Хто такі "рогулі"?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем dArt, 25 вер 2007.

1. Лаверка Лаверка

Лаверка Лаверка я обмежений...

будьте ласкаві не пересмикувати і уважніше читати. :) для того, щоб ми один одного розуміли вірно, ось вам посилання http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB
    особливу увагу прошу звернути на те, що слово декілька значень, і на те, що я вам привів саме друге значення :)

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви всю гілку прочитали, чи вчепились до першого-ліпшого другого визначення?

3. Лаверка Лаверка

Лаверка Лаверка я обмежений...

я лише висловив свою думку, що слово "рогуль" відноситься до Західної України. А посилання Вам привів, щоб ми з вами порозумілись щодо слова "провінціал", яке має декілька значень, одне з яких образливе :) до чого я вчепився це особисто моя справа, і це , на жаль, не є темою даної гілки, тому всі подальші обговорення не по темі можете писати мені в ПП :)

4. VasMT

Я не хотів Вас образити. Прийміть вибачення.
    Щодо ЗУ, то слово "рогуль", можливо і місцевий перл, а саме поняття все ж таки всеукраїнське.

5. Bambook

Bambook Persona non grata

Як на мене, поняття цілком універсальне, загальнолюдське :)
    І хай кине в мене камінь той, хто за життя не вчинив жодного рагульського вчинку...

6. VasMT

Колись в одній книзі прочитав такі слова, - виховання, чи культура (не пам"ятаю), людини проявляється в тому, як веде себе людина, коли її ніхто не бачить.
    Думка сподобалась...

7. Bambook

Це вже інший аспект проблеми, який аж ніяк не є запереченням написаного мною...

8. VasMT

Я і не заперечував. Як говориться, є що згадати, нема що дітям розказати...

9. Bambook

Так у КОЖНОГО таке в житті є. Нема святих. Тут різниця тільки в тому, чи пишається людина такими вчинками, чи соромиться їх.

10. VasMT

Ну-у-у... Теж не однозначно...
    Сексуальний досвід з двома гетерами, а жінка про це не в курсі, якраз лежить в тій площині, як і геморой. Ні самому подивитись, ні людям показати... ;) А от чи пишатись таким досвідом, чи соромитись його, вже питання...

11. Bambook

Не скажіть. Геморой не має жодного питання до рагулізму. Його можна соромитися чи не соромитися, це питання особистих комплексів, але не культури і не порядності. Це питання природи, а не особистого вибору.
    А от подружня зрада - це таки питання особистого вибору...

12. VasMT

:)))
    Не завжди, повірте, не завжди...
    Але і подружня зрада якось не дуже рогулізм...

13. iso

iso Well-Known Member

А як же бути з провінціалом, що мешкає у столлиці? Провінціал - це людина, яка перейшла у вищий статус, але не позбулася звичок, відповідних нижчого статусу. А от людина, яка гордиться цим. не намагається позбутися цих звичок а навпаки, хизується цим - це вже рагуль.

14. Bambook

Не завжди. Багато залежить від того, на чому грунтуються подружні стосунки і як взагалі себе людина бачить у суспільстві.
    Наприклад, подружні зради людини, яка щонеділі ходить до церкви і ратує за суспільну мораль - таки рагулізм.
    Але якщо це якийсь хіпі, у якого з дружиною домовленість про вільні стосунки - то ні. Але тут і слово "зрада" - доволі умовне.

15. VasMT

Назвемо Поплавського рогулем за його мову, любов до сала з часником, та домашньої самогонки...

16. Bambook

Не за це. А за те, що він цим кичиться і навязує іншим.

17. iso

iso Well-Known Member

Поплавський – це особ статья. Як ректора – уся його поведінка не що інше, як рагулівство. Але він ще й шоумен, а тут вже інші критерій працюють. Тут швидше кітч, обрамлений образом такого собі вихідця з села який не полишає зв’язків з народом.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та який колорит, про що ви говорите взагалі? Специ по бидлу зібралися, відкриєм факультет?
    Середньостатистичний українець: в китайській курточці, в спортивних штанах, в китайських шкарах, працює за 350 долларів і труситься щоб не вигнали, бо потому 2 роки буде роботу шукати, заїдає горілку кетчупом "Торчин" і запиває соком "Садочок", ті шо покрутіші мають автомобіль "Ланоз" або "Черрі", влітку їздить на Азовське море з палаткою, тещею, жінков, своїми макаронми і шмаркачами, взимку синячить з 30 грудня до 8 березня, з музики любить Михайла Круга і Сердючку, з кіна - серіал "Інтерни". Це хто?

19. egoistka

egoistka Well-Known Member

ахаха:) у вас говор явного львовского рагуля:)))
    вот я живу во Львове 5 лет, и мне явно видно, что львовское "село" все таки отличается от киевского или харьковского.... какое-то оно тут..уж очень СЕЛО.... при чём удивляет другое, как человек, вылезший из села, живущий во Львове, культурной столице Украины, а никак не научится правильно говорить на украинском языке?

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну з такої точки зору ви явна рагулька в квадраті. Бо ви ніяк не навчилися говорити. Приїхати з Краматорська, і вважати себе унтерменш - це смішно по крайній мірі.

Це ж автобіографічно?

а де твій аватар? :)