Забите коліно - як лікувати?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 17 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Забите коліно - як лікувати?

Та вже є одні колінця на форумі. Мої (зі слідами бурхливого дитинства) з тими однозначно не зрівняються. :)

2. mavka

mavka Well-Known Member

та сіль - кльова.
    в мене знайомий один з драбини впав. по дорозі ще на дашок падав, потім дерево було.. забився сильно в кількох місцях. але цілий та живий.
    то він перші дні взагалі з тих соляних ванн не виходив. майже жив у ванній кімнаті.
    спробуйте. а інфо є навіть російською про цю сіль

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Все, чоловік поїхав по мазь. Дуже дякую, Миху. :)

Додано через 2 хвилини
    Інфо знайшла. Чоловікові дала вказівки. Чекаю на ліки. :)
    http://www.articlesbase.com/health-articles/the-wonders-of-epson-salt-236639.html

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Найкраще було би фото коліна оприлюднити, тоді щось можна сказати...
    І не одного, друге також виставити, для порівняння...:)

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тепер дивіться далі, що я вам повім. Коліно має бути у спокої, намагайтеся не навантажувати. Гедь накладайте два - три рази на день і зверху - не тугу повязку, в ній і ходіть. Ковзани повісьте на цьвок і не рухайте....

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Все, мазь вже є.
    Інструкція так і каже, що 3 рази на день мастити. І якщо через 3 дні не пройде, тоді йти до лікаря.
    Соляні ванни за порадою мавки теж випробую.
    Потім розповім, який був ефект, то ще комусь, може, мій досвід згодиться. :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

10 процентний оцет підходить, особливо як перша допомога. Ванни епсон солі це вже опісля як майже все пройде. Вони мають тільки дуже загальний розслаблюючий і лікуючий ефект. Можна в тих же цілях зробити ванну з вивару сосни. Але компреси або мазь є тим що може вилікувати. Якщо м"язи не сильно ушкоджені - мусить скоро пройти. На сильні ушкодження сеча таки найкращий варіант. А лікар допоможе хіба тоді як потрібно хірургічне втручання або перелом. Не бачивши травми не скажу. Але думаю як що було б щось гірше то пухлина би так швидко не спала. Та і ступати було би дуже тяжко. Через декілька днів якщо би були ускладнення - тоді можна звернутись.

• Подобається Подобається x 4
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене час від часу відчуваються незручності в колінах.. Буває, що дуже раптово заболить і відразу відпустить, якщо зробити невдалий рух.. Після кількох годин на лижах починає ніби нити.. Вперше почала відчувати такі штуки на шейпінгу кілька років тому..
    Що це означає?..
    Недавно почала пити льон - сверкуха порадила..

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ми при травмах користуємось або мазю живокостю (чи як там його правильно, рослина називається живокість) або німецька мазь на спортивні травми Траумед (Traumed)
    Дуже добрі обидні.

10. Liliyah Romanova

А що робити на тонус м'язів? Причому такий, що нога аж пече. І масаж не допомагає. Тобто допомагає, поки масують, а потім за 5 хв. - те саме.

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Живокість помагає.
    А ще є така річ як Ice-hot, воно спочатку охолоджує а потім гріє мязи. Повинно знімати спазми.

12. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Так, дійсно чудова та ефективна мазь. Спочатку нанести тоненьким шаром на болюче місце, розтерти і злегка промасажувати, пізніше нанести рівномірний 2-4 мм шар, обвернути тоненьким целофаном (або чимось іншим, або не впитувалось) і замотати серветкою (найкраще чимось шерстяним), щоб було тепленько. Декілька процедур (особливо наніч) і ви значно відчуєте покращення та хороший результат. Шануйте себе!

[​IMG] [​IMG]

Додано через 28 хвилин
    По Вашому опису мова може йти про артроз суглобів, або початкову стадію. В будь-якому випадку бажано проконсультуватись з лікарями. Природній рецепт: Хворі коліна люблять листя капусти і лопуха. Прикладайте до колін (протягом 6 місяців) листя свіжої капусти чи лопуха і ви забудете, що колись скаржилися на болі. Рецепт від знахарів: Часом на ясенових деревах можна віднайти дивовижні перламутрово-зелені жучки, які помагають при болях у колінах і суглобах, їх накладають на болюче місце і замотують бинтом. Медичні препарати: Терафлекс, АртроСтоп Плюс - перевірено, дієві. Ще тут списком.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

:) :) :) :)

14. Liliyah Romanova

Я консультувалася у Львові з лікарями, бо після вагітності теж з'явився дискомфорт у колінах. Коли присідала, чи йшла по сходах, був такий дивний хрускаючий звук. Лікарі зробили рентген, подивилися, промацали і сказала, що в мене все добре з колінами, а хрускіт невідомо від чого. І те, що часом через погоду я ледве ходжу по сходах їх дуже дивувало.
    І що мені та консультація дала?

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Як в тому анікдоті, і що йому та мова дала?

А лікарі не завжди знають причину і хочуть її шукати. Легше виписати курс глюконату-кальцію і юш. Ідіть пані і живіт як си хочете.

Он мій чоловік вже другий місяць жовтий як цитрина, ні як дві цитрини а всі аналізи говорять що здоровесенький. Це ж як треба вміти симулювати так файно. А нині зранку встає і каже
    - Жінко! Я зелений!!!
    - Та ні коханий, ти ще не такий як інопланетянин. :D:D

16. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Аналізи - не показник іноді. Подивіться, будь-ласка, при хорошому денному освітленні, чи не жовтуватого кольору у нього очне яблуко. Якщо так, то нічого втішного немає. Як правило, це критичний стан у роботі жовчного міхура, підшлункової і печінки. Зробіть УЗД. Мені довелось все це пройти бачучи таких людей на власні очі ((( Не зволікайте.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрусткіт у колінах виникає тоді, коли нема міжкісткової змазки. Якщо мязева тканина "кормиться" за рахунок крові, то кістка кормиться завдяки тої мастики, бо в кості судин нема. "Чому нема змазки" от питання, з якого тре плясати. Я б почав з того, що зробив би звичайну розтяжку в колінах, легеньку таку... При таких розтяжках, як правило збільшується кількість рідини і хрускість або пропадає зовсім на деякий час, або помітно зменшується, але в любому випадку тре тут не просто лікаря, а фахівця.....

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та робили ми і УЗД і кетскан і ще он має на MRI іти і все позитивне.
    Правда катскан показав що є якісь незначні зміни в нирках, але занадто малі щоб їх якось класифікувати.

Я йому також казю що підшлункова і жовч, а лікарі провірили і кажуть що все в порядку. А очі він зараз подивився, каже жовті.
    Ліки нам не допомагають. Доречі а що не можна на жовч їсти?

19. Liliyah Romanova

Так була у фахівця, саме від тих справ. Спитав, чи хочу колоти коліно. І що він би не радив, що поки ситуація виглядає нормально. Бо кістки не дотикаються одна до одної, то все нормально. І отаке. Налякав, що треба колоти, а потім сказав, що ніц страшного і колоти не варто ще.

20. coolzak

coolzak Well-Known Member

гостре.дуже солене.смажене.жирне.добре пити чай з шипшини або дістати холасас

а де твій аватар? :)