за що ненавидять СССР?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Hatrexis, 7 лис 2013.

1. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

:)
    Ну так! Навіть анекдот є такий. Тітонька:
    - При СССР було краще! За мною хлопці 20-річні бігали, а зараз діди по 60 навіть в мій бік не дивляться!

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 18:00 ----------

Та то ж я не Вам! З Вашими - все прозоро і зрозуміло. Питань немає.

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Ні, я просто звик, якщо хтось посилається на якусь комісію чи щось таке, то показує лінк - де взяв. Взаємоповага, знаєте. Виховання. А не йди ото погугль і зайди де я то взяв.
    Дякую. Зараз відкрию, ознайомлюсь.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я запам'ятаю...
    Постарайтесь і Ви всі свої твердження підкріплювати авторитетними джерелами. Або просто джерелами. ОК?

• Подобається Подобається x 1
  3. IgorLvivM

Між іншим, цей ряд якраз і описує державний устрій ссср.
    Пригадую анекдот тих часів.
    Хто такий інтернаціоналіст? - Людина, яка знає одну російську мову.
    Хто такий націоналіст? - Людина яка знає дві мови. рос та укр.
    Хто такий нацист? - Людина, яка знає три мови. Західна Галичина - укр, рос, пол.
    Паралелей, аналогій, логіки не знаходите? ;)

• Подобається Подобається x 3
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Перекладу:
    Брехливий савєцкий режим не лише фізично знищував повстанців,але й всіляко їх обпльовував.
    Що й не дивно,бо крім брехати і красти цей режим не міг нічого.
    Тому,тьфу на нього.

• Подобається Подобається x 2
  5. VasMT

Ні. Може проведете?

6. BardakKruhom

BardakKruhom Well-Known Member

Про нацизмі та більшовизмі не спорю, але до чого тут український націоналізм? Невже такі колосальні жертви, що можна співставляти їх?

П.С. Прошу не приводити знову статистику з архівів КДБ, бо уже завдячуючи вам вивчив і її. Підкиньте чогось новенького, можливо з європейських джерел, висновки експертних груп, в яких йдеться про жахливості саме українського націоналізму та його негативі. Наперед дякую :yes:

7. IgorLvivM

Звісно.
    Те, про що я писав: говоримо одне, робимо інше. Навіть протилежне.
    СССР це і був фашизм, більшовизм і нацизм в одному флаконі.
    А масам подавався, як комунізм, інтернаціоналізм, гуманізм і т.д.

Говориш лише російською - ти інтернаціоналіст.
    Гикнув українською чи татарською - націоналіст.
    Вишивана сорочка - нацист.
    Людей в концтабори - гуманізм.
    Розстріл "ворогів народу" без суду і слідства - справедливість.
    І т.д.
    При цьому, ті самі дії з іншого боку фронту мали вже назви фашизм, нацизм, геноцид і т.д.
    Дивіться на дії, а не на те, як їх називала радянська пропаганда... І називає до тепер.

---------- Додано в 19:00 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Беруть мене сумніви, що до будь-якої "статистики" у цих питаннях!
    Давайте з'ясуємо, звідки їй взятись? З архівів КДБ? Сумнівно, що там вона є. Можуть бути окремі звіти чи донесення. але жодної статистики. Причому ні в один бік, ні в інший. Могли брехати і про кількості, причому, вигідно і перебільшувати, і применшувати. І все решта.
    Сумніваюсь, що вели архіви та статистику і загони ОУН / УПА десь по лісах чи селах. Можливо, хіба якісь згадки очевидців. Тобто, там її шукати також марно.
    Додаємо далі.
    Перемишлянський район. Сусіди ділили поле. Не поділили. Тато і два сини на годину стали "бандерівцями" і розстріляли сусідів. Потім, правда, їх розстріляли німці. Це в яку статистику долучити?
    Волинь. Загін НКВС переодягнений бандерівцями розстріляв ціле село. Це у чиї заслуги записувати?

Не вірю, що може існувати будь-яка статистика на цю тематику. Надто складні і заплутані часи. Надто викривлена інформація. Дав Бог і часу і розуму почути людей, які це все бачили і застали.
    Саме на таких розповідях людей і базується мій "статистичний" світогляд.

