Якось давненько сиділа я на набережній в Севастополі і розмовляла з незнайомим дідусем. І ось він мені і сказав: "Щоб ви там не казали, а в вас тече татарська кров". Я кажу:"ну, дякую" . Сміюся. Так,я чорнява і скули татарські, но татар в анамнезі нема. Так що це таке. Не треба татар ганьбити - вони наші предки).
Може й так. Бо русічі були світловолосі, як арії, але після навали м-татарів з'явилися чорняві і прищурені. Хоча серед усіх народів є паразити і душогубці, а не тільки серед північних сусідів.
Я боюся за вас, щоб ви не стали такими, як і вони, бо бачите тільки погане. Залиште це тим, хто згине. Згадайте Ціолковського, Рериха, Ломоносова, Лермонтова та інших. До речі, історія людства ще не закінчилася, тому не кажіть "гоп", поки українці не попали в рай. Можна ще добряче вляпатися, якщо не чути голоса неба.
За багатьма показниками Росія - гібридна суміш мазохістів угро-фінів та садистів ординців. Може недоречно говорити, що всі французи такі як Наполеон чи всі австрійці такі як Гітлер, але офіційно більше 70% росіян підтримують Пуйла і війни, анексії бажання не тільки керівництва, опозиція до Пуйла, ну були червоноармійці та білогвардійці, ні ті, ні ті не бачили Україну незалежною, відомий опозиціонер Навальний - має розбіжності з путінархами, але так само ватнік і кримнашист. Майже всі із перерахованих вчених - мали не російське походження.
Ну "згадаемо".Начнем с Циолковского.Пана не затруднит написать его "надбання"?Реальные, а не мокшанские сказочки про "отца космонавтики"?Потом перейдем к Ломоносову.Чем кроме драк с немцами и кропания посредственных виршиков РЕАЛЬНО известен в науке (и какой) сей персонаж?Лермонтов...Оставим в стороне род Лермонтов (истинно кацапский, ага), просто откроем статистику поиска его виршей в англоязычном (самом крупном) сегменте Интернета и сравним (не-не, не с Киплингом, хотя бы с Бэллоком).Шо такое?Аналогично и касаемо прочих кацапских "мытцив"- местечковые "гиганты", практически не интересующие никого за границами мокшани.
Кроме того, вся эта "велична культура" практически неизвестна за границами мокшани.Ибо представляет собой либо жалкую кальку с западной, либо банальный плагиат, либо просто выдумана.
Деколи зауважував, декламують вірші Пушкіна в інших країнах - переважно "гусская" діаспора, ніякої масовості. Був випадок десь у кінці 80-их, перемогла на Євробаченні бельгійська співачка Сандра Кім, радянські журналісти поставили їй запитання, як їй творчість Алли Пугачової, вона відповіла, що не знає, хто це така, от і всесвітня популярність російської естради.
И я про те саме.Статистика запросов в Гугле не врет.Мокшанские "мытци" и "учоные" на уровне африканских.
Дивно, що ви пишите російською, але по-варварськи відноситеся до її носіїв. Посмотрел, ваш уровень Чуковский-Маяковский... Вам сколько лет, мальчик?
Я бачу все. І боятися за мене не треба, бо на відміну від кацапів, я до свого сусіда в хату під час пожежі красти не полізу, а якщо і полізу - то хіба щоб йому допомогти. Таким як вони, я навряд чи стану, але визнавати заповідь "Хто вдарить тебе по правій щоці, підстав йому й ліву" - також не збираюся
Але майже все "иссконно-руское" має інше походження: лапті - фінські гармошка - французька пельмені - Китай та народи Сибіру матрьошка - японська Їх пісні "Ой мороз-мороз", "Калинка-малинка" - не народні, а авторські і не такі древні. "Любо братци любо", "Поруччик Голицин", "Дым сигарет с ментолом" - плагіат.
І все ж... Якщо не розумієте сутності заповіді, то я за вас переживаю, бо шкода, якщо буде негаразд, а тим паче не зарікайтеся. Бо воно таке... те може і статися. В церквах так пояснюють - це стосується тільки образ (можна і потерпіти), але коли б'ють - то треба дати відповідь. Але при цьому забувають, що сказано:"Не мститься за себе, а дайте місце гніву Божому". Правда, не треба просити, щоб помститися за себе, бо то вже - не спокуса Бога. Багато спокушають і їм дається, але потім буде запитано - нащо ти бажав ворогу злого? Бог сам знає, хто вартий захисту. Він всемогутній, але мало хто вірить у нього, тому не відбувається чудес. Але я вже писав, як мене били за мою необережність, та що їм за це було. Так я пізнавав життя...
