Хто такі "рогулі"?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем dArt, 25 вер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Хто такі "рогулі"?

і брак цей пов’язаний з українцями, як це не сумно..... [​IMG]

2. Альона

Альона Well-Known Member

:shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy: :shy:

3. sslonn

sslonn Well-Known Member

Та, як раз не так пане Дарт.
    "Советы поляков выселили" і заселилися для початку НКВД і високі чини різних мастєй.
    Після війни ті ж таки совєти завезли кілька заводів сюди разом з робітниками, а вже потім почалась урбанізація - це вже був кінець ХХ століття.
    Ви ніколи не помічали, що жителі центральної частини міста, ну принаймні до недавніх пір - російськомовні, а крім того є ще й цілі мікрорайони, де більшість - російськомовні? А до 1939 російськомовних тут було приблизно 1%

Додано через 9 хвилин
    Тому перші рагулі у Львові - це були російські солдафони (москалі), а потім російські роботяги.

• Подобається Подобається x 5
  4. NIKA@

NIKA@ New Member

...мені здається,що наше місто взагалі чи не на 1/3 складається з рагуликів.....
    як на мене,є два типи рагулів:
    1.просто рагулики
    2.гопи
    якщо перші не завдають дійсної шкоди довкіллю та оточуючим,так 2-і ще й як...
    ось наприклад,повставляли нові ПЛАСТИКОВІ вікна у деяких львівських будинках за бюджет міста,як на наступний день,передавали новини, деінде було вибито шибки.....А це справа рук не кого іншого як рагулів.
    Я колись думала,що всі люди принаймні приблизно розташовоні по розуму на одній планці.....та я так помилялась!!!!!!А у парку на алтайських озерах теж певні особини повиривали смітники та повикидали в озеро!!РАГУЛІ!!!!!отаких всіх морально недорозвинутих я називаю рагулями ІМХО
    А зовнішній вигляд представників цієї ланки суспільства виглядає так:
    спортивки+лижі+мотоциклістські окуляри(незалежно від пори року)+шкірянка(спортивка0+пінгвінка(гопівка)+мобільна діскатєка
    ......де б закордоном я не була,та кого-кого а рагулів там нема...????????

• Подобається Подобається x 1
  5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Русская страсть к разрушению есть творческая страсть.

М. Бакунін

Культура – це СИЛА, більша за всі війська і матеріальні багатства, бо культура все творить. Зовні культура виявляється в багатьох формах, насамперед у красі духовній і фізичній, у здібності відчувати красу і цінити її, в потязі плекати її, в чистоті фізичній і моральній. Де б не довелося жити українцям, їхні оселі білі, чистенькі, з садком та квітами довкола. Замилування українців красою, давня моральна чистота, християнська сердечність, доброта, співучасть, розум і вродженний хист до творчості – одне слово, українська культура завжди викликала у москвина (хоч аристократа, хоч мужика) невгамовну жадобу НИЩИТИ все українське.
    Москвин інстинктивно відчуває, що його імперію знищить ВИЩІСТЬ української культури, вищість українського ТВОРЧОГО ДУХУ. Національний інстинкт підказує москвинам, що саме Україна заб’є осиковий кілок у могилу їхньої імперії. Отже, треба нищити ту кляту Україну всіма силами і всіма засобами. П. Штепа

Додано через 1 хвилину
    Люмпен підлаштовує оточення під себе, під своє спотворене бачення світу.

Додано через 6 хвилин
    Як в пісні гурту "Скрябін": Ми є хлопці, хлопці-олігархи

Я куплю чорний лексус, новий в целофані
    Шоб їздила падруга з падругами в баню
    Я куплю другий лексус і тоже в целофані
    Шоб за дівками в баню їздити охрані

Приспів:
    Бо ми є хлопці, хлопці-олігархи
    Нічо нас не колише, ми заробляєм бабки
    Ми веселі хлопці-олігархи
    Дівчата в нас - моделі, машини - іномарки

Поїду на Мальдіви бухнути з друганами
    Заплачу троха дєнєг, шоб не було цунамі
    Прикуплю собі острів посередині моря
    Мені він на фіг треба, а люди хай говорять

Приспів

А вчора з пацанами каталися в трамваї
    Тепер в нас нова тєма - ми хлопці-екстремали
    Ми всі діла рішаєм, лиш тільки ше одне є
    Попробувати хочем - ну як то бути геєм

Ми є хлопці, хлопці-олігархи
    Ми є хлопці, хлопці-олігархи

Приспів

Хлопці-олігархи...:D

6. Відповідь: Хто такі "рогулі"?

