За що москалі не люблять Степана Бандеру?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Svjato, 24 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. sl4m

sl4m Well-Known Member

а ведь когда предатель для человека становится героем - то для других людей он так же становится предателем

кст посмотрите документальные фильмы Кровавый развод...

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви можете по темі щось написати?

3. sl4m

sl4m Well-Known Member

чего то чуток не понял про замену украинцев на русских?... ну да ничего
    про многонациональных верно подмечено... (если брать пример для крыма то лучше использовать русских(русскоговорящих) и кт)
    и вам советую посмотреть Кровавый развод... что то общее между всеми этими конфликтами и в Украине наблюдается

4. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Я не люблю Бандеру за то что во Второй мировой бойцы УПА под влиянием его националистической идеологии, мягко говоря, мешали моим дедам-прадедам освобождать землю от нацистов; за то что они ведя типа партизанскую войну, приходили в села, грабили и, мягко говоря, жестоко обращались с теми, кто не отрицал что хоть как-то связан с коммунистами (работал в колхозе, воевал в КА и т.п.).
    А в общем не люблю его за националистический фанатизм в котором нет ничего хорошего.

• Подобається Подобається x 3
  5. Fremut

Fremut Well-Known Member

На моё непросвещённое мнение я бы просто закрыл все эти темы.Про Бандеру.Для кого он герой,героем останется.Для кого наоборот , вряд ли вы переубедите.
    Нет,конечно,если это повод лишний раз пособачиться друг с другом,тогда конечно.

• Подобається Подобається x 2
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вдячний за прямоту. Ви перший і відважний. Вам плюс!, проте...

Бачите, історії Ви не знаєте.
    По перше, він був провідником ОУН.
    По друге, це була не його ідеологія, а ідеологія населення цього краю.
    По третє, на війні як на війні - що Ви хотіли, щоб Красній армії після Соловків 39 року до ваших вийшли із хлібом і сіллю? Чого москалі нахамили? Навіщо було робити чистки і вивозити людей в Сибір? Навіщо було проводити розстріли мирного населення? Це Ваші діди затіяли таку різню. Подякуйте Сталіну і Гітлеру, а також молотову і рібентроппу. Що Вам до ідеології Степана? У Вас яка? Прийти із хлібом і сіллю, чи штиками і однострілами?

Що до фанатизму. Бандера був дуже поміркований і віддавав перевагу політиці, через що даремно згинули віддані бійці. Краще б він був трохи пофанатичніше. Тоді б Західний фронт взагалі оминув би Галичину третьою стороною, а може б і більшу частину України. Менше було б мирних жертв. А то ходили туди сюди, топтали чоботями...
    Чим Ви кращі? Що б Ви зробили на місці місцевого населення? Записалися б у Свідки Єгови? Стали б мучеником?

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"Освобождать" - це значить спочатку прогнати нацистів, а потім, під духові оркестри, і самим вшитися, як кажуть росіяни, "восвояси".
    Бо яке ж то "асвабаждєніє", коли на місце одних прийшли інші?
    З тими ж атрибутами - каральними, ідеологічними та іншими службами. Тільки петлички-погони інші.

• Подобається Подобається x 7
  8. Gron

Gron тафгай

Перепрошую, Ви власне, розмовляли із своїми дідами-прадідами?
    Бо я- так.
    І вони обидва і той хто у підпіллі Одеському був (доречі разом з хлопцями с ЗУ), і той хто на фронті, з 41 по 45 пройшов, ще у 70-му році, прийшли до порозуміння разом з вуйком, який одружився на бабціной сестрі, та воював проти тих та інших, а потім у таборі седів німецькому, це коли він та вона, вперше на Батьківщину повернулися.

• Подобається Подобається x 7
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мудрі думки - вони і в Африці мудрі.
    Перші москалі(спеціяльно для Вас - то ті.які разом з союзниками-нацистами розірвали Польщу і прийшли на нашу землю) настільки нагадили,що німців таки зустрічали з полегшенням.А других москалів(з 1944-го)вже боялись,бо добре знали,що то за виродки...

• Подобається Подобається x 4
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да, зачем сотни лет народу писать и создавать свою историю, если можно переписать за два месяца. :) Пишите.

Серьезно. Времена ушли. Интернет есть. Там все есть, но для умных. Вы к кому себя относите ?
    И второе. ОБычно очень народ умнеет во времена кризисов. Гонит нафиг всех идеологов.

11. Fremut

Fremut Well-Known Member

Я ошибаюсь,или тема называется несколько иначе,чем поставленный вами вопрос?

