будьте ласкаві не пересмикувати і уважніше читати. для того, щоб ми один одного розуміли вірно, ось вам посилання http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB особливу увагу прошу звернути на те, що слово декілька значень, і на те, що я вам привів саме друге значення
я лише висловив свою думку, що слово "рогуль" відноситься до Західної України. А посилання Вам привів, щоб ми з вами порозумілись щодо слова "провінціал", яке має декілька значень, одне з яких образливе до чого я вчепився це особисто моя справа, і це , на жаль, не є темою даної гілки, тому всі подальші обговорення не по темі можете писати мені в ПП
Я не хотів Вас образити. Прийміть вибачення. Щодо ЗУ, то слово "рогуль", можливо і місцевий перл, а саме поняття все ж таки всеукраїнське.
Як на мене, поняття цілком універсальне, загальнолюдське І хай кине в мене камінь той, хто за життя не вчинив жодного рагульського вчинку...
Колись в одній книзі прочитав такі слова, - виховання, чи культура (не пам"ятаю), людини проявляється в тому, як веде себе людина, коли її ніхто не бачить. Думка сподобалась...
Так у КОЖНОГО таке в житті є. Нема святих. Тут різниця тільки в тому, чи пишається людина такими вчинками, чи соромиться їх.
Ну-у-у... Теж не однозначно... Сексуальний досвід з двома гетерами, а жінка про це не в курсі, якраз лежить в тій площині, як і геморой. Ні самому подивитись, ні людям показати... А от чи пишатись таким досвідом, чи соромитись його, вже питання...
Не скажіть. Геморой не має жодного питання до рагулізму. Його можна соромитися чи не соромитися, це питання особистих комплексів, але не культури і не порядності. Це питання природи, а не особистого вибору. А от подружня зрада - це таки питання особистого вибору...
А як же бути з провінціалом, що мешкає у столлиці? Провінціал - це людина, яка перейшла у вищий статус, але не позбулася звичок, відповідних нижчого статусу. А от людина, яка гордиться цим. не намагається позбутися цих звичок а навпаки, хизується цим - це вже рагуль.
Не завжди. Багато залежить від того, на чому грунтуються подружні стосунки і як взагалі себе людина бачить у суспільстві. Наприклад, подружні зради людини, яка щонеділі ходить до церкви і ратує за суспільну мораль - таки рагулізм. Але якщо це якийсь хіпі, у якого з дружиною домовленість про вільні стосунки - то ні. Але тут і слово "зрада" - доволі умовне.
Поплавський – це особ статья. Як ректора – уся його поведінка не що інше, як рагулівство. Але він ще й шоумен, а тут вже інші критерій працюють. Тут швидше кітч, обрамлений образом такого собі вихідця з села який не полишає зв’язків з народом.
Та який колорит, про що ви говорите взагалі? Специ по бидлу зібралися, відкриєм факультет? Середньостатистичний українець: в китайській курточці, в спортивних штанах, в китайських шкарах, працює за 350 долларів і труситься щоб не вигнали, бо потому 2 роки буде роботу шукати, заїдає горілку кетчупом "Торчин" і запиває соком "Садочок", ті шо покрутіші мають автомобіль "Ланоз" або "Черрі", влітку їздить на Азовське море з палаткою, тещею, жінков, своїми макаронми і шмаркачами, взимку синячить з 30 грудня до 8 березня, з музики любить Михайла Круга і Сердючку, з кіна - серіал "Інтерни". Це хто?
ахаха у вас говор явного львовского рагуля вот я живу во Львове 5 лет, и мне явно видно, что львовское "село" все таки отличается от киевского или харьковского.... какое-то оно тут..уж очень СЕЛО.... при чём удивляет другое, как человек, вылезший из села, живущий во Львове, культурной столице Украины, а никак не научится правильно говорить на украинском языке?
Ну з такої точки зору ви явна рагулька в квадраті. Бо ви ніяк не навчилися говорити. Приїхати з Краматорська, і вважати себе унтерменш - це смішно по крайній мірі. Це ж автобіографічно?