Прочитала назву теми і собі пригадала поїздку в Алушту 6 років тому. Ми поїхали на екскурсію, і коли екскурсовод взнав що ми зі Львова, то сказав "А ,это у вас там всех кто из деревни рогулями называют "

7. NIKA@

NIKA@ New Member

як на мене,то рагулями-то не ті,що з села приїхали,а ті які нижчі морально та культурно..Хоча зараз найчастіше в селах зустрічаються саме такі,а мало би бути навпаки,адже колись українськуі села були джерелом народної культури!:naci:

8. sslonn

sslonn Well-Known Member

дослова... про Крим...
    відпочивав минулого літа під Севастополем...
    гроші досить немалі - а сервіс ну повна совдепщина...
    хамство в магазинах просто дістало...
    причому чітко зауважив: хамлять і не рахують тебе за людину росіяни (причому байдуже звідки ти і якою мовою розмовляєш, хоч з Москви, хоч зі Львова)
    татари ж навапаки - привітні, уважні до клієнта, посміхаються...

от я так і не зрозумів їхніх міркувань... адже ж якщо ми Клієнти перестанем туди їздити - вони ж там з голоду повиздихують - немає там іншої роботи, окрім туризму... так чого вони відбивають бажання у Клієнтів до них їхати...
    Хіба це не рогулі?

• Подобається Подобається x 3
  9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:clapping: Молодець, Данило! В тему! Потрібно наводити і письмову продукцію рогулів!:radist:

10. mamatu

mamatu Well-Known Member

десь так я й розумію цей термін
    але рагуль - то не обов'язково людина з села.
    ось наприклад, повні рагулі йдуть у парк Погулянка на шашлики та лишають після себе все сміття на місці, хоча буквально на виході з парку стоять смітники. а потім знову приходять на те саме місце.
    а ми, як придурки, йдучи на шашлики, набираємо із собою пакети та збираємо, крім свого, чуже сміття.
    але все одно поступово парк на сміттезвалище перетворюється.

11. NIKA@

NIKA@ New Member

????чому це ви як придурки?то вони-придурки!Але це ще півбіди не викинути в смітник,а от повиривати смітники з корнем і викинути в озеро,то взагалі:shutup:

12. pavvvell

pavvvell Active Member

Хм.! Цікаво а Гена Букін також рагуль?;)
    "перекурив" я цю темку і зрозумів , що те населення яке після 2СВ залишилося дола імя усім тим невихованим , неосвідчиним , і.Т.Д РАГУЛЬ. Це так би мовити одне слово - синонім багатьох , такий собі "букетик".
    Доречі знайомий зі сходу казав що в них також є щось подібне , але там їх величають більш скромніше - КОЛХОЗНІКИ:)

13. vov66

vov66 Well-Known Member

Арабське слово рагуль - чоловік (мужчина рос.):)

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тобто всі російські "мужчины" - рагулі?

15. syavych

syavych копач

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Арабское слово рагуль - мужчина (чоловік укр.)

:)

• Подобається Подобається x 2
  17. deva

deva Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Класний сайт. :y: Як бачимо біда в тому що несмак у нас всюди - в моді, в рекламі, в музиці. Не тільки на базарі, а й в "бомонді". І ще більша біда що дуже багато людей просто цього не помічають. Як одна дамочка сьогодні мені доводила в темі про книжки що ті хто читає "Космополітен" і "Я вор в законе" абсолютно такі самі повноцінні ті, хто читають "Війна і мир".

19. deva

deva Well-Known Member

я на нього часом заходжу щоб настрій собі підняти:)дочка мені порадила

Останнє редагування: 19 січ 2011
  20. vseprav

vseprav Well-Known Member

щодо слова рагуль приведу цитату з Вікіпедії
    деталі тут

а де твій аватар? :)