Хто за люстрацію?! :)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем SemperTiro, 7 гру 2009.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На відміну від затятих крикунів-псевдопатріотів, що не знають ні своєї історії, ні історії інших народів, та навіть більше того, підміняють історію гаслами і викриками з натовпу, не вішаю бірок: - це біле!; - це чорне!... А тим більше канонізувати вбивць... і їх натхненників...

2. Arthur

Arthur Well-Known Member

В Польщі є ГЕСТАПО?

Ви не відповіли ким тоді для Вас є С. Ковпак – теж вбивця.
    І як Ви будете говорити з сусідом, який заграбастав пів вашого будинку „дякую”, „прошу”, „будь-ласка”, а якщо цей сусід підніме руку на ваших родичів, будете вибачатись.

• Подобається Подобається x 1
  3. VasMT

Ні! Відповідь буде адекватною... Не заздрю я йому...
    Керівником партизанського загону... Це очевидно... І член підпільного ЦК КП(б)У, якщо суто на це Ви хочете поставити акцент...
    До речі, воювавший і на своїй землі - Україні, і на чужій - Росія...

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тому скидали пам’ятники лєніну..."асвабадітєлям" і прочім Кузнєцовим...

5. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ні, я питаюсь, він вбивця і злочинець чи ні?

У нас не проста історія, і більше ми були під владою інших держав, ніж мали незалежність. Тому для нас кожна людина, яка боролась за цю незалежність фактично герой. А якщо серед цих людей і були такі, які не дуже „благородними” методами відстоювали цю незалежність, боролись за цю незалежність, то про них краще помовчати. Не треба виносити сміття з хати. Давайте спочатку знайдемо своїх героїв, а коли держава стане сильною, то тоді і визначимо, хто з них більший герой.

---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

І правильно зробите, я б теж так зробив. . А потім скажуть, що ви злочинець, весело буде.

6. Doctor Livsey

Doctor Livsey Active Member

Інший бік люстрації

Тут посилання на статтю про відповідний законопроект УНП: http://ua.korrespondent.net/ukraine/1023165

Так, люстрація потрібна. І "краще пізно, ніж нікому", як говорила стара діва. І навіть за умов нашої ідіотської правової, судової та карної системи, коли невинну людину можуть "прописати" на кілька років в колонії.

Утім, хотів би сказати кілька слів про інший бік люстрації. На мій погляд, вона важлива не стільки тому, щоб дізнатися, чи працював той чи інший держслужбовець на КДБ - адже стучали переважно всі, та й багато з них зараз або пенсіонери, або вже закінчили свій життєвий шлях. Люстрація важлива для того, щоб створити правові умови для перевірки чиновників нинішніх. Бо ж новини почитаєш - суцільні викриття шпигунів при владі! А чому їх допустили до влади?

• Подобається Подобається x 2
  7. VasMT

Ні! А Білас - Так!

8. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ну а дальше вашего подхода что? Осудят коммунизм как явление, выльют ушат дерьма на нынешних коммунистов за то, что делали совершенно другие люди... Как ходили по земле потомки активистов-коллективизаторов и стукачей - так и будут ходить. Как жили люди рядом с теми, по чьему доносу увезли их родителей - так и будут жить. И кричать вчерашние "информаторы" будут громче всех, что во всём виновата ПАРТИЯ КОММУНИСТОВ. Ведь партия - это неконкретное, не обладающее отвественностью нечто. Гитлер по этому поводу правильно писал, что все эти групповые формы управления - ни что иное как уход от ответственности за принятые решения.

Дальше что? (с)

з.ы. Юным быть всё ж лучше, чем старым. Старым ещё успеется. ;)
    з.з.ы. Вам не понравилось работать на шахте?

• Подобається Подобається x 2
  9. Андрійович

Андрійович миється в бані

Так, бо такого було в минулому більше ніж достатньо. А ще більше про систему і сукупність обставин, що роблять таке можливим. І не має значення, в ім"я якої ідеї.

Останнє редагування: 10 гру 2009
  10. Чупага

Чупага Well-Known Member

У Росії теж немає. Напевно тому в одній з республік суддя засудив заборонити прапори з хрестом-типу Щвейцарского.
    Типу ловити відьом без інквізитора ще гірше ніж з інквізитором, тако більше баб втоплять.
    У Польщі товаришів з PZPR в президента вибіралі.
    Борьба з ворожою ідеалогіей сама по собі теж ідеалогія,буде з нас християнської ідеї, інше від лукавого.

11. VasMT

А чому, припустимо, не мусульманської?

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Візьмуть Мусліми владу (хай дем шляхом) буде мусульманська, якщо до цього дожівем.На разе пан президент демонструє народу своє православіе.Ізберете пана Абдулу подивимося що далі буде.

13. VasMT

Ну він багато чого демонструє... Добре, хоч не все показує...
    А твердження - "Борьба з ворожою ідеалогіей сама по собі теж ідеалогія,буде з нас християнської ідеї, інше від лукавого.", хибне по суті... і суперечить нормам т.н. свободи...

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

А кажете, що Вам не подобається поділ на чорне і біле.

15. VasMT

Ні! Бо я, на відміну від Вас, не роблю одного героєм на фоні іншого і довгими зимовими вечорами не розповідаю свому внукові про "славного, чесного і безстрашного борця за свободу України..."

16. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ви ж самі написали, Білас – вбивця, а Ковпак – ні.

17. VasMT

Так! Але я не писав, що Ковпак герой України... І квіти до його пам"ятника не ношу, на відміну ... Якщо іти Вашою логікою, то і Сташинський герой.

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я розділяю на тих, хто боровся за незалежність і тих, хто був проти.

19. VasMT

А хто був проти?
    Ковпак?
    Білас?
    Сташинський?
    Хто?
    І хто з них не боровся?

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

З Вашого списку Ковпак і Сташинський.

а де твій аватар? :)