8. VasMT

Можна. Достатньо згадати різню поляків і самих українців, аби побачити співрозмірність... І це ОУН була в підпіллі.
    Це статистика групи істориків. Українських істориків, яких важко запідозрити в любові до СССР.
    Нема за що...
    Я не буду кожному свіжому нацоналістофілу повторювати одне й те саме.
    Салун > Історія > і там, хоч по рейтингу, хоч по кількості дописів...
    З'являться питання, пишіть. Що не зрозуміло поясню.

Суцільна маячня і вигадки...
    Ви ще забули додати, що при СССР неможливо було купити фарбу і тканину жовтого і голубого (синього) кольору, як писав один тутешній... :mocking:
    Все... Я і так в цю гілку не хотів лізти, аби не нюхати отой націоналістичний сморід, таки вліз... З дуру...
    Арріведерчі.

9. IgorLvivM

Випадково, натрапив на підбірку фото про щасливі роки.
    Слова і діло.

---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

10. VasMT

Ще не зустрічав жодного захисника і підтримувача націоналізму ,який би не подавав брехню за чистісіньку правду...
    Підказати якого року фоти? Нагадати, де в цей час був СССР? :mocking:
    Все...

11. Полковник

Полковник миється в бані

Фотомонтаж.
    Однозначно.
    Тут вот ведь какое дело.
    В 1990 году ВВП СССР составлял 18% от мирового.
    В 1913 году ВВП Российской Империи составлял 6%.
    А в 2013 ВВП России - всего 4%.
    Это объективная оценка, а фотки всякие - туфта нафталиновая.

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

О!
    Галицкий гумор!
    СмИшно!

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нагадайте,де ота,вонюча родіна хомолсовєтікусів?:)))
    Чи не в вигребній ямі,звідки ще досмерджує?

13. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Ну , и где ссылки?
    Слова у вас , шановный , с делом разбежались.Такая вот "взаємоповага" , блин

14. BardakKruhom

з архівів КДБ.
    Одне й те саме не треба, бо і так брехня. Висновки незаангажованих іноземних експертів в студію, що український націоналізм - зло. Бо інакше дуже смердить брехнею і гебешними фантазіями. І підкріплюйте посиланнями, якщо не важко.
    І ви не кашляйте :)))
    Не дивно, адже Союз - це 15 республік, а не одна Росія. Ось тому таке ВВП і велике в порівняні з іншими країнами.
    Зараз усе стало на свої місця - законних 4 %.

15. Полковник

Полковник миється в бані

О, с Вами интересно становится.
    По сколько же % в этих 18 занимали союзные республии, если считать СССР за 100%?
    Кстати, население Украины в 5 раз меньше населения России, а ВВП меньше в 10 раз.
    Что за хрень?

16. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Справку о "незаангажированности" прилагать , или на слово будете верить?

17. Полковник

Полковник миється в бані

Ну вот я иноземный эксперт.
    Мои высновки Вас устроят?

18. morze

morze Well-Known Member

за навязанную любовь к языку русскому!

19. IgorLvivM

Часи Горбачова. СССР, дякувати Богу, якраз доживав свої останні роки. Макдональдс - з'явився в СССР, а не в Росії. У 1990-у.
    Також, зверніть увагу на лозунги про Єльцина. Після розвалу Союзу вже була Росія та був Єльцин.
    http://www.adme.ru/illustration-and-photography/surovye-realii-postsovetskoj-rossii-581155/
    Отож, наступного разу, коли "всекатимите" - робіть це гідно та кваліфіковано.

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

Ви ото про що? Лінки на вставлені цитатою фото дати???:haha:

20. BardakKruhom

З вами також дуже весело.
    Точної вибірки немаю, як і ви напевне. Але переконаний, що Україна займала друге місце після Росії по цих показниках. Чи вважаєте інакше?
    Врахуйте те, що за усі ці роки жодного разу при владі не було справді проукраїнських сил, які б не танцювали під сопілку Кремля. Та й після розвалу Союзу усі заощадження таємничо осіли в госбанках Росії, а нам залишився "пшик".

Подякувати потрібно запроданцям і колишнім партійним босам, які стали біля керма країни після 1991.

---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:01 ----------

Від вас довідки не потрібно, без неї усе зрозуміло.
    Якби вони грунтувались не на архівах КДБ і бесідах з політруком, то фіг з ним. Так же ж у вас доступу до іншої інфи, швидше за все, просто немає.

а де твій аватар? :)