Сьогодні у Давидові поховають синів-близнюків священника, які трагічно загинули у ДТП За що так Бог покарав священника?
В гощанському районі вночі на дорогах небезпечно... багато вже побилося так. Біля святого і чортівні багато(( Коли в Почаєві був, то там взагалі, той бісятини стільки, що нема їй рахунку... так і зводить, так і зводить... у-у-у... Але, @Slav , шукати в чужій біді своє задоволення, то гнусно і просто не полюдськи. Одного часу я склав невеличке відео на основі серіалу "Люцифер", так він теж не має відповіді, чому всі страждають... і грішні і священники. Може просто не вистачає клепки людям жити по-людськи?
@Slav@Slav Смертельна аварія на Вінниччині стала справжнім шоком для всіх. Увечері 22 січня ледь не загинула родина місцевого священника. Дивом вижив отець Григорій з Рахнівки та його 11-річна донечка. Дружина Ганна отримала важкі травми – померла в лікарні. Про це повідомляють читачі «33-го» каналу. Спойлер: Рахнівка В Рахнівці Гайсинського повіту в 1938 році 6 січня народився Василь Стус. Поет. Герой України. По ТБ кажуть, що священник був напідпитку( Пісумки рано робити, але далі побачимо, чи то випадковості, чи то щось закономірне, з подальшими наслідками для святорелигійного світу?
Я цю тему відкрив для того, щоб показати, що нещастя стаються у дуже віруючих людей. Не можна говорити взагалі, що когось за щось карає Бог, коли стається якесь нещастя, бо нема відповідної закономірності: нещастя однаково стаються у віруючих і у не віруючих людей, у добрих і злих людей. Батьки моєї мами були дуже віруючими людьми, але їх трагедія не оминула - в них втопився 18-ний син. Ніхто не шукає в чужій біді задоволення. Біда кожному може статися.
І шо, для того тре було аж тему створювати?))) Та й звідки Ви знаєте, наскільки віруючими були ці хлопці?
З якого бодуна ви взяли, що до того причетний Бог? В історії людства багато було смертей і випадкових і від самих людей, якто хрестові походи, конкіста, інквізіція... невже Бог покарав Бруно Ноланца або влаштував холокост? Якщо звинувачуєте в нещастях всіх людей Бога, то треба пред'явити докази, факти, річдоки, або визнати свою провину в обрехуванні Владики( Ось, наприклад, як в 95-му кварталі: Питає у Бога: а ви були суддею за часів Януковича? - так, був... - то згідно законам України, ви підлягате люстрації і відстороненню від займаної посади і ТВО Бога буде виконувати суддя, призначений президентом України, за його квотою Тему було назвати, наприклад, "чому страждають всі, навіть священники?" . А там вже воля кожного висловити думку, в залежності від його виховання. Р.с. Можливо то і Бог? Але який? Їх же багато в сонмі. То може батькo иудеїв, що є диявіл або мексиканська богиня Santa Muerte? Взявся за гуж - не кажи, що не дюж))
Я, та мабуть і ви не один раз стикалися з тим, як ведуть себе віруючі на людях і в близькому спілкуванні. На людях одне, а в житті зовсім інші. В одному з відео єврей каже, що христіан він не поважає, бо на відміну від іудеїв , вони не слідують за своїм Ісусом Христом, порушують його заповіти... Тут можна привести йому докір в тому, що самих євреїв їхній Бог наказував за свавілля і відходження від Його заповідей... Але не будемо шукати тріску в очах євреїв, будьмо варті свого Господа. Я іноді теж щось можу викинути таке, що потім цураюся сам себе, але з часом все менше таких зашкварів. Можливо , притримуюсь здебільшого такого: Чим менше маєшь - тим менше переймаєшся... Менше балакаєш - більше розуму. Не хвалися, бо заздритимуть. Береженого Бог береже)) Тощо От, наших сільчан, дратує чогось, що я не такий, як вони і хочуть то побити мене, то зарізати, а то з вилками кидаються... Якось все закінчується благополучно. Начебто нічого не роблю їм поганого, а їх аж викручує, а так з виду, і віруючі, і не бідні... Може і бісяться від того, що немає нещастя їм від доброго життя, поки Бог оберігає місце мого проживання... Воно таке, що людині треба біди, аби вона стала навколішки перед Богом з покаяння. Як от собаки, поки ситі і потрібні - то злі і служать господарю, а як стають інвалідами, то лагідні і добрі... Бог не вимагає стояти на колінках, але краще не грішити.
