Подорожі Україною

Закарпаття

Posted by Dzeko on 16 лис 2010 відповідей - 507
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Де воно там? Можна докладнiше?

• Подобається Подобається x 1
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

• Подобається Подобається x 3
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Поверьте мне Борхес, в Солотвино есть такие озера

4. borkhes

Да я верю, я мимо проезжал - ни одного не видел. В сл. раз хочу исправить ситуацию. :)

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:14 ----------

То, что на карте обозначено как оз. Солт?

• Подобається Подобається x 2
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та не треба Вам карти, Ви як туди доїдете, Вам кожна дитина покаже де озеро,це місцевий клондайк-там хороша інфраструктура.можна зняти будиночки і кімнати прямо на березі,там лікувальні грязі,як захочете можна жити в приватному секторі.

6. Тим22

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та не треба Вам карти, Ви як туди доїдете, Вам кожна дитина покаже де озеро,це місцевий клондайк-там хороша інфраструктура.можна зняти будиночки і кімнати прямо на березі,там лікувальні грязі,як захочете можна жити в приватному секторі.А саме озеро невеличке.

---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:52 ----------

Ви думаєте мені Борхес не повірив і виступаєте гарантом?;)

8. borkhes

Я был там в сентябре, но увы спросить не догадался, дуже замёрзли мы там под дождями и не о том мысли были, даже ночевали в первой попавшейся гостинице на въезде. :sad:
    :)))

9. artmammu

artmammu Member

Этим летом отдыхали на Закарпатье, до того часто приезжали в Ужгород, но это не совсем полное впечатление. На отдыхе остановились в Шаяне, посетили Солотвино, купили плетенок в Изе, посмотрели на страусов и оленей на фермах под Хустом и в самом Хусте купили шляпок на фабрике :)
    Тячев, Тересва, потрясающе душевный монастырь в Грушево где монахи после службы приглашают присоединиться к нам за трапезой.
    Невероятные дома-дворцы в Апше(сейчас Диброво)
    Роскошные виноградники в Берегово-Виноградово.
    Кстати, очень дешевые цены в ресторанах, и вкусно готовят :)
    Там где эти рестораны есть.
    И исключительно приветливые люди, я просто влюбилась в этот край, и теперь с нетерпением буду ждать следующую поездку.

• Подобається Подобається x 5
  10. Тим22

Это смотря откуда вы ехали, если с севера, то справа

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Туристична ностальгія пішла, нагадаю що тема насправді більше культурологічна.

12. artmammu

artmammu Member

Может невнимательно тему читала и не увидела,но множество закарпатцев называют себя русинами оттуда я так понимаю и диалект.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Русины

13. borkhes

Тим22,

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дійсно, теж цікавий аспект. Як не так вже й давно всі дізналися, на Закарпатті крім угорців, циганів, румунів, росіян і українців є русини, загадковий народ. Якісь були сепаратистські проросійські заяви від них за часів Ющенка, потім якось затихло все само-собою (мабуть і затівалося щоб позлити Ющенка). Пригадую бачив колись стару австрійську карту Австро-Угорщини з чисельністю населення по національностям, то все українське населення там позначалось як русини, інших назв етнічних груп не було.

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

щодо озера в Солотвино.. його спускали... була десь вкінці липня на пару днів - не було нічого... хіба приватні басейники при готелях з майже несоленою водою...

щодо тих палаців то були в шоці... реально великі будинки і всі в одному населеному пункті..
    от про монастир не знала, хоч 100 разів була в тих районах... може колись пощастить побувати)

16. artmammu

artmammu Member

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Точно і проплатив акцію головний сантехнік країни.

18. Тим22

19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Говорять, що по складу солотвинські озера близькі до Мертвого моря, там теж ніяка риба, чи інша живність не водиться. Крім того є ще недалеко джерело такі "грязі" (не знаю як правильно називаються, але ніби помічні при артритах).

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та тьху на них, на ті грязі, і на шашлики з лижами і вином. Краще про русинів розкажіть.

а де твій аватар? :)