Подорожі Україною

Закарпаття

Posted by Dzeko on 16 лис 2010 відповідей - 507
  1. хельга

хельга Well-Known Member

Не треба пропускати плюси, до них треба цілеспрямовано йти.
    Gunner, скажіть, будь-ласка, яка мета вашого візиту на Закарпаття? (прям як на таможні :)) ) Що ви хочете побачити?

Не купуйте. Ніхто вас не змушує. Крім кон"яка на Закарпатті ще багато цікавих речей.

Хороший кон"як не можу бути дешевий.

• Подобається Подобається x 3
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я і не пропускаю.

а що, візить вже намічено? просто біла пляма на моїй карті, ще так само Буковина цікавить.

Просто вітчизняне повинно бути дешевше імпортного.

3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

РыдалЪ! :)))

• Подобається Подобається x 5
  4. хельга

хельга Well-Known Member

З вашого першого допису зрозуміло, що є бажання приїхати.
    Щоб вдалась правильна дискусія, Закарпаття таки вам треба відвідати. Бо ви говорите теоретично.
    З власного досвіду скажу, що важко говорити про предмет, в даному варіянті про місцевість, про яку ви знаєте теоретично (з преси, зі слів іших, чули, так кажуть...) Відвідавши декілька країн Європи - зрозуміла, що треба бачити на власні очі, бо розповіді інших не завжди збігаються з реальнісю, а скоріше з емоційним сприйняттям.
    Наприклад, я не була в Індії, але розмовляла з людьми, які відвідали цю країну - і чула зовсім протилежні розповіді враження про неї. Який мені висновок зробити? Ніякий.... Варіянт.... відвідати Індію і дискутувати з реальними своїми враженнями.

• Подобається Подобається x 2
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну в цій темі я дискутував про дещо, але не про конкретно Закарпаття.

6. хельга

хельга Well-Known Member

Вибачте. Певно я щось не так зрозуміла назву даної теми "Закарпаття", яка передбачеє досить широкий спектр підтем. Якщо б ви назвали тему "Чому на Закарпатті нема українців?" дискусія пішлаб в правильному руслі :)

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

У нас є цікава гілка про Індію, з безліччю фото.Можете почитати:)

• Подобається Подобається x 1
  8. smeet

smeet просто спілкуюсь

У Вас застарілі дані.У нас давно вже товари набагато дорожчі імпортних (крім хліба і сигарет).

9. iso

iso Well-Known Member

Вперше на Закарпаття я попав в 7-8 річному віці. Відпочивали влітку біля Сваляви (Неліпіно). Три речі запамяталися:
    Хатина із невипаленої цегли (до речі - робили ту цеглу цигани). В найбільшу спеку в хатці прохолода
    Хати практично не замикалися, навіть як господарі йшли кудись
    Забув старший брат на ріці годинник-місцеві дітлахи знайшли і принесли додому:)

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Це не цегла,це саман,або як їх тут називають вальки.Мішають глину з соломою,і в рідковатому виді з силою закидають в прямокутну форму.Воно постоїть десь з годину,потім формочку акуратно знімають, і вальок сохне. А потім.коли тих вальків достатньо з них будують будинок,замість розчину яким їх зліплюють використовують ту ж рідку глину.Я сам живу в такому будинку і він не маленький http://s50.radikal.ru/i128/1011/1c/682f0c0dadfb.jpg
    І дійсно правда-навіть в саму велику жару тут приємна прохолода.
    А ще тут хати бувають глинобитні.Так само глину з столомою просто кидають в стіну і коли стіна підсихає,лопатою обрізають надаючи форму стіні.Це теж дуже екологічно чисті хати.
    А ще хорчу сказати,що як в селах так і в містах закарпатці дуже віруючі люди.Я попав на роботу в село,ще при СРСР. На Львівщині я такого не бачив-перед Великоднем школярі(це при СРСР) ранком гарно вдіті йшли не в школу а в церкву сповідатися.Для мене це була дивина. Як була дивина як дорослі чоловіки,які заглядали в чарку божились в церкві що не будуть пити. І дійсно це діяло. Бувало навіть таке-на роботі за п"янку хотіли звільняти чоловіка.Але якщо він приносив справку від попа,що він забожився-його не звільняли.о_О

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Був в Берегово, в Мукачевому, в Виноградові, в Ужгороді... Красиво там.

• Подобається Подобається x 4
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Спиртні напої вітчизняні дешевші.

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

---------- Додано в 21:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

Вот никогда б не подумал, что он из самана сделан. :good:

14. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

В конце 80-х отдыхал в Поляне, жили в хатине, хозяйка вручила навесной замок, спрашиваю, а ключ, хозяйка говорит, а вы так повесте, чтобы собаки не залезли, в 2000-х снимали 2-х комнатную квартиру в 5-этажке, уезжали рано утром, за день вечером зашли к хозяйке, она сказала: Ключ оставьте под ковриком.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

То я вже над ним попрацював. Відмовившись від опалення газом(Росія цінами стимулювала:);)) ) я провів утеплення будинку ззовні-пінопласт,сітка, набриск- пісок.вапно.білий цемент,зверху утеплив мінеральною ватою.І гріюся дешевою електрикою(нічною).Але це так закарпатський офтоп.:crazy:

16. iso

iso Well-Known Member

Про кизяки не забули?:)

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Кізяки бачив особисто,як дають в Хмельниччині,в Закарпатті кізяків не дають.:)

18. iso

iso Well-Known Member

Дивно, на франківщині, поділлі - дають. Може на Закарнпатті глина краща?

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Саманний цеглу виготовляють з глини і піску з додаванням очеретяного листя довжиною 5-10 см або інших волокнистих сухих матеріалів ( полови, рубаного моху, подрібненої трави,соломи) у кількості приблизно 15 кг / м 3 (або 20% за обсягом). Точна кількість сумішей визначають у кожному окремому випадку дослідним шляхом, більш за все воно залежить від жирності глини.

Глину для виготовлення саманного цегли використовують жирну, клейку, пластичну, водонепроникну і заготовляють завчасно, щоб на відкритому повітрі вона гарненько розпушилася. http://otvet.mail.ru/question/6776428/

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Чи купалися в Берегові в басейні з термальною водою? А В Солотвині в ропі? Це теж чудо природи. На вулиці -20 а в басейні 50 метровому вода аж гарячкувата-природня(її ще й розводять,щоб не була гаряча). А В Солотвині витікає ропа-і в озері вода що в ній неможливо втопитись,навіть той хто зовсім плавати не вміє буде як поплавок.:)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)