині. Я їх питала куди направляються - відповіли, що хочуть на г. Піп Іван і на Драгобрат. http://www.franko.lviv.ua/faculty/g...arpaty/Hoverla-Chornogora/Chornogora_maps.htm

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну це мабуть зі здоровими рюкзаками туристи і з палатками. Я таке теж полюбляю, але цього разу щось спокійніше хочеться. Колись був взимку в Кривопіллі - там садиба на перевалі 1500 м. Так класно - поспав, поїв, вийшов, пройшов по стежці трохи - і вже на самій горі, навколо всі гори як на долоні, не треба дертися 2 години вгору. Тепер би те саме, але літом і в Закарпатті.

Цікаво, Ужгород, і посеред площі церква прямо як з Москви:

• Подобається Подобається x 2
  19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Как для меня самое удобное это Поляна. Горы, климат, вода, инфраструктура. Рядом Свалява, транспортный узел. В радиусе 1,5 часа езды Хуст, Берегово, Виноградово, Ужгород. Недалеко Мукачево, замок Шенборнов в Чинадиево, можно съездить на экскурсию на Синевир. И через Поляну ходят маршрутки на Перечин, рядом Невицкий замок.
    Можно съездить в Ясиня, рядом самые высокие горы, Драгобрат, недалеко Рахив, Квасив

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я вже розібрався трохи. Синевирська Поляна схоже непогане місце. Ви правда всі міста і села Закарпаття перелічили, на машині були видно.

а де твій аватар? :)