Я не розумію, про що Ви. Особисто у мене ніякої карти нема. А щодо визнання себе частиною польського народу.... Дозвольте запитати Вас, чи відомо Вам, в якій з областей України проживає найбільше етнічних поляків?
Ще є карта тимчасового побиту, карта сталого побиту... Я звідки знаю, яку саме з тих карт Ви маєте на увазі. Ще раз спробую запитати :
Більшість моїх оповідань перекладені на російську мову… Перекладають і на інші мови: польську, німецьку, італійську, норвезьку, іспанську, мадярську (Михайло Коцюбинський, III, 1956, 282); "Частина 1 ст 27, яка наказує переклад софта на українську мову (проте залишає і варіант з англійським) не зазначена серед тих статей... "Великою популярністю користується переклад внутрішнього паспорта громадянина України на російську мову".
Шановний українець закордоном @manur! Вас поздоровив пан всія України президент Зеленський щирою українською мовою. Ви задоволені ним?
Телевізора не маю. Українських каналів в інтернеті не дивився. Клоуна не чув. Але ним однозначно НЕзадоволений!!!
А дивилися, як українець Усик з Криму переміг на польському ринзі вашого Кшиштофа Гловацького? Слава Україні!
Навіть я чула на кухні, як кутю заправляла - телевізор белькотів) зрозуміла, хто такий Усік) він ще й танцор народних танців, ще й футболіст. Чоловік додав, що ще й ватнік))
Та ну, ватники не носять на шортах тризуба і не бігають з жовтоблакитним прапором після перемоги. Ватники від них скаженіють))
Славімо Його! Аякже) Щойно з-за столу. І кутя, і вареники з капустою і грибами, і мариновані гриби (гриби я назбирав), і лящ смажений (син зловив - 50 см лящ був))), і оселедці і червона риба, і пончики, і узвар без жодної ложечки цукру...
Христос народився! Їли кутю, така смачна вдалася: з перлової крупи, з медом, маком, горіхами та цукатами! Ой, нічого не залишилось, з чаєм поїли)) Донька з малим носила кутю кумові - теж добре пішла. Узвар густий варила, ще окрошка була та гриби, та бутери, та нарізка та отбивні...ну і картоха))) Що попало, корочє)) Та ми ж такі...несвідомі. Я окрошки наїлася і привіт)вареники можно і завтра наліпити.
Славімо Його! Йой, на Вечерю окрошка, бутери, та нарізка та отбивні Але то не так вже і страшно; Головне, що була кутя і хороший настрій. Зі святом!
Нехай у новому році здійсниться воля небес і щоб швидше минув час антихристового панування, аби гідні царства божого на Землі були захищені від тяжких випробувань, а негідники понесли покарання за свої погані справи. А якщо неможливо буде уникнути скорботи від втрат, то нехай не покине стражденних святий дух, який пребуває в божому помазанику, що знаходиться серед нас, і втішає скривджених та вопіющих до Отця нашого небесного.