Хто такі християни?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем demetris, 10 січ 2008.

1. ovod

ovod Well-Known Member

2. majolika

majolika Well-Known Member

сподіваюсь, питання реторичне ? :)
    які принципи призначення церковних провідників і особливо Папи? Чому Папа володіє абсолютною владою, чому його вважають наступником святого Петра?
    чому? поверніться до початку обговорення (за живе зачіпили) :). Мені взагалі немає значення, який террор - чи світський, чи церковний. Зло воно і в Африці зло. І жодного добра в ньому немає.
    А рахунки з церкви не мені збирати. Хоча для себе я вже рішення прийняла.

сектанти то хто?
    ось ось.
    А ще деколи здається, що попри будь-які докази люди не бачать очевидних речей
    пропонуєте мені переказувати усе, що я знаю на цю тему?

Ви не погоджуєтесь з моєю точкою зору? Це як мінімум нормально. У будь-чого є противники і прихильники і ті, що не визначились.
    збереження церкви залежить від бажання людини?
    (я вже в попередніх дописах питала, де Ісус покладав на провідників церкви обов'язок чи право знищувати єретиків ?)

• Подобається Подобається x 4
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Та Ви нічого конкретного не знаєте.

• Подобається Подобається x 1
  4. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

мене то найменше цікавить... мені би трохи більше часу в житті на молитву виділити... а ще хочеться якусь дещицю зусиль спрямувати в русло благодійності.

ну то ви так думаєте... от ви, наприклад, лікуєтесь від хвороби і таким чином приносите купу зла, бо вбиваєте ЖИВІ організми - бактерії :) вони також гамцяти хочуть, от і харчуються вашим тілом, заводять собі сім"ї, а ту ви, раптом, ОПА І ВБИЛИ ЇХ! або комариків отого літа... суцільне зло, яке ви чомусь вважаєте добром (свята справа завалити комара, щоб не пив кров)! :)
    У нашому матеріальному світі все відносне. Навіть у найгоршому факті можна знайти позитив і добро. Здавалось би: найстрашнішою була 2 світова війна - купа смертей, суцільні страждання, покалічені цілі покоління... а разом із тим вона принесла багато добра: колоніальні країни нарешті стали незалежними (Азія, Південна Америка, Африка), колоністи перестали експлуатувати народ колоній (принаймні відкрито)...
    Те ж саме було і з "відьмами": попри всі жахіття, які там навіть теоретично могли бути, там були і добрі моменти... але щоб їх описати, треба перенестися в ту епоху.
    Якщо ви дотримуєтесь принципу, що Господь справедливий. то мусите визнати, що жодна людина безневинно не постраждала. Смерть кожного - це просто цеглинка у великому Божому задумі... так що всьо нормально...
    Якщо ви не погоджуєтеся сьогодні зі смертями, то ви, очевидно, не розумієте, що для Вас - це зло, а для Бога (який поза категоріями зла і добра) - це може бути просто спектакль, який людина своїм обмеженим розумом неспроможна зрозуміти :)
    Розслабтесь і просто служіть Богу (Персонально вам дуже необхідне смиреня).
    Якщо буде прогрес у вашій такій жорсткій позиції, то не за горами той час, коли ви Господу висунете ультиматум: або так, як я прошу і хочу, або перестаю служити Тобі... :)

то все ж свідок Єгови? :) судячи з підтримки Абдурахмана, таки так :) і чому люди не соромляться викладати погляди СЄ на душу чи ще щось, але соромляться прфмо написати: я адепт такого-то вчення... ех...

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

Тю, а я шось цього не припускав...
    Пані Майоліка, Ви свідок Єгови чи ні?
    Ви збираєтесь вступити до спільноти СЄ?

