Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Читаю зараз: Олега Матвєйчєва «Уши машут ослом»...
    Цікаво! І принаймні стає зрозуміло чому зараз заради перемоги Путіна головна пропаганда йде на то, щоб з США знову зробити "ворога №1"...

2. Mokasin

Mokasin Member

Люко Дашвар.

• Подобається Подобається x 1
  3. V.P.

V.P. vegan power

пелевина.......

4. zherech

zherech Well-Known Member

Cейчас начал читать Ральфа Баркера "Торпедоносцы.Британские ВВС против немецких конвоев"

5. V.P.

V.P. vegan power

дійшов до біблії.

6. yasam

yasam Well-Known Member

з неї треба було починати, знали б що це слово з великої букви пишеться

7. V.P.

V.P. vegan power

я пишу - ка пишу)
    я не крещенный, кагбы.
    мне интересно в этой книге совсем другое. проверить кое-что хочу, а не уверовать.

8. Forte

Forte Member

А я зараз отримую справжнє задоволення від читання "Ворошиловград" Жадана... І ще одна річ, яку я нарешті почав читати "Алеф" Борхеса.

9. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Володимир Маслійчук "Неповнолітні злочинці у Харківському намісництві 1780-1796".
    Існує відома теза, про те що в злочині винне суспільство, а злочинець-лише інструмент його виконання. Та якщо злочин можна зрозуміти і пояснити через суспільство, то хіба не можна зрозуміти суспільство через злочин? Саме це й намагаєтся зробити Маслійчук у своїй новій роботі. Це своєрідний погляд на історію Слобожанщини спираючись на досить несподіване джерело- архівні фонди кримінальних судів.
    Ще один аспект цього дослідження- це зосередження, саме, на дитячій та підлітковій злочинності. Історія дитинства- відношення суспільства до неповнолітньих- біла пляма в українській історіографії, яку намагаєтся заповнити автор.
    Моє враження- робота виходить далеко за рамки суто історичної і її можна віднести також до філософії, соціології, психології (в т.ч. соціальної)
    Дуже красива,вишукана мова автора. Наукова праця, але читаєтся дуже захоплююче.

10. Forte

Forte Member

До речі, хто любить читати, щоб для життя і душі Джон Максвелл Кутзее - південно-африканський письменник. Двічі отримував Букерівську премію, Лауреат Нобелівської премії з літератури. Перекладу українською не зустрічав, але російською точно є. Отримаєте купу задоволення

• Подобається Подобається x 2
  11. RamirZ

RamirZ New Member

Дочитала збірку «Крило» Дяченків із серії «Українська майстерня фантастики».
    Дяченки, як завше, на висоті! Люблю таку «смачну» мову в худ. творах. Особливо сподобалось «Господар колодязів» - красиве темне фентезі, замішане на суто народних віруваннях. Насправді, більше психологізму, ніж фантастики. І це, як на мене, тільки плюс.

12. Vestina

Vestina New Member

З української літератури зараз читаю Винничука " Груша в тісті"-дуже подобається, важко відірватися. Зі світової нещодавно перечитала " