я читаю кілька книжок одночасно за компом: "Солодка Даруся" Матіос роздуковану: Ирвин Ялом "Мамочка и смысл жизни" і ще разом з малим читаємо і дивимося малюнки в дитячій енциклопеді "Хочу все знати" не знаю як він, а я багато нового дізналася, хоч енциклопедія і дитяча ще гортаємо книжку "Как это было" типу енциклопедії, альтернативний погляд на історю і "Шедеври світового живопису" в 8-ми томах - насолоджуюся п.с. мене взагалі щось потягло на історію: живопису, кінематоргафу, танцю, реклами і т.д. читаю це на спецсайтах
Марк Аврелій "Наодинці із собою" Цитата: "Нехай би ти мав жити три тисячі років, а то й тридцять тисяч,- однак пам'ятай, що ніхто не не розлучається з іншим життям, аніж те, яке він оце тепер проживає; і не проживає іншого, аніж те, з яким оце тепер розлучається. Тому чи найдовше життя, чи найкоротше,- на одне виходить." "... поглянь, як скоро все кане в забуття; і яке порожнє по нас відлуння; і яке мінливе й не певне те, що, здавалося б, у нашій владі; і якими тісними межами все окреслено;"
Перечитую Стейнбека, наразі "Гроздья гнева" (російською). До речі, хто може дасти оригінали в електронному вигляді? Був би дуже вдячний
Нажаль в Україні більшість книжок російською, це ж вам вигідно, щоб ми слово своє забули... Я читаю "Энциклопедия мысли", параленьно Ніцше "Весела наука" і ще Кастанеда "Учение дона Хуана".
Ось сиджу зараз і читаю дописи форумлян. А дописів стало ТАК багато за останні два тижні...Словом, цікаво. Щодо серйозних книг, то мене шось...не тяне на таке Читаю тіко ґазети і троха коротких історій від Бруно Ферреро.
Палімсести... Стуса... дещо скидаю сюди.. декого від того трафляє... мені що...ні нравіцця - не їдж...
Ну, оскільки Ви в цій темі мій вищевказаний допис відзначили, то, на всяк випадок, відповім: мені творчість Стуса подобається (тобто я це їм і перетравлюю ОК)! А по темі - читаю я зараз дуже цікаву книжку, написану з долею цинічного гумору, що доволі рідко трапляється в Англії. Називається Спостерігаючи Англійців (Watching the English, by Kate Fox).
Зараз читаю Чака Поланіка (Палагнюка) книгу "Рент. Усна біографія Бастера Кейсі" і другу книгу Стівена Кінга "Крізь час" із циклу "Темна вежа".
ой, то псевдофілософ...примітивщина... але добре пропіарений... раз на два роки видає кишенькову книжечку а біографію Кастанеди ви читали? багато-хто вважає, що він просто заробляв на книжках хоча там є і дуже цікаві моменти
серйозно...??? ну є в нього книги, що мені сподобались... Ота "На берегу Рио-Пьєдра" і "Диявол і Сеньорита Прім" , Алхімік... решту дійсно пропіарені занадто, або взагалі незрозумілі мені... ті ж 11хвилин мені толком нічого не відкрили, хоча не раз знамениті люди (жінки ) казали, що та книжка їм дуже помогла... інші книги навіть не згадаю, бо не дуже сподобались... якби я шукала філософії то читала би Платона чи Ошо, але то не моє зараз...
та хіба ж я про це? я просто ділюся враженнями а ви вже образилися я теж читала Коельо, спочатку подобалося, але коли прочитала кілька книжок зробила не дуже хороші висновки про автора в "11 хвилинах" і "Вероніці", "Алхіміку" багато маячні, імхо "Мактуб" якраз мені сподобався, мабуть того, що то неавторство Коельо... він швидше укладач а "Сеньорита Прим" мабуть найкраще з того що я читала його авторства
Та чим ви могли мене образити? я ж не автор... просто то ви розкритикували автора в "пух і прах", то вам все-таки з нього щось подобається... тому виходить що в нас з вами погляди щодо нього практично однакові, а суперечка виникла суто із особливостей характерів
Читаю Бруно Фереро, а ще "Буквар для батьків" в-ва Свічадо, плюс накупила в них же "10 кроків які псують дитину", "Мистецтво виховання", "5 мов любові до дітей" і "5 мов любові у подружжі" - мене зараз тягне на таке, хоча чоловік свого часу мене дуже гарно підсадив на фантастику, останнє що читала, це Нормана "Гор"...
Звиняйте за офтоп, але який же шмат недолугого перекладача додумався отак написати українською українське по суті прізвище Palaniuk? А зараз читаю останній розділ (вкотре) "Над прірвою у житі" Селінджера, доліз до середини "Населеного остова" Стругацьких (книжка вже давно вдома лежить, але ото ролика фільму побачив, то засів за чтиво) і нині почав Лева Троцького "Революція і література" ( багатообіцяюче, особливо, коли Троцький називає творчість Єсеніна як такою, яка "спрямована на розвиток та популяризацію соціалістичних ідей Маркса і Леніна" )
Читаю Франкове "Сотворення світу". Дякую Гелені, що переслала. Правда, посилань десь нема, треба буде ще раз пізніше пошукати текст із посиланнями. Вкотре млію від тодішнього правопису. Шкода, що нам його жорстоко вбили...