Хто такі християни?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем demetris, 10 січ 2008.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Да, колись таке було... :sorry:

2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Абдурахмане, Ромко вас просто підколов, а ви повелися...:) Гляньте, з якого сайту взяті ці картинки
    :haha:

3. ABDURAKHMAN

і шо з того?

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:08 ----------

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дюма давно читали? Там Портос файно сказав:"Чо ми маєм вирізати гугенотів,вся вина яких в тім,що вони співають французькою ті псалми,які ми співаєм латиною?"(за дослівність не ручаюсь,та зміст такий). А,якщо копнути глибше? Хрестові походи...суть грабіжницькі набіги. Варфоломієвська ніч(увійшла в історію,а таких ночей було безліч)...безкарний грабіж...і вбивства... Хрещення Русі - аналогічно...Інквізиція...майно звинуваченого переходило у власність церкви... Якщо не брати до уваги релігійних фанатиків,то релігійні війни (і не лише в християнському світі)зводяться до одного - грабунку,вбивств,збільшення сфери впливу. Себто політика. Хомо...є хомо...

• Подобається Подобається x 3
  5. majolika

majolika Well-Known Member

з якого сайту? афгєть, як смішно...
    як у вас взагалі руки не премтіли смайліки дурнуваті малювати...
    християни, б....

Лише сподіваюсь, що Бог допоможе усім жертвам "християнської любові" забути у новому житті про ці страшні муки

• Подобається Подобається x 2
  6. plastic

plastic Well-Known Member

Те що було-просто жахливо. Дуже не хотілося би повторення таких і подібних часів.
    Але і під час дії інквізиції були люди , які зберігали вірність Христу і не відкидали світло. Хоча це коштувало їм життя.
    Коли я читаю Обявлення 3/15
    Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був

то розумію наскільки я "тепла"-не холодна і не гаряча.
    Нема того"горіння". Світ настільки прийшов в наше життя, що ми стали пів-християнами, і напів-світськими. Такими собі духовними лицемірами. В церкві і в молитві одні, а при певних обставинах-інші.
    Ми думаємо що маємо багато знання про Бога, а пропускаємо що наші відносини з Ним слабкі.Ми думаємо що знаємо істину-а істина-це Христос .
    Ми думаємо що маємо багату одежу, а Христос каже-ви нагі. Бо ми не прийняли праведності Христа.
    В Біблії чітко написано-хто не має Духа Христова-той і не Його.
    Той не отримає спасіння.
    Підтримувати взаємини з Богом ми можемо через молитву. молитву не замінить навіть читання Слова Божого. Хоча і це не треба відкидати.

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

От...фото християнина.
    Без жодної іронії.

Папа з Далай-Ламою.

8. ABDURAKHMAN

Абсолютно точно. Хоч і напрочут страшно.

9. L e o

L e o Well-Known Member

Мих, а можна більше пояснень по цьому твердженню?

10. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ромку, якщо ви послідовний фаталіст, то іквізицію та інквізиторів напевно не осуджуєте, бо так мало бути, і на то Божа воля, інакше вони поступати не могли, одні були вибрані на роль мучителів, інші на роль мучених, і моральній оцінці інквізиція та інквізитори не підлягають...
    Та нічо, просто в вас мислення строго догматичне, сказано в ВБ, що католицицька інквізиція вбила міліони, чи сотні, чи десятки тисяч - значить так воно і було...
    Чого вас ті смайлики зачепили? :) Просто я то все бачив спершу коли нас ще в школі регулярно водили на екскурсії в музей атеїзму, що в Домініканському костелі, щоб виховати будівників нового комуністичного суспільства... Там такі гарні діарами були, з муками інквізиції, з зображенням жахливих сектантських зборищ, релігійних фанатиків з божевільними очами... А тепер все це зустрічаю на ігровому сайті, швидше всього знову ж таки воно розміщено в рамках "виховання" нового підростаючого покоління, будівників капіталізму чи гуманізму, чи чого там ще... О ще це: http://ru.akella.com/Game.aspx?id=1856
    Гра, але з тої гри дитина щось виносить..
    Так створюється в суспільстві певний міф про інквізицію, і цей міф стає загальноприйнятим, а якщо ще взяти до уваги тонни брехливої макулатури , то і для звичайної людини цей міф стає святою правдою. Чому інквізиція з"явилась саме після реформації, в не в "темному" середньовіччі, що таке взагалі інквізиція, чому багато істориків вважають її гуманною інституцією - ні страшні малюнки жахливих мук, ні комп"ютерні ігри з "ізощрьонними питками", ні антицерковна література (макулатура) не відповідає...

11. Romko

Як послідовний фаталіст,я осуджую.
    Бо моє осудження теж Воля Божа.
    Найбільше осуджую фальш.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шось Божі волі суперечать самі собі (з твоїх суджень), нє?

13. Romko

Абсолютно не суперечать.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

поясню тобі твою логіку.

