Хто такі "рогулі"?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем dArt, 25 вер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Хто такі "рогулі"?

Я теж тільки так говорю. Мама не любить того, але трудно.
    Просто про історію слова кажу. Гарним словом на той час у польській мові було "невіста" (niewiasta).

2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

.............

• Подобається Подобається x 1
  3. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Золоті слова. Читала тему і думала, що відповісти. Не придумала, а тут Ви...
    Людина, яка від народження не мала можливості бачити навколо себе культуру, повагу, терпимість, не має звідки тому всьому навчитися. Якщо додати ще і відсутність природних рис, які допомагають піднятися на більш високий рівень інтелекту вже дорослому, то що ви хочете від такої людини? Вона як сама природа, натуральна.

• Подобається Подобається x 4
  4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

просто додам - рости ніхто нікому не заважає - крім однієї перепони - "Я"

5. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

О, какая дивная тема имеется! Спасибо dArt’у. :)
    Очень познавательно.

Помнится примерно год назад администратор Byblos (кстати, куда он подевался?) постил тут одну статью замечательную – «До 750-річчя Львова: місто-феномен, місто-легенда, місто-жертва»

http://www.dt.ua/3000/3760/54622/

Так вот гляжу – растащили её по цитатам, по Википедиям. :) В принципе, так и должно было случится. :)

Наверное правильно все же "рагуль", через "а", нє?

Из упомянутой статьи:
    Сумно.

• Подобається Подобається x 1
  6. Redhotchilly

стаття суперова!

7. Полковник

Полковник миється в бані

Из статьи:

Тарас Возняк:
    …Епідемія львівського рагулізму — це наслідки катаклізму, який спіткав Львів. У ХХ сторіччі місто втратило своє населення. 30% євреїв, які населяли Львів до війни, були винищені. 50% польськомовного населення виїхало. Решта — 20% українців зазнали депортації,

Так и хочется позвать Читателя с его Чудо-калькулятором!

8. afterstep

поржав ;)
    ==
    дійсно - пора шукати інший форум - цей якраз в самий раз став популярним ;)

9. lanka

lanka Well-Known Member

10. afterstep

він не львів'янин - це "погляд зі сторони"
    Але так само, як всі росіяни щиро вважають, що в Росії "дві проблеми - дороги і дураки", - так само у Львові всі говорять про проблему "рагулів".
    --
    Ну, з росіянами зрозуміло ;)
    а от львів'янам пора би вже задуматися - не на "абстрактних рагулів" жалітися, причому думаючи про якогось певного сусіда/співробітника/начальника - а таки частіше в дзеркало дивитися;)

• Подобається Подобається x 2
  11. lanka

lanka Well-Known Member

Погляд з сторони завжди дуже помічний, допомагає на проблему глянути іншими очима

12. afterstep

але на 90% - поверхневий ;) саму суть "мимобіжним поглядом зі сторони" - не охопиш ;)
    Най пожиє тут, походить по темним вулицям та попровалюється в "свіжі розкопки" без прапорців6 полає дороги чи потовчеться в бидловозах, звикне до викидання сміття "бизвікно2 з 8-го поверху - а тоді най говорить ;)
    --
    а так - то погляд "вокзал-готель-каварня-вокзал-Київ" ;)

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Борисе, Ви смієтеся... У мене на роботі, прийшов новий менеджер з продажу, колишній СБУ- шник. Взагалі невдаха якийсь, попрацював десь півтора місяці, збагнув що гроші дарма не платять та й пішов далі шукати нову роботу. Так от він носив такі підкови.:)

14. lanka

lanka Well-Known Member

Не думаю, що в Києві, де він живе немає рагулів, тим паче, що він з Болгарії, а потім емігрував в Росію, мабуть з таким життєвим досвідом людина має право мати свою точку зору на рагулізм

15. Redhotchilly

я також думаю, що зі сторони інколи більше видно... не знаю як Макарову, але людям, які народились і виросли у Львові...

Бо багато людей, які кожен день стикаються з "рагулізмом", на багато дрібниць на звертають уваги...

Проблема навіть не в вихідцях з села... а в тих, людях , які приїжджають до Львова і не хочуть себе розвивати і змінюватись.

16. afterstep

там то троха іначей ;)
    таки ми, МИ!!! колиска терміну6 поняття та явища ;)
    --
    згідно старого анекдоту - у нас заповідник! - а Київ лише до нас тягнеться, для чого кращих з кращих - імпортує ;)
    Для прикладу - Василь Базів - така була газета - "За вільну Україну", чи як? - вже не пригадую ;)
    Ну а решта - (перегляньте списки львівських "чільниуів") - додавайте самі ;)

17. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

В продовження теми хочу запитати, а що таке рогобан, і чи має воно якесь відношення до автобану?:)

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Колись сама шукала значення цього слова. Цитую знайдене:
    Рогобан - имеет рога в следствии чего упирается ими в землю: ничего не буду делать и не заставишь. Но после внушительных беседрога оказываются пластилиновыми.

• Подобається Подобається x 2
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну коли з"явилося слово "дискотека", у діджеїв був термін для "спецпрограми" - "роготека". Тобто для певного контингенту.

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А я ще чула "бикотека" :D

а де твій аватар? :)