Хто ходить зимою по гриби?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем VetZhash, 25 січ 2018.

1. VetZhash

VetZhash Well-Known Member

Цієї зими, в січні, я вперше збирав зимові опеньки та вперше їх скуштував. Жителі західної України посміються з мене, у вас Білий гриб та подібні... А що ж робити жителям Черкащини, у нас одні опеньки?! Та й лісів у нас толком немає... Що маємо, те й збираємо та їмо.
    Зняв відео про свій цікавий похід, прошу до перегляду

• Подобається Подобається x 1
  2. manur

manur Well-Known Member

У пана, як і у багатьох жителів центру і Сходу стереотипи щодо Західної України))) Карпати, Волинь, Полісся - там люди розпещені грибами. Є місцевості, де аборигени інших грибів, крім білих і лисичок і не визнають. Але, в інших місцях Заходу люди і опеньки також збирають.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Я би не сказав, що опеньки такі погані гриби, мариновані молоді дуже смачні, навіть у листопаді їх збирали, я готував із таких котлети.
    Зимою, зокрема у грудні можна було трохи знайти маслюків, особливо під молодими соснами, які рубали до Нового Року, може і зараз десь появляються на старих садових деревах гливи, на старому горісі вони були ще у листопаді.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Ну, не знаю! Опеньки дуже смачні, як на мене :dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  5. VetZhash

Згоден з вами. Розумію, що грибні краї в карпатських лісах (ще Житомирщина, інших місць не знаю, чесно пишу), просто дійсно у нас так звикли говорити: на заході.

6. VetZhash

Так і мені смачні! Я ось тільки цієї зими спробував білий гриб, не збирав, купляв в Карпатах. Ну гриб як гриб, може я не гурман...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lanktocha

Як на мене, білий гриб має певні особливості, навіть порівняно із маслюками, юшка із нього наваристіша і пахучіша. Не у великій кількості але знаходив їх у лісах Мостиського, більше у Жовківському районі, рекомендували Радехівський і Бродівський райони ( наближені до Волині ), щодо передгірських районів - потрібно вгадати із часом та знати хороші місця, у зимовий період таких не знайти.

8. Verbi

Verbi Member

Опеньки з картопелькою та цибулею... дуже смачно!

9. Verbi

Verbi Member

але що в зимку їх можна знайти... не чув, дякую буду знати

10. VetZhash

І я не знав, вони не схожі на осінні та потрібно подивитись відео як їх не плутати з отруйною Галериною оторочкуватою

11. Verbi

Verbi Member

дякую, промоніторю обовязково

12. KarinochkaJor

KarinochkaJor миється в бані

я по гриби хожу часто, але щоб зимою збирати, то про таке перший раз чую

13. Lanktocha

Залежно і яка зима, і які гриби.
    Зараз вже весна, правда, одні гриби можуть появлятися майже відразу після сходження снігу і зовсім інші десь під кінець травня, тоді у деяких місцях можуть бути такі ж гриби, і такий же асортимент, як на початку осені.

14. KarinochkaJor

KarinochkaJor миється в бані

ну можливо ви і праві, я просто ніколи про таке не чула :dntknw:

15. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Грудень попрохав березень за нього попрацювати, тепер той відпрацьовує за березень. Якщо у вас майже не було снігу, як у нас, то немає нічого дивного, що ваші зимові гриби. Пом'ятаю, що новий рік 2018 в Україні взагалі не було ще снігу.
    Вправда, у нас насипало на початку грудня, потім зійшов, а добре 31-го грудня ше раз. А 1-го січня вже не було його.
    Минулої весни накопав сморчків і разом із землею переніс у свій садок. Може виросте що?

16. VetZhash

Я вперше їх збирав, ще не знаю грибних місць. Та у нас збирали ще й під снігом, викладали фотки.

а де твій аватар? :)