Ех, не тих виявляється "створили" більшовики: тре було мусульман "створювати". Тоді б і завод "Червоний Трикутник" міг би повністю на "оборонку" працювати.
Та я бачу що Ви шуткуєте, пане... То може це легенда така? Обрезание (брит-мила) (ברית מילה) Брит-мила - обряд обрезания, или циркум-цизия (от лат. circumcisio - круговой разрез) заключается в удалении крайней плоти - двухслойной кожной складки, покрывающей головку полового члена. В Каирском музее хранится статуя фараона с обрезанной крайней плотью, что является свидетельством древности и популярности этого обряда. Возник этот обычай еще в первобытном обществе, когда переход юношей в группу взрослых мужчин сопровождался обрядом инициации, или посвящения. В период посвящения юношам не только передавали предания и сокровенные знания племени, но и подвергали их физическим испытаниям, среди которых обрезание было, возможно, не самым болезненным. Мало того, что юношей могли заставить голодать, им делали различные надрезы кожи, выбивали или выпиливали зубы... У отдельных племен для его выполнения использовали самые варварские инструменты, например, когти диких животных. А чтобы инициация запомнилась на всю жизнь, рану после операции посыпали солью и перцем, В довершение обряда вновь посвященный мужчина должен был съесть собственную крайнюю плоть. Воистину, забыть такое трудновато. Обряд обрезания сохранился у некоторых народов Австралии, Океании, Африки до сих пор. Но наибольшее распространение в современном мире обрезание получило в религиозных обрядах иудаизма (совершается над младенцами) и ислама (совершается над мальчиками 7-10 лет). С течением времени обрезание стали делать не только по религиозным соображениям. По оценкам, сегодня примерно одна шестая часть мужского населения планеты подвергается обрезанию. До последнего времени эта операция была популярна у абсолютного большинства американцев, считавших ее необходимой гигиенической и профилактической мерой. Есть целый набор аргументов, которые обычно приводят, доказывая пользу обрезания. Самые характерные из них следующие. Существует мнение, что после обрезания снижается чувствительность головки полового члена, что приводит к удлинению полового акта, а значит, подвергшийся данной операции мужчина будто бы способен доставить партнерше больше удовольствия. Специальные исследования этого вопроса американскими сексологами позволили установить, что чувствительность полового члена в результате обрезания практически не изменяется. У мужчин, подвергшихся этой операции, почти не встречается рак полового члена, а их партнерши реже заболевают раком матки (подтверждается статистическими данными). Распространена точка зрения, что провоцирует развитие раковых заболеваний смегма - смазка, скапливающаяся между крайней плотью и головкой полового члена. Однако последние исследования позволили установить, что чистая смегма абсолютно не канцерогенна. Подтолкнуть к возникновению опухоли может только грязная или инфицированная смазка, образующаяся при несоблюдении элементарных правил личной гигиены. Некоторые ученые приводят данные, в соответствии с которыми гонорея и герпес встречаются у мужчин с необрезанной крайней плотью в два раза чаще, а грибковые заболевания и сифилис - почти в пять раз. Такую статистику можно объяснить тем, что возбудители этих заболеваний находят благоприятную среду в складках крайней плоти, а также все тем же пренебрежением к правилам гигиены и профилактики, которые приобретают особенное значение при отсутствии постоянного партнера. Наконец, некоторые мужчины и их партнерши находят, что половой член с необрезанной крайней плотью попросту неэстетичен - вопрос пристрастий и вкуса. Многие популярные зарубежные издания проводили опросы среди женщин по этой теме. Результаты этих опросов разнятся полярно, что лишний раз подтверждает верность шекспировского высказывания: "Непостоянство -имя тебе, женщина". Получается, что большинство существенных аргументов сторонников обрезания могут обоснованно поддержать люди, которые месяцами живут в экстремальных условиях без воды и мыла или категорически не любят, извините, мыться. Чем же отвечают приверженцам обрезания их оппоненты? Вот некоторые их аргументы. Наличие крайней плоти делает поверхность головки полового члена влажной, соответствующей влажности влагалища женщины, что физиологично. Подвергшиеся обрезанию лишены такого естественного преимущества и часто должны применять специальные смазки. Врачебная практика показывает, что инфекционные заболевания полового органа в первые годы жизни поражают в пять раз чаще детей, у которых крайняя плоть обрезана. Это объясняется тем, что смегма содержит лизоцим, снижающий риск инфицирования мочеиспускательного канала. У младенца не спрашивают, делать ему операцию или нет. За него всегда решают взрослые. Но любая хирургическая операция - это травма, психологические последствия которой могут сохраняться всю жизнь. Американцы, внимательно, даже трепетно относящиеся к своему психическому здоровью, объединяются в общества противников обрезания под лозунгом: "Обрезание - увечье и насилие над личностью младенца". А хирурги довольно успешно разрабатывают методики, позволяющие вытянуть кожу полового члена, чтобы сформировать новую крайнюю плоть. Обрезанная крайняя плоть обедняет сексуальные ощущения, считают многие, и эта точка зрения вполне имеет право на существование. Во время фрикций крайняя плоть сдвигается, что, конечно, делает ощущения богаче самым естественным образом, без применения каких-либо приспособлений из магазина интимных принадлежностей. Несомненно, что обрезание иногда становится необходимой лечебной мерой - при частых воспалительных заболеваниях крайней плоти, при фимозе и парафимозе. Однако в качестве профилактической операции оно вряд ли оправдано. Хотя еще недавно в качестве меры профилактики ангины практиковали поголовное удаление миндалин, а во избежание возможного аппендицита - вырезание аппендикса. http://www.med.israelinfo.ru/enciclopedia/70/
- Вы спрашиваете про слово - этнос? Я же вам говорил, что этнос - это синоним слова гой. И чем плохо слово гой? Вас можно так называть?
Тівєр, друже, маю до Вас питання. [OFFTOP]чи гой ( "повний живильних соків ") і гой (гоїм) - одне ? хто ж тоді решта ? враховуючи в контексті даної розмови, що гоїло - нефритове стебло, що ж тоді у решти ? соррі за таку нездорову зацікавленість ... :o[/OFFTOP]
[OFFTOP]- Звісно, гой. Бо гоім - це гой у множині. Гой - це нейудей, а єтнос - це не грек. А греки - це еліни, а елини, це переселенці з Йудеї... Тому гой та етнос - це синоніми. Ви про це питали?[/OFFTOP]
[OFFTOP] зовсім ні, не про це. Але перед тим мушу зауважити, що Ви просто знахідка якась для перевірки інформації ! :rose: мене зацікавила матеріально-практична сторона значення слова. отже, якщо необрізані гої - повні живильних соків (так тлумачиться слово), то всі решта яких соків повні й чи повні взагалі. соків. розумієте, що я маю на увазі ? :rolleyes: чи вони повні смертельних соків ? а виходить так, що Ви підняли іншу тему, - знову (в котре !) притягуючи все в один географічний центр. "... А греки - це еліни, а елини, це переселенці з Йудеї..." якщо перевірити це, точніше, історію однієї з трьох цивілізацій , що формували Грецію, - еллінську, - виявиться, що її ще називають Mycenaean civilization (Helladic/Hellenic rep/Hellas), яка прийшла з півночі (чи північного-сходу). ця цивілізація була Індо-Европейською й принесла знання про вироби з кераміки, металургії й сільського господарства. ... однозначно, не з Йудеї .................. сорьки. але мене все ж не це цікавить зараз. :p[/OFFTOP]
- Тоді перепрошую... - Ким? Джерело, прошу Пані... - Ні. Не розумію. - Майже гадки не маю... - Це не я. Це Біблія і генетики: - Я не буду з Вами сперечатися, а скажу лише одне: Те, на що ви посилаєтеся, є тільки припущення, гипотеза, але не факт. Якщо Ви не будете звертати уваги на різні байки, то Ви зможете думати самі. Наприклад, еліни, елани, алани, осетини, це одне і теж. А тепер погляньте на разселення аланської сім'і. Від Іспанії, до Кавказу. А де буде середина? Якраз у "Греції. чи не так? А тепер скажіть, чому так? І чому елани-алани не прийшли зі східу, чи півночі? Бо вони прийшли з півдня і це є так. - Думайте як хочете, я не проти. Але вішати самому собі лапшу на вуха я не буду. - От Вам і порозмовляли... А мене цікавить ВСЕ, навіть міфічна квантова теорія. :rose:
[OFFTOP] можу порадити те ж саме ! якими джерелами Ви користуєтесь ? міфічними ? власними розрахунками й Біблією ? лінк до Mycenaean civilization я подала, а їх можна назбирати тьму.щодо мого першого питання, що залишається відкритим, то в розширеному вигляді воно виглядає так. почнемо зпочатку. може елліни - переселенці в Іудею, а не "з" ?? якщо слово етнос прийшло з Греції, то Ви не можете не знати, що ним називали поган (pagan/ heathen), вони ж нехристияни й нейюдеї. (Heathen is from Old English hæðen "not Christian or Jewish",) гой означає "життя" , так ? спочатку з цим розберемося.[/OFFTOP]
[OFFTOP] - Дякую сердечно. - Тільки орігіналами документів. - Ні, справжніми... - Так. Довіряю тільки собі, та й то не завжди... - Не тільки нею. - Нічого дивного. Тут є такий Робинзон, котрий мені накидав мап 18 сторіччя, де було написано 14-те, та й що? На заборі теж написано... - Ви думаєте, що в цьому є сенс? Я вже не бачу. Ви маєте свою думку, яка для Вас є найвища, то навіщо вище? - Може... але льод має дурну звичку таяти з півдня на північ, але ніяк не навпаки. А на льоді жити дуже некомфортно. - Як не знати, знаю. Я знаю ще більше. Так вони називали наших предків, бо вони обробляли землю, а поган - це землероб. - Так, Ваша правда. - Коли воно стало означати життя? - Спробуйте, може розберетеся... Я вже розібрався, десь років шість тому. - Розказувати Вам про це немає сенсу, бо Вам все відомо з багатьох джерел, які для Вас не визивають ніякого сумління. Бажаю великої вдачі[/OFFTOP].
[OFFTOP] )) друже Тівєр, це не аргумент. в Гренландії пару сотень років тому пшеницю вирощували ! а в печерах теперішньої території Єгипту 800 років прожило одне плем"я пересиджуючи морози. 800 років. в них було жорстоке обмеження щодо народження дітей. мені здається, коли людина дуже заангажована якоюсь темою, філософською течією, явищем, вона перестає об"єктивно оцінювати його. й підтасовує під це суперечливі факти або стає жертвою власної непомильності. про еллінів я Вам подала джерело, - вони прийшли з півночі, а Ви мені - про лід. про поган я Вам джерело й синонім heathen, а Ви мені про землеробство...яке не має до того прямого стосунку взагалі. але кому не до душі парадоксальні співрозмовники ! :rose:[/OFFTOP]
Вибачте за втручання у вашу бесіду. Хочу запропонувати цікаву інформацію. http://www.borsin1.narod.ru/ http://zhurnal.lib.ru/s/sinjukow_b_p/ Думки і твердження Тівєра багато де в чому співпадають з поданими у вищенаведених роботах. Маю надію, що і Вам пані Ester теж буде цікаво.
- Та ні... Борсіна тут не поважають, бо його вважають антисемитом, хоча це і не так. Коли він каже слово "єврей", то вкладає в це слово зовсім іншу думку і до іудеїв це слово не має жодного відношення, на чому він і наголошував. Але таким чином представники "офіційної науки", звертаючи увагу людей на такі речі, відштовхують їх від головної думки автора. Не має жодного сумніву, що у нього є свої ляпи, але якщо уважно читати, то можна досить легко ці ляпи відокремити. Наприклад, він каже, що сам-ар - перекладається, як обрій, але це не зовсім так. Сам-ар, це перекручене шу-мер, а може і навпаки, але, без сумніву, це одне і те ж. Йудеї перекладають слово шумер, як охоронник (ара), тобто якоїсь площини поверхні землі. Сьогодні в українській є слово, вартовий. До речі, сам-ур-а-й - сам-ур, ур- це місто, тобто охоронник міста; - сьогодні, як поліс-мен. Як бачимо, всі мови мають схожі коріння.
[OFFTOP] - Так, не аргумент, бо це є факт. - Хто вас сказав таку дурницю? Ні, це вже занадто... - І коли це було? В останній раз Ніл змерз у 1050 році! - І це є так, і це є правда, але відноситься в даному випадку, до Вас, люба Естер. - В тому й проблема, що для вас це джерело, а для мене - це думка представників офіційної науки, яка націлена на умисне спотворення реальності. . ------------ pāgānālia, ium и ōrum n. [pagus] - сельский праздник ------------ pāgānicum, ī n. (sc. patrimonium)сельское поместье, усадьба ------------ "бяху же погане: жруще озером, и кладязем и рощением, якоже прочий погани". ------------ Не має до того прямого стосунку взагалі? - Але це латинь, яка зроблена з "грецької". Я підтримую, що латинь це вигадки, і грецька, це вигадки, але елінську, яка чомусь так схожа на йудейську, починаючи з абетки, будете заперечувати? - А якщо Ви ще не розібралися зі словом гой, то дам підказку: - Щиро бажаю Вам прозріння![/OFFTOP]
[OFFTOP] ) дякую, взаємно ! мені подобаєється Ваше "- Я не буду з Вами сперечатися, а скажу лише одне: Те, на що ви посилаєтеся, є тільки припущення, гипотеза, але не факт. або - В тому й проблема, що для вас це джерело, а для мене - це думка представників офіційної науки, яка націлена на умисне спотворення реальності." Й відводите мене постійно в сторону від мого питання. а воно просте !! :girl_ironia: якщо "загоїти" це "заживити", якщо гой - це живильний ( між іншим, Ваше пояснення цікаве, бо фантазійне, казкове й нічого не пояснює), якщо гоїло - це прекрасна штука, яку має кожен чоловік з гоїв, неюдеїв, яких юдеї вважають "чужими", чому вона несе такий позитивний зміст ? виходить, гої - живі, негої - мертві, зроблені з глини й піску ? розумієте, що я мала на увазі ? п.с. й далі стверджую , що в контексті розмови те, що погани - землеробці, дуже звужувало поняття й не мало до головної ідеї прямого відношення, тільки дотичне. вони не тільки землеробство принесли, про що я й написала. й вертаючись до Вашого "А греки - це еліни, а елини, це переселенці з Йудеї" хочу запитати, яке таке круте землеробство їснувало в Юдеї, що вони могли досягненнями поділитися, розходячись по світу ?.. в гористій місцевості з тяжкими грунтами ?... виноградарство й вирощування оливок, - а греки, думаю, мали свої надбання. зате пелазги, про яких я вже писала на іншій гілці, й котрі поклонялися турові (бикові), принесли багато всього . й пішли далі, в Юдею. (статура в них же була інша навіть). не треба будувати світову історію на дванадцяти колінах ізраїльських, мені здається, цим Ви займаєтесь, перепрошую . :rose: ППС про самураїв - цікаво. Ви пишете :сам-ур-а-й - сам-ур, ур- це місто, тобто охоронник міста" дослідники ж пишуть про префікс "са" й дієслово "морапу/морафу" - прислужуватись одній стороні, приглядати, чекати шансу Etymology 1 From 目 (ma) + 守る (moru) [edit] Verb 守る (transitive, godan conjugation, hiragana まもる, romaji mamoru) protect; defend abide (by rules); observe (regulations) watch carefully а охоронник міста, це скоріше, - бусі. [/OFFTOP]
- І ми до Вас! - Я дуже радий, що Вам хоч щось сподобалося. Це вже прогрес. - Нікуди нікого не відвожу, бо мене звуть не Мойсей... - Так то ж по українськи... І що? - Ні, не казкове, а скоріше загадкове. Але для декого майже фантазійне, бо не перекликується з "науковою думкою", але це діло таке... Колись для "науковців" і Земля була, як пательня, але все тече... - Звісно розумію, але дуже хотів, щоби Ви мені це пояснили, але Ви не бажаєте. До речі, я вже відповів на це запитання у попередньому посту своєю "підказкою", але Ви зробили вигляд, що не помітили... Але там, майже все є. - Кажіть ясніше, буде конкретніше. - Хто приніс? і що? дозвольте запитати...:rose: - А я про це жодного разу не наголошував. Та й Йудеї..., це було набагато пізніше... - У "греків" для олив були раби-пагани... "Греки" не займалися землеробством НІКОЛИ! - Зосталося мале. Назвати справжнє місце, де знаходилася Йудея і чому поклонялися білому бику-Ану.... Й ще одне. Пелазги, як ви їх обізвали, ніколи не були елінами. Вони були галами. Але це моя особиста думка... Можете мені не довіряти, я буду не проти. - Вам здається. Це так. Але є питання, кому не треба? - Абраам був лише однією гілкою дерева людства, друга гілка, це Індія, але з одного коріння, арійського. А арії, це і є пагани. Дивно? Але ще не вечір і Вам ще дивуватися і дивуватися...:rose: - Це добре, що цікаво. - То і нехай пишуть...що їм ще робити? - Вони мають свою думку, а я свою. Не співпадає? Нічим не можу допомогти цим горе-дослідникам, вибачаюся... - ПС. Ви знаєте що це таке? Ж - ППС. не розумію, навіщо ми ховаємося за оффтоп? Ми не виходимо за рамки теми про українців і поступово доводимо, що не більшовики нас зробили, а ми є стародавня нація. Тому пишу відкрито.
їх називають пелазгами, а не обзивають, друже Тівєр. :rose: й Ваша особиста думка про галлів дуже співпадає з думкою багатьох дослідників, котра, в свою чергу, мабуть, давно відома не тільки Вам на цьому форумі, - це й чудово ! а про білого бика Ану з задоволенням можна послухати. аби у Вас час був для цього. це ж так здорово - дивувати одне одного ! ) може бути що завгодно ! тільки не кажіть, що це дві "шін" вальтом .
- Та хай називають... Нас, українців теж називали, та й тепер називають по всякому, але нам яка різниця? Ми повинні знати хто ми є насправді і це все. - Я не люблю дослідників. особливо тих, які одержують за свої "досліди" зарплатню... - А це все є в "грецьких міфах, Месопотамських, тощо. Можу направити до джерел. Не має ніяких проблем з цього. - Час є, але небагато. Одне діло посперечатись поміж ділами на форумі, друге діло вести важливу розмову. Не знаю. Але що до Вас то Ви не дуже хочете розкривати свої секрети і відповідаєте загадками, нажаль. Тому повноцінне спілкування у нас не виходить. - Може ви і праві. - Ні! Це не що завгодно. Це знак Інани. - Я думав, що Ви про це знаєте...