А я давно кажу і не раз в тому переконувався, що мусорА - не люди, а нЕлюди. Не плутати із справжніми міліціонерами, яких дуже і дуже мало. Два тижні тому в суботу в скверику біля кінотеатру Кіно (кол. Довженка) на Сихові на власні очі бачив, як двох пристойно вдягнених хлопців років так на вигляд по 25-27, що мирно сиділи на сусідній лавочці, попивали пиво і вели пристойну бесіду, загребли мусора до райвідділу. Причому неподалік через кілька лавочок натовп випивших а може обкурених малолєток розпивали вино з паперових літрових пакетів, поводили себе неадекватно і голосно матюкалися, а менти на них не звернули уваги - видно боялися отримати по голові. Ну який їм толк затримувати хуліганів - простіше інтелігентних людей, бо ті скоріше можуть відкупитися. А що візьмеш з п'яниці, дебошира чи бомжа? Недавно читав інтервю з міністром внутрішніх справ на рахунок пиття пива, захованого в паперових пакетах, як це роблять на заході. Так він на це сказав - у нас не захід і ми будемо перевіряти що там в тому пакеті. Демократія, блін....
Фактично забороняють публічно цілуватися з пляшкою схожою на пивну. "Запретітелей" розумію напевно часто ответчкі пояснюють-перед тим як нанести побої або розбити машину потерпілому вони пили пиво а не їли трусаквкі з вершками на вулиці. Гуляти з пляшкою вулицями зовсім не те що сидіти за кухлем-ні заменіть,cом більше півлітра не п'ю і рідко ,все одно це зовсім інша справа ніж за столом.
А чому на лавці на вулиці можна, а поза лавочкою ні? Лавочки всі належать міліціонерам... А як сер'йозно. Дали ментам закон, то вони готові голову об асфальт розбити, щоб його виконати. Інші статті би так виконували.
Кінотеатр взагалі може бути приватним ,де на вході написано" міліцію при виконанні не обслуговуємо". (На ближньому шосе соц. реклама велика і яскрава - Уберите мусор с дороги!)
ось ще один зразок Бумажный пакет - это не шапка-невидимка: пиво не спрячешь За распитие пива в пакете в общественном месте милиционер также может штрафовать, но уже на более крупную сумму. "Штрафовать могут не только за употребление алкоголя в общественном месте (штраф за это 50-85 грн., за повторное нарушение - 119 грн), но и за укрывательство правонарушения (до 102 грн.)", - говорит Владимир Дмитренко, сотрудник пресс-службы столичной милиции. розяснення: Это утверждение не соответствует действительности. Статьей 178 КоАП, новой редакцией которой введен запрет на распитие пива и слабоалкогольных напитков в общественных местах, не предусмотрена ответственность за так называемое "укрывательство" такого правонарушения. А если говорить о бумажных пакетах, в которые любители пива "прячут" свое правонарушение, то утверждение сотрудника столичной милиции выглядит несколько абсурдным. Сокрытие случаев распития спиртного (в том числе пива и слабоалкогольных напитков), как отдельный вид административного правонарушения, предусмотрено ч. 2 ст. 179 КоАП. За него могут привлечь к ответственности мастеров, начальников участков, смен, цехов и других руководителей за участие в распитии спиртных напитков или сокрытие случаев распития, а также за сокрытие появления подчиненных на работе в нетрезвом виде. В одном милиционер не ошибся: максимальный штраф за такое правонарушение предусмотрен, действительно, в сумме 102 гривни (шесть необлагаемых налогом минимумов). Следует, однако, отметить, что Законом "О государственном регулировании производства и оборота спирта этилового, коньячного и плодового, алкогольных напитков и табачных изделий" не предусмотрено исключений для запрета на распитие пива и слабоалкогольных напитков, если они находятся в пакетах. Так что пить пиво в общественных местах нельзя, хоть оно в пакете, а хоть и без него. ___________________________________________________________ тобто нас як завжди мають за дурників тлумачать закон як їм вигідніше цікаво, а за таке публічне спотворення духу і букви закону немає покарання? зверніть увагу, це саме те про що я кажу - вони як завше, повертають дишло в позицію "максимального навару" то кому цей закон вигідний?вони ж носяться з ним як з писанкою
Чесно,набридли ці ходячі зомбі з пляшкою в руці і сигаретою в зубах.Правильно зробили,що заборонили.А під час масових міроприємств,скільки битого скла під ногами,і не факт,що не отримаєш по голові пляшкою,кинутою кимось.
Цікаво, а чи є вже серед наших форумлян перші "попереджені"? Чи чось змінилося в центрі з часу введення заборони? Бо у нас у дворі багатоповерхівки як сиділи вечорами мужики з пляшкою чорнила, так і сидіть
Таа мені здається шо нічого не змінилося після запровадження закону,просто люди почали більше ховатися,а пють як і пили раніше!
А вони з дев'ятиповерхівки приклад беруть: вона сидить, дивиться, мовчить - чорнильники сидять і пиячать. Почне ганяти дев'ятиповерхівка - шукатимуть більш лінивих мешканців.
Я вже бачив ситуацію. Йшов якраз до кіоску, а позаду кіоску є кущі і доріжка. Там , на відстані метрів з чотири-п'ять від кіоска, сиділи/стояли чотири хлопці, один з яких на інвалідному візку, і біля них стояли дві відкриті пляшки пива , один стаканьчик на бордюрі і одного стаканьчика тримав в руках хлопака на інвалідному візку. Почув що хтось голосно вітається, повертаю голову, а то три ПЦОшники підійшли до тих хлопаків. Розмова відбувалась ввічлива (наскільки я бачив по виразу і по уривках фраз), хоча хлопаки з пивом трохи знітились. Якщо я правильно зрозумів, то зіграв фактор що з ними був хлопака на інв. кріслі. Менти сказали що то ніззя робити, хлопці їм щось відповіли (я не почув що саме, бо в той момент купляв воду), далі менти попросили забрати з очей пиво і стаканьчики і не залишати сміття після себе. Протоколів не складали, тому що за тих пару секунд, що я втратив їх з очей, не встигли б. Отак то
І правильно, що заборонили. Мало радості спостерігати як дудлять пиво в громадських місцях, особливо в парках і на вулиці. Не кажу вже про компанії - взагалі ганебне явище.
Заборонити то заборонили,а саму міліліцію не раз бачила с пивом)))Так що,закон не для всіх,втім як завжди в нашій державі(((
В нас постійно ППС ходять парком і вулицями, виловлюючи "проштрафившихся". Щовечора спостерігаю по декілька разів, як ведуть групку таких до дільниці (сумніваюсь, що доводять ), але щойно вони проходять - всі дістають пиво з-за лавочок, з сумок, чи хто де встиг заховати. А в мене з'явилась нова забава. Купляю щось безалкогольне і роблю вигляд, що ховаю його в той момент, коли вони проходять(але так, щоб побачили). Так кумедно бачити це розчарування на їх... лицях. . Зірвалась надбавка до зарплати!
А я тоді взагалі не розумію - а як же літні кафе? Там що, теж пива не вип'єш? Чи з тим самим кухлем відійшов за огорожу- вже порушник? Крім того, з точки зору суспільної моралі і прикладу для молоді, - також нонсенс, бо діти й так бачать, що я сиджу і п'ю пиво. ??? А штрафи, ймовірно, смішні, бо бачу неодноразово, що й дітям пиво продають, й пьють його на вулицях, як і раніше пили.