один хлоп іншому заліпив між очі. Для тебе то є Божа воля, хоча Божа воля є у законі, де сказано про любов до ближнього.

якщо другий першому дав здачі так, що перший помер, для тебе то є Божа воля, а в Божому законі сказано: не вбий.

коли ти кажеш: моє судження - то є воля Божа, то це говорить твоя гордість.

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

Християни - це ті, хто взялися послідовно звужувати сферу свого "я" і вддавати вільне місце Богові.

---------- Додано в 01:41 ---------- Попередній допис був написаний в 01:38 ----------

Тут треба спокійно (як Карлсон радив). Бо! Уважно! Бо ми думаєм, що все знаєм по певному предмету, а завтра виявиться, що насправді не так і ми були лохипомилялись.

16. Romko

Значицця,не було інкізиції,хрестових походів,Варфоломіївської ночі?
    Чи це було всьо харашо,бо було роблено християнами?
    Миху,я вже казав - твої фантазії,мої фантазії,Левкові,будь-кого,мають право на існування.
    Бо це - Божа воля.
    А про любов до ближнього,нехай розказують оті,хто ближніх садовив сюди.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ти помиляєшся, якщо думаєш, що варто записатися у християни і автоматично на 100 % вже виконуєш волю Божу.

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

Розкажуть, але чого тебе це має хвилювати? Кожен сам за себе відповість.

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ви маєте повну картину того, що було? А знаєте, знання може бути хибним, воно може свідомо перекручуватися, але подаватися як достовірне. Цікавитись інквізицією тільки з однієї точки зору - методологічно неправильно, це все одно, що вивчати історію ОУН і УПА за творами, виданими в часи Радянського Союзу письменниками-чекістами... Українці зі Сходу часто попадають в таку пастку...
    Моральність є тотожною свободі, і ваша моральна оцінка не детермінована причинно-наслідковими звязками...
    Хто сказав, що не було, і хто виправдавує це тільки тим, що це робили християни? Просто у вас, прихильників ВБ, атеїстів я бачу трохи інше - християни - католики і православні, Церква, відповідальна за все або майже за все погане, що творилося в історії після Христа...Це правда, але це ваша правда; але ваша правда, і навіть :) моя правда не тотожна істині.. :)

19. majolika

majolika Well-Known Member

прошу мені хоч одне посилання на наукову працю, яка б підтверджувала, що усього того, малюнки чого були приведені на "ігровому" сайте, не існувало. Що це усе вигадка і інквізиція дійсно була
    Світ дійсно порушився...
    Я не можу помилятися в тому, що вважаю жорстокість і тиранію людини над людином одним з найбільших зол цього світу. І обсяг моїх знань по даному предмету немає жодного значення. Навіть якщо на цих засобах катувань було змордовано не тисячу, а десять людей - цього вже достатньо

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

та це так і є. І знаєте, що найгірше? Що після усіх цих діянь церква і далі вважає своєю головою Христа, автоматично роблячи його провідником і винуватцем своїх злочинів.

20. ABDURAKHMAN

1. Це робили звірі, котрі не мали нічого спільного з Христом.
    2. Ні це сталось само собою. І ніхто в тому не винен, особливо ті хто керували.
    Винні протестанти, вони і тільки вони
    <<<<<<<<<<<<<<<<
    Згадаємо ще одне сміливе
    починання Папи , також
    безпрецедентне не тільки в
    історії Католицької церкви , але
    й інших християнських церков.
    1995 року Папа приголомшив
    світ: він попросив пробачення
    за те зло, яке в минулі часи
    католики заподіяли
    представникам інших
    конфесій . Те саме 2000 року —
    під час Великого посту
    понтифік приніс покаяння за
    гріхи синів Католицької
    церкви , виголошуючи під час
    служби Божої «Мea
    culpa» («Моя вина»);
    Особливого резонансу набуло
    вибачення перед
    православними за руйнування
    та пограбування
    Константинополя
    хрестоносцями - католиками у
    ХIII столітті.
    У книзі Луїджі Акатоллі «Папа
    просить пробачення...»
    знаходимо добірку 25-ти
    публічних висловлювань Папи,
    які починаються словами: «Я
    прошу пробачення». Серед
    подій, за які вибачається
    римський архієрей, знаходимо
    Хрестові походи, звинувачення
    великого вченого Галілея,
    засудження Лютера та ін.
    Вибачився Папа також за
    мовчання Церкви під час
    масового знищення євреїв
    Третім рейхом . Багато
    католицьких єпископів були не
    згодні з такою позицією Папи ,
    бо не хочуть «перекладати
    помилки окремих церковних
    діячів на безгрішну по своїй
    суті Церкву ». Папа, однак,
    керувався своїм сумлінням.
    ТО Іван Павло !! марно вибачався за діяння церкви в минулому?
    Не треба було?
    Але ж вам видніше.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)