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ну що ж, справедливо!
    Як ми знаємо, справедливість передбачає рівномірне співвідношення добра і зла і містить вимогу відповідності між діянням і нагородою, злочином і покаранням. Невідповідність розцінюється як несправедливість.
    Але чи можна встановити безпомилкову норму між діянням і нагородою, злочином і покаранням, бо завжди є небезпека, що нагорода чи покарання будуть більшими або меншими у порівнянні з дією.
    Проте Бог не боїться подібного порушення і завжди дає людині більше добра, ніж вона того заслуговує і вибачає людям те, що не може пробачити справедливість.
    Для людської душі найвищим благом є наслідувати Бога.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Слова...слова...слова.....

8. majolika

я теж знаю, що нічого не знаю ©
    шкода, одне іншому не заважає, а розуміння добавляє
    так, я притримуюсь принципу, що Господь справедливий.
    Але я притримуюсь і того принципу, що Господь до перелічений вами війн та інших людських дій прямого відношення немає. І що сьогодні (як і раніше) купа народу страждає саме безневинно
    Хоч для людства це буде хорошою наукою на майбутнє.
    намагаюсь завжди припиняти обговорення при переході на особистості, але у вас хочу запитати:

самі параноїки навкруги..... :) розслабтеся, я позаконфесійна і наразі нікуди не збираюсь.

Щось наше обговорення дуже розпорошилось. Аж нецікаво.....

• Подобається Подобається x 2
  9. Оленa

Оленa Well-Known Member

В розмаїттi буває єдине, але i в єдиному є розмаїття - така фiлософiя.:pardon:

10. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

11. majolika

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

Так, але не виключно, бо Церква - це поднання Божого і людського...
    Ісус Христос перекинув столи міняйлів, які зробили святий храм Божий вертепом розбійників, і бичем вигнав з храму торговців - цього мало? Святі апостоли Іоанн Богослов і Андрій Первозванний, як читаємо ми в їх житіях, руйнували язичницькі капища...
    К.С. Льюіс у своєму творі "Просто християнство" писав (не дослівно) : "Чи означає "Возлюби ворога свого", що ми не повинні його карати? Ні: адже і те, що я люблю самого себе, не означає, що я всіляко повинен рятувати себе від заслуженого покарання, аж до смертної кари. Якщо я вчинив вбивство, то за християнським принципом треба здатися в руки правосуддя. Тільки така поведінка була б правильною з християнської точки зору. Суддя-християнин абсолютно правий, даючи вирок злочинцю, навіть до смерті, правий і солдат-християнин, коли вбиває ворога на полі бою. Образ лицаря-християнина, який готовий із зброєю захищати добру справу, - один з великих образів християнства".
    І Церква наша земна називається воюючою...

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Невже можна вірити вигадкам так званих християн, які немають жодного документального пітверження?

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

А якщо його ворогу капелан навішав аналогічну локшину на вуха?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось знову, Сергію, ви сіли на свого пацифістського конька. Хоча, впевнений, це не ваше переконання, а вимога Брукліна і якби ця вимога змінилася б завтра
    на протилежну, ви б співали абсолютно іншу пісню.
    Але подумайте, Сергію, злочинці нападають на вашу сімю, місто, країну...
    І вони не нападають, щоб співати гарних пісень, а щоб грабити і мордувати.
    А ви стоїте і спокійно спостерігаєте, бо так наказав бруклінський сатана.
    Це не буде злочин, що ви не захистили своїх родичів, друзів, свого народу, накінець?

15. vov66

vov66 Well-Known Member

"...В каком-то смысле мы Церковь Кирилла и Мефодия. Они вышли из просвещенного греко-римского мира и пошли с проповедью славянам. А кто такие были славяне? Это варвары, люди, говорящие на непонятном языке, это люди второго сорта, это почти звери. И вот к ним пошли просвещенные мужи, принесли им свет Христовой истины и сделали что-то очень важное — они стали говорить с этими варварами на их языке, они создали славянскую азбуку, славянскую грамматику и перевели на этот язык Слово Божие..." Патриарх Кирилл
    http://www.youtube.com/watch?v=kd2qP-wgGPY&feature=player_embedded

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ми розглядаємо тут хто такі християни. Кіріїл ним не є. Для питання хто такі гебня потрібно відкривати нову гілку.:mocking:

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Як Ви так можете?

а де твій аватар? :)