Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем guculyanka, 11 чер 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Один хитрий хлопець розповідав, як років 15 тому він погрався з карткою в Ізраїлі.
    Картка була його, він там тимчасово підробляв. Дізнався, що з вечора п’ятниці до ранку неділі банківська система працює в спрощеному режимі (тільки автовідповідач – “рахунок блоковано / рахунок не блоковано” і є обмеження на зняття суми в один день).
    Він заліз у спустошений кредит - купив один електронний апарат у п”ятницю, другий – в суботу, третій – в неділю і вилетів до Києва.
    Проте коли через 2 роки знову туди поїхав – прихопили прямо на паспортному контролі – змусили повернути гроші з відсотками, а також оплатити послуги адвокатів ошуканих продавців. :)

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Те саме в цілому світі і Україна не є вийнятком. правила створює не банк, правила давно сформовані платіжними системами, і банк ставши членом платіжної системи ЗОБОВ"ЯЗАНИЙ ці правила виконувати (банки не дуже хочуть про це розказувати своїм клієнтам).

З.І. Якщо банк відмовить автору теми, то я б радив грамотною англійською написати скаргу на сайті Візи/Мастеркард (в залежності яка карта). Може хтось з форумян допоможе.

• Подобається Подобається x 1
  3. zet

zet Дуже важлива персона

А ШО? Замужние у нас носят чадру и им нельзя встречаться с неотразимым Капитаном? :) Они, в смысле, в себе не уверены? ... :)(задумчиво) И кто б мог подумать, что у людей такая проблема... ;)

4. mota_boy

Справа в тому що Бендер про якого писав я фактично нікого ж не ошукував, українські банки нічого не тратили, крайнім був продавець що прийняв карту не у її власника (продавця, доречі, цього ніхто не заставляв робити)

5. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас ще не таке було. Одні росіяни надумали вертатися назад в Росію. Прожили тут немало часу. Заробили собі добру кредитну історію. Мали повно кредитних карток. Перед виїздом понакуповували на них всього, що очі бачили.А решта ще й знайомим щось купували на великі суми, а ті їм кеш давали. Коротше, понабирали всього десь приблизно на 40 тисяч - і змилися! :)
    Запитання.Яка ймовірність їхнього благополуччя в Росії?Чи дехто думає, що красти не можна в когось конкретно, а в бізнесів можна?

6. Оля

Оля Старожилка форуму

То я й, власне, теж так думаю. Нащо тоді пані Гуцулянці платити якісь проценти міліції, якщо картка банківська і банки мають своїх слідчих. Нехай банк і розбирається!Вона може тільки сказати, кого підозрює в крадіжці, якщо запитають.

7. Internati

Internati миється в бані

Банківські слідчі не мають права займатись оперативно-розшуковою діяльністю. Вони розслідують скоріше внутрішні банківські справи. Тому звератися в міліцію окрім банку варто у будь-якому випадку.

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Хіба, щоб мати доказ, що дійсно була крадіжка.Колись мені вкрали сумку з машини.Там були і гроші, і картки, і купа документів.То відразу родичі викликали поліцію.Ті склали протокол, завели кримінальну справу. Я певно з 20 копій того протоколу зробила і всім відсилала, хто до мене звертався, що я "в них щось купляла".Все познімали.І поліція мене більше ніколи не турбувала.Видно, що такі дрібні справи вони таки віддають на розбирання самим фінансовим інституціям.Але то була купа документів, а не одна картка.

9. mota_boy

ймовірність їхнього благополуччя на території РФ - 99 % хіба би попались за кордоном як той пан що про нього Борис писав.

10. Капітан

Капітан Well-Known Member

Это все лирика :)
    В принципе, никакой сложности такая ситуация с незаконным использованием кредитной карточки и кражи с нее денег для оперативников не представляет. Тем более, что таксист известен... Такие случаи довольно распространены. Чаще всего незаконные владельцы карточек рассчитываются по безналу на автозаправках. Покупают бензин, карточки пополнения счета мобильной связи и т.д. Иногда вычислить, правда, не удается - не все автозаправки оборудованы системой видеонаблюдения, чаще всего - WOG. Однажды вычислили воришку как раз по карточкам пополнения счета Киевстар. К счастью, на заправке щепетильный продавец записал серию и номер проданных карточек, по них вышли на телефон, на который ушло пополнение - а дальше - дело техники.
    Мне интересно, почему карточка заблокировалась до заявления владельца? Возможно, таксист пытался снять деньги через банкомат наличкой и неправильно несколько раз подряд ввел пин-код? В таком случае потерпевшим повезло :)

11. mota_boy

тут багато варіантів, можливо спроба зняття готівки в банкоматі, можливо заблоковано службою моніторингу банку. Не знаю як по інших банках, але в банку де я працював було так - якщо було введено (хоча б один раз невірний пін, і після цього вірний не вводився а йшов розрахунок в торговій точці то карта блокувалась автоматично).
    Можливо клієнт пробував більше одного разу розрахуватись картою на суму більшу ніж там була (залишку він не знав), це також моніторинг блокує.

12. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Деякі кроки ми вже зробили, але я не маю часу тут відписати. Дякую за ідеї.;)

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Поясніть мені будь ласка, як можна розраховуватися чужою дебетною картою без знання паролю? Ніяк не зрозумію.

14. Boris_Kiev

А хіба в Канаді касир просить Вас набрати пін-код на терміналі ? Очевидно, є гранична сума зняття, де не вимагають документи. що посвідчують особу.
    Тут ситуації дві: сума на картці достатня для цього платежу чи недостатня.
    А у нас ще буває третя ситуація: нема зв"язку :)

15. mota_boy

все дуже просто, тільки дуже мала частина терміналів обладнана пін-падами, решта дозволяють проводити операцію без введення пін-коду

16. Liliyah Romanova

Ну так, а як інакше він гроші зніме? Навіть якщо я на 7 доларів куплю, то все одно маю набрати пароль. Тут ніде нема такого, аби не треба було пароль ввести.
    А "нема зв'язку" і тут трапляється часом. :)
    Маразм. Це ж людина тоді взагалі не захищена. І її фінанси теж.

17. mota_boy

Відсутність пін-падів дійсно проблема, але людина захищена, а те що вона не хоче добиватись свого, це, вибачте, її проблеми. Відсутність підпису на чеку це підстава для анулювання операції.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Лілю, дуже просто. :) Якщо не сказати касирові, що картка дебітна, то вона працює, як кредитна. Для дебітки ми натискаємо відповідну кнопку. :)

19. Liliyah Romanova

Підпису на чеку?
    Так, стоп, я вже зовсім заплуталася.
    У Канаді пін на дебетній, а підпис, якщо візою платити. В Україні і там, і там підпис?
    Олю, все одно не розумію. Адже по дебетній видно, що то не віза, чи комусь не видно? Зрештою, тут картку завжди даю в руки продавцеві.

20. Boris_Kiev

1. У нас тільки на окремих бензоколонках я бачив термнали, де треба ввести код. І то - касир, під приводом, що пад-термінад "не пролазить у віконечко"ю запитував код. Грамотні люди його "посилали".

А для захисту - СМС-банкінг. Якщо у Вас із чоловіком "паралельні" картки на спільний рахунок, Ви завжди знатимете, коли він розплатився у винному бутіку :)

Ось приклад: мій друг (українець) розбігався зі своєю дружиною-англійкою. І вона відсудила значну частину зароблених ним грошей. Я запитую - чому ти не відстоював свої права ?
    Він відповів: "Якби підняли історію моєї картки - скільки разів я розплачувся у магазинах лікеро-горілчаних виробів, мені було би ще гірше". :)

а де твій аватар? :)