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як в народі кажуть - ці ж яйці, але в профіль!
    Це синонімічні вирази, хоч для вас я вжив конкретизованіше дієслово, якщо у першому Ви не розгледіли зміст.
    То Ви можете дати відповідь, чи правильно поставлене запитання - як чиста вода, в які важко щось намутити?

Я розумію VasMT, який як і інші зрозумів, відповіді на це питання в нього немає, отже і всі дискусії в паралельних вітках - це лише вибірка злості після пропаганди. Я не ідеалізую Бандеру, але хіба ж я тут збрехав?

13. Fremut

Fremut Well-Known Member

А я Вас в брехне обвинил?Просто высказал своё мнение,что все подобные темы не способствуют нормальному диалогу.И когда человек по теме отвечает за что он лично не любит Бандеру,ему тут же хамским ,подчёеркиваю,хамским тоном начинают объяснять кто он такой и почему он должен возлюбить Бандеру,аки ближнего своего.Почему?! Он Ваш Герой?Слава Богу,хоть иконы с него пишите,но зачем устраивать разборки с теми кто не согласен с его героизацией?Да ещё и в хамском стиле.Провоцируете?
    Кстати,изыщите,пожалуйста, возможность при ответе мне не цитировать собственно этот комент,чтобы киевлянина лишний раз не беспокоить.

• Подобається Подобається x 2
  14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

За що не люблю? Дивне питання... А за що я повинен любити? Яке питання така й відповідь... А ви за що його любите? А за що не любите, приміром, Лазо, Щорса, Гастелло... ?
    А свій геніальний висновок запхайте подалі... Аналітик...

15. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

А УПА разве воевала не за то, за что ОУН боролась идеологически?
    И из Ваших же слов видно что он не герой всей Украины.
    То что он герой Галичины я не спорю. Если б я был жителем ЗУ, то наверное тоже понимал и уважал бы его.
    Вы ошибаетесь. Мои деды до войны были простыми рабочими, и не служили в НКВД и т.п. структурах. Они воевали против немцев, и естественно что те кто помогал немцам и переходил на сторону врага, тоже были врагами. Или как нужно было относится к землякам-украинцам которые стали предателями, полицаями или просто уходили в лес и стреляли в спину только потому что были против всех.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я ніколи не заявляв, що я люблю чи не люблю приміром, Лазо, Щорса, Гастелло. Але я і без причини не заявляв, наприклад, що щорцівці погані люди - вбивали людей.
    Я підняв це питання, тому що на сусідніх вітках виступають проти нагороди Бандері. Ніхто не може навести внятних аргументів проти цього і проти Степана.

А Вам просто поговорити хочеться, бачу, не аналізуючи... Що? По принципу - лиш би сказатии своє фе?

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Перепрошую, переборщив з емоціями. Полюбляю прямі запитання і прямі відповіді. Просто, вважаю не можна звинувачувати когось, тому, що так всі кажуть. Для мене такий підхід - баранство (стадо баранів). Хочу знати сам і хочу, щоб почитали інші. Правду!

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Нів'якому разі! Просто докопуюсь до істини...

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

УПА - військова організація. Вона не повинна хліб і сіль розносити. Ідеї Бандери то тут при чому? Ви їх знаєте? Читали? Вкажіть, будь-ласка, які Вам не подобаються.
    Так Довбуш теж був героєм не всієї України, але скільки про нього пісень? Я ж не пропоную нагородити якогось дядю Сема чи Васю Пупкіна. До речі! Ви сподіваюсь не проти такого утворення, як Україна? Невже люди, що клали своє життя, щоб вона ствердилась не можуть бути її героями? Давайте Стусу дамо Героя. Думаю заслужив, хоч він і не жив в галичині. Невже Ви проти?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ви любите Щорса? Тоді ви не повинні любити всю "революційну" шушваль.
    Прочитайте, хто насправді вбив Щорса.

18. budiak

budiak Well-Known Member

Оце чувачьок жжот!:haha:Цікаво звідки такі фундаментальні знання? Версія - дослідники з Заксенхаузена вивчаючи антропологічні особливості Бандери ретельно це документували, а після "войну ми проиграли, всем спасибо все свабодни" передали па сєкрєту пану ратушняку.

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А я, можна сказати, Щорса поважаю.

• Подобається Подобається x 5
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ніколи не вчив радянської літератури, то й про щорса ніц не знав до Вашого допису. Хоч прізвище відоме. Зрештою як багато інших.

До речі! За що я не люблю Степана Бандеру?
    Напевно за його спокіне (як на мене) життя в Мюнхені в останні роки. Я розумію, дружина, діти, але можна було віддати себе справі повністю, якщо ти став провідником. Хоч післявоєнні роки були не прості, але ноти протесту по усіх консульствах можна було і рознести. Як на мене то Шухевич більше заслуговує на нагороди...

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)