Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем guculyanka, 11 чер 2007.

1. Internati

Internati миється в бані

Відповідь: Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Хех, а я колись забув підписати свою. Мені тітонька в магазині нагадала про це, і я підписав і карточку і чек. На тому сє й скінчило.

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ну в 90-х в нас картки хіба в кіно бачили ))

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А згаданий мною україно-англієць, перед візитом до України, замовояв собі обмеження 100 $ на добу (щоби не зірватися у запій).
    Коли хотів тут купити своїй знайомій пральну машину, позичав у мене "до післязавтра".

4. Оля

Оля Старожилка форуму

А хіба мені вигідно? :) Набрала людина на 100 дол і все розпаковувати, а як ще нарізане...;) Ми в таких випадках беремо документ, людина при мені підписує картку тим же ж підписом, що й на документі і ресіт для мене.:)

5. Boris_Kiev

Якось я їхав в купе з начальником служби безпеки одного банку (якого саме-він не сказав).
    Він розповідав дещо цікаве (це було кілька років тому).
    І про випуск "білих карт" (копій з чужих), і про перехоплення кодів з телефонної лінії, і багато чого іншого. Тож не раджу тримати яйця в одному кошику.

Клієнтом нашої фірми є філія відомого банку в обласному місті. Якось я в телефонній розмові подарував їхньому сисадміну просту ідею, яка полегшила їхнє життя (в плані моніторингу обладнання). Адмін зрадів і захотів віддячити. Я жартома називаю номер своєї картки (їхнього банку) і пропоную "якісь залишки" туди скинути.
    Адмін серйозно сказав: "Ніколи і нікому не називай повністю номера картки. Бо останні цифри номеру - то результат математичної опреації над попередніми цифрами. Хакери намагаються генерувати коди неіснуючих карт, щоби розраховуватися через Інтернет. а номером чужої реальної теж хтось може скористатися".

Ось чому на чеках друкується тільки початкові та кінцеві цифри.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То знимка із сайту мого банку. :) Дякую за турботу.

7. mota_boy

Самого номера не достатньо, потрібен термін дії, а маючи перше і друге цілком реально на куску платика на магнітну полосу записати ці дані і розраховуватись в магазинах.

8. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

------------------------------------

Так, є така процедура, називається Chargeback. Але там стільки мороки!!!!! Ми детально прочесали цю версію, з наглим Приватбанком нічого не получиться. Вони по кілька тисяч людям не повертають, про 750 грн навіть нема чого починатися. Крім того, там за кожну транзакцію треба платити, не знаю скільки може $10.
    ------------------------------------------------------
    Одному знайомому банкомат Приватбанку видав $300 фальшивих. Він звернувся до банку і написав заяву в міліцію. Коли діло почали ворушити, то тих людей з міліції добряче побили, а тому чоловіку сказали і не пікати.
    -----------------------------------------------------------
    Таксі замовляли.
    ---------------------------------------------------------
    Швидше за все, заблоковано службою моніторингу банку.
    -----------------------------------------------------

9. guculyanka

Заяву в міліцію ми написали і зареєстрували.:) Коли я запитала: "що далі?", сказали, що на протязі 10 днів нам подзвонять. В Сільпо готові показати відео, але тільки при міліції.

Саме цікаве, що на тій карточці була і фотка!!!!!!!!!!!, і підпис!!!!!!!!! На чеках з Сільпо той підпис подібний, але видно, що інший. Я дивуюсь, де були очі тих продавців!!!!!!

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

попросіть зустрічі зі слідчим, що вестиме справу.

11. mota_boy

Для Вас там мороки не так вже й багато, заповнити заявку на черджбек, та написати заяву в міліцію (як колишній працівник приватбанку, який приймав заявки на джерджбек скажу Вам - гроші реально повернути), а те що Ви говорите що людям тисячі не повертають то люди просто цим займатись не хочуть. На Ваше письмове звернення до банку банк має дати письмову відповідь, в разі відмови цим займеться міліція та суд.

12. Капітан

Капітан Well-Known Member

А який райвідділ, якщо це не таємниця? :)

13. guculyanka

Не таємниця.:rolleyes:
    В центрі, здається, Мартовича 2.

14. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

Питання таке: в Сільпо сказали, що заяву написати можна, але треба мати когось знайомого, щоб те діло рухалось. Бо інакше, заява собі буде лежати, припадати пилюкою. В нас таких знайомих нема. Ці гроші, ясна річ, не лишні, і, маючи ці конкретні зачіпки, є надія. Але ми ніколи не мали справ з міліцією - чи варто за таку суму (760 грн) щось починати?[/QUOTE]

Почнемо з того, що гроші повернути повинен Банк, він повинен відсудити гроші в торгівців, які обслуговували картку, це відбувається через VISA, Master Сard, а за початок цього процесу Банк знімає з клієнта в середньому 10$+інші витрати.

15. Доброчин

Дочитав, суть наче вже викладено, але додам, про втрату картки не було повідомлено в Банк, тобто вина лежить на торгівельних мережах і власнику БПК.
    Викрадача не беру до уваги:)

16. Доброчин

Доречі інет - найбільш безпечний засіб зняття коштів з картки:) (для зловмисників)

17. mota_boy

не факт, основна маса емітованих у нас карт це маестро-сірус та віза електрон, вони не приймаються для розрахунків в неті, а ще (не знаю як інші банки а Приватбанку точно - не сприймайте як рекламу, просто колись там працював та обізнаний з їхніми карковими продуктами) карти по замовчуванню заблоковані під списання грошей з нету, розблокування можливе після письмової заяви в банк і то на період вказаний в заяві.

18. Boris_Kiev

Я не ризикував бавитися Інет-розрахунками. Просто лінь заводити окрему картку для цього.
    Якщо було конче потрібно - просив колишнього колегу (той ходив обвішаний різними комунікаторами), а йому віддавав готівкою.

19. Доброчин

Не всі банки ставлять обмеження на інет, Приват це монстр, тому й ставить якісь обмеження, я наприклад свїм електрончиком спокійно купую ваучери для мобільного на портмоне...

20. mota_boy

вибачте за необізнаність портмоне це що?

соррі вже сам знайшов ))
    чесно кажучи, я вперше зустрічаю щоб електрончик та сірус приймали до оплати в неті, є ще якісь сайти які приймають їх?

а де твій аватар? :)