"Королева в восхищении!"(С)Оказывается, "носительство мови" подразумевает и принятие мифов, не имеющих ничего общего с реальностью?А что еще оно подразумевает в мокшанском сознании?Оправдание убийств, террора, Голодомора?Что? Впрочем, мокшанец глупыш.И не понимает даже русским по белому.Я ясно написал, что статистика англоязычных поисков в Гугле господина Бэллока кроет статистику поисков мокшанских "мытцив", как бык овцу.Пан мокшанец продолжит нести содрогательную муйню о "колоссальном вкладе московитов в мировую науку и культуру"?Или угомонится, наконец? И еще, напоследок- мне 53 года.И что?
Сказки- тоже."Курочка Ряба" и прочие "Репки"- это переложенные Ушинским украинские сказки.Народных кацапских песен нет от слова совсем.Сарафан- персидская одежда.Кокошник- финский женский головной убор.Косоворотка- тоже финская.Самовар- китайский.Слова "амбар-алтын-ямщик-сундук-прочие "древнерусские"- сплошь тюркизмы.В первом издании Словаря Даля из 170 тысяч слов 95 тысяч иностранного происхождения (и это без тюркизмов).Продолжим?
Якщо казати так, як воно є, то я зовсім нікого не "возвеличиваю" и нікого не принижую. Для мене немає різниці, якої національності людина, а має важливість те, як він поводиться до інших людей та їх спільноти. Бо той, хто харкається на сусіда - не буде жити з Господом в Раю. Тому я більше вам не відповідатиму, як і Хріму, хоча буду читати вас, щоб взнавати погані людські пороки. Де ж я їх ще пізнаю, правда, ж? Краще я потрачу час на тих, хто вартий щасливого життя.
О, да перед нами кацап категории "ятолькохачуразобраться"?Я думал, они уже вымерли (точнее- им методички в Ольгино переписали), а подиж ты.
Якщо австрійський ген.штаб придумував українську мову, як примудрився придумати сотні тисяч народних пісень, за цим показником Україна випереджає Польщу і Росію, копія досконаліша за оригінал? І ще багато чого наПЕЙСали їх "дослідники-науковці".
У московитов народных песен нет.По крайней мере на языке, который они считают "своим".Пан Мысливец это давным-давно исследовал и разложил по полочкам.Тут добавить просто нечего: Не нашли ни одной русской народной песни. То есть вообще — ни одной. Надоела реклама? Улучшите аккаунт всего за $1.66 месяц! Статья Ой, мороз, мороз… и прочие песни советских композиторов на сайте My Lovely Songs.ru Вот такие дела, братцы мои. После прошлой публикации об украинской песне «Нiя яка мiсячна», мы с приятелями продолжили изыскания истоком мелодии, дошли до 17 века и решили параллельно посмотреть, нет ли этой темы среди русских народных песен. И не нашли. Нет, не тему не нашли. Не нашли ни одной русской народной песни. То есть вообще — ни одной. Какую бы известную «народную» песню мы не брали, у нее непременно находились отнюдь «не народные» профессиональные авторы, жившие в XIX, а то и в XX веке. Самые старые «народные песни» датировались началом XIX века и имели в авторах исключительно русское дворянство. Знаете ли вы что русская народная песня «Калинка-Малинка» была написана саратовским дворянином Иваном Петровичем Ларионовым в 1860 году? А русская народная песня «Во поле березонька стояла» — адъюнкт-профессором Казанского университета Нигматом Мисаиловичем Ибрагимовым в начале XIXвека? А что знаменитая старинная русская народная песня «Ой, мороз, мороз» впервые прозвучала лишь в 1956 году, а стала известна лишь в 1968 году, когда ее исполнил в фильме «Хозяин тайги» один из соавторов (этой песни) — актер Валерий Золотухин (сочинивший её последний куплет)? А в основу старинной русской народной песни «Живет моя отрада», написанной в 1882 году в качестве иронического стихотворения журналистом Сергеем Рыскиным которое было положено на музыку композитором Шишкиным легла вполне реальная история, нашумевший на всю Россию судебный процесс о похищения дочери дворянина Надежды Локтевой купеческим сыном Николаем Шагановым. «Вдоль по улице метелица метет», — музыка Александра Варламова, слова Дмитрия Глебова, 1842 год. «Вот мчится тройка почтовая» — Леонид Трефолев, 1901 год. «Степь да степь кругом», — 1865 год, слова Ивана Сурикова, музыка Сергея Садовского. «Ямщик, не гони лошадей», — 1915 год, слова — Николай фон Риттер, музыка — Яков Фельдман. В какой-то момент мне показалось, что единственные по настоящему «народные песни» в России — это блатной фольклор. Вроде «Цыпленок пареный» или «Кокаином, серебряной пылью». Однако и «кокаин» оказался переделанным романсом «Ах вы, кони мои, вороные», авторства поэта Кононова Не нашли ни одной русской народной песни. То есть вообще — ни одной.
Нема чого на Хріма гніватися. Хрім вам зауважив, що в розділі "Війна" вам про свої шкарпетки марнославити не слід.