Загрузка ЦП 100%

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем hunter, 7 бер 2011.

1. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

А на диску С:\ скільки вільного місця? має бути як мініум 15 відсотків від обєму? а папка ТМР вона ж ТЕМР знаходитсья в c:\WINDOWS\

• Подобається Подобається x 1
  2. hunter

hunter мандрівник

достатньо))) розбираюся і завше сам вирішую проблеми, тільки не в цей раз. тут шось серйозне...
    почистив темп-папку, зараз перезавантажу знову віндовс...

Останнє редагування: 8 бер 2011
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тоді скачайте якийсь системний диск типу Лайт (Recovery) і попрацюйте на віртуальній вінді, так з годинку. Заодне перевірите, чи у вас вінда висне, чи жилізо плавиться. :)

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

А ви радіатор процесора давно чистили? В мене вражіння, що у вас тупо вибиває процесор (від того і лишні файли з перевірками...)
    Попилососьте радіатор і вентилятор. (Якщо вентилятор прикручений шурупами - викрутіть і почистіть радіатор. Потім прикрутіть вентилятор, щоб він дув не на радіатор а від нього. (бо дуже часта помилка була колись - вентилятор верх тормашками ;) )

• Подобається Подобається x 3
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

2 міс тому там все було дуже добре чищено і складено. Мій чоловік тоді перевіряв все залізо. Ну так згрубша, він не спеціаліст.
    Я от ще подумала: може там щось перегрівається просто? Є якась програмка, якою можна перевірити? Руцями не вийде, бо системний блок стоїть вмурований в стіл, там дуже напряжно його витягувати.
    Колись там відяха перегрівалась і доставили другий вентилятор. Потім замінили відяху на нову, вроді зі своїм вентилятором, довгий час проблем не було.

5. hunter

hunter мандрівник

то саме......

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

У цьму випадку не відео а "південний" міст швидше гріється, який відповідає за звук і жорсткі диски...
    Якщо є на платі біля процесора ще один радіатор (нижче і справа) то варто перевірити чи він просто гарячий чи обпікає руку...

7. hunter

hunter мандрівник

завтра буду розбирати системний :wacko: і пекти собі руку :haha:
    дякую!!!

8. syavych

syavych копач

1. Знести нортона до чортяків (разом з sygate-фаєрволом), поставити нормального антивіра і добре просканувати систему.
    2. Програмуєте в середовищі Visual Studio? Якщо нє, то відрубати сервіс Machine Debug Manager (Пуск -> Выполнить -> ввести "services.msc /s" -> знайти там Machine Debug Manager -> натиснути на ньому праву кнопку гризуна - свойства - вибрати startup -"disabled").
    3. Обновити драйвери в такій послідовності: мат.плата, відео, аудіо.
    4. УПС під'єднаний через USB є? Якщо є, то відрубати.
    5. Знести нафік вінду.
    6. Купити новий комп :)

Вибирайте собі варіант дій, бажано 1+2+3+4, якщо не поможе, то 5, а якщо і то не поможе - 6 :)

П.С. Можете і побавитися у "попечи собі руку", але крім морального задоволення навряд чи щось інше отримаєте :)))

• Подобається Подобається x 9
  9. hunter

hunter мандрівник

в мене symantec і вчора просканував все...

10. syavych

syavych копач

він же нортон. знести, імхо.

П.С. Забув ще 1 пункт перед тотальним 6-им:
    5а. Поміняти оперативку.

11. hunter

hunter мандрівник

це найкращий антивір з яким доводилось працювати, я з ним вже років 2 і все завжди було кльово...

12. syavych

syavych копач

Я не кажу назавжди з ним попрощатись, але для вирішення даної проблеми потрібно по-одному виключати усі можливі варіанти. Потім можете си поставити його знов, а зараз варто знести і перевірити іншим, наприклад http://z-oleg.com/avz4.zip (обновити бази, а потім повна перевірка).

13. hunter

hunter мандрівник

зрозумів ;)

14. Locke

Locke невиправний реаліст

В таких випадках для початку я роблю наступне:
    1. Вичищаю temp-файли і різні інші бяки з допомогою програми CCleaner (безкоштовна і є в Інтернеті). Часом за тиждень назбирується до 1 Гб того всього.
    2. Чищу реєстр з допомогою програми RegSupreme Pro, хоча можна і тою ж CCleaner.
    3. Перевіряю, чи реєстр не фрагментований програмою Ainvo Registry Defrag (теж безкоштовна і є в Інтернеті). Якщо треба - роблю нею дефрагментацію реєстра. Допомагає дуже сильно.
    Недавно робив таку серію операцій сусіду, то в нього комп"ютер став завантажуватися не 15 хвилин, а 30 секунд.
    Але найперше треба перевірити на віруси. В мене стоїть NOD 32, але часом дещо і пропустить. Тому час від часу скачую безкоштовний DrWeb Cureit. Правда його потрібно кожен раз закачувати нову версію, бо щодня міняється (на сьогодні його об"єм приблизно 50 мБайт).
    Якщо не допомагає - тоді проблему треба шукати десь глибше, можливо це і апаратна проблема.

• Подобається Подобається x 4
  15. hunter

hunter мандрівник

на оперативку не скаржуся)))
    а як щодо блоку живлення, в ньому не може бути проблеми??

16. syavych

syavych копач

А як собі уявляєте скарги на оперативку? Що буде пищати з-під столу "я фігова, поміняй мене"? Проблеми з нею (а саме нездатність прочитати котрийсь блок) часто приводять до проблем з 100%ЦП: виконуються команди типу "прочитати блок такий-то", ніц не виходь -> шукати той блок в свапі, там нема -> знову читати в оперативній і так в циклі... А ще якщо додати до того процесу антивір, котрий паралельно сканує всі дії з пам'яттю, то взагалі піпець.
    Сам по собі БЖ на завантаженість ЦП не впливає, але може впливати непрямо: проблемний БЖ = нехватка (або надлишок) напруги на кінцевих елементах типу відеокарти, оперативної пам'яті і т.д., що у випадку згаданої вище ОП може якраз і призводити до нездатності прочитати якийсь блок тощо...

• Подобається Подобається x 5
  17. Hyligan

Hyligan Іронічний

CPUID HWMonitor, програма для визначення температури процесора, жорсткого диска ітп.

• Подобається Подобається x 4
  18. hunter

hunter мандрівник

програмка кльова :drinks:
    тепер віндовс швидко завантажується :preved:

пішов качати драйвера...

19. ovod

ovod Well-Known Member

а старі де подів?

якщо на диску C більше 13 гіг, то для швидкої установки я ставлю lex

20. hunter

hunter мандрівник

попереставляв, попереставляв, і далі звуку нема....
    всьо перепробував..., прийдеться перестановлювати віндовс...

а де твій аватар? :)