Порізному)) У мене друг невіруючий і набагато добріший. Головне - що він не кічиться тим, на відміну від віруючих. Але йому так було положено, щоб я став його другом. У мене на нього великі плани. Сподіваюся, що не тільки у мене)
Я з такими людьми стикався не тільки серед віруючих, а й серед атеїстів, всяких агностиків, проповідників і інших))) зі я не вникав в подробиці тої аварії. Але ОБС, що водій порушив кілька головних заповідей - значно перевищив швидкість - відволікався на балачки - він не був підготовлений до таких ситуацій ... До чого тут Бог? Бог написав ПДР, Бог намалював розмітку, Бог поставив дорожні знаки, Бог встановив в автівках ремені безпеки, Бог зробив зимові шини... і сказав - користуйтеся правильно. А людина не завжди хоче слухати і виконувати. То хто винуватий?.
Баптисти про вічне: біди людей за задумом Бога чи за пакостями диявола... Дочитую книжку ЖЗЛ про Бруно Ноланца він теж тим перемаймався... Скрин По моєму розумінню, відповідь має бути коротка і проста, як день чи ніч... Я покищо нічого не скажу, але пркажу фото з теми "небо". У мене достатньо таких малюнків, де неможливо розділити єдине на добре і зле... вибір за людиною
Священик втопив немовля під час хрещення в Румунії Священик втопив немовля під час хрещення в Румунії
Якщо виходити з того, що Бог жодним чином не причетний до різних подій, тоді так і треба говорити, а не завжди стверджувати, що "на все Божа воля". Отже, треба вважати, Бог жодним чином не впливає на всі всесвітні події. Колись священник пояснював, що зло людині робить нечистий, а Бог допускає до цього. Тобто в момент, коли нечистий робить зло людині, Бог людину не захищає. А далі все залежить від людини - добру людину Бог буде захищати, а злу - ні.
Вау, @Slav / блін знову вірш получився!/ @Slav, Ви вже слухаєте священника? А пам"ятаєте, що Ви на нього наговорювали? @Slav, перепрошую, що перебиваю, але ж цікавить Ваша думка У мене тільки два запитання - Що є добра людина? - Що є зла людина?
Я особисто не бачив нечистого, але людей, що робили зло - бачив. Прокляття, звороти, обман, лжесвідоцтво, блудодіяння - то людське, яке хочуть звалити на вигаданого нечистого. Але, якщо людина хоче, щоб був винний чьорт, то чому б і ні? Я от, чув, як віруюча наче людина, за прохання припинити сваритися заради Христа, проклинала мене і Ісуса Христа разом зі мною( А ви мені... чьорт, чьорт.... Чьорт сидить в самій людині, і навіть Бог не може його звідти вигнати, бо людина противиться тому, бо невіруючий в тому має своє задоволення. Немає на землі людини, яку б не було за що покарати... але Бога неможливо передбачити, бо ми не боги.
Колись я таке пояснення чув від одного священника. І це пояснення я вам розказав. Ви самі добре знаєте, що в даному поясненні означають терміни: "добра людина" і "зла людина".
Ні, я не пригадую, щоб Ви давали просте і конкретне визначення, що таке "добра людина" і "зла людина" @Slav, Ви так зрідка на ЛФ заходите, що це і не дивно. Можете зараз коротко сказати - Що є добра людина? - Що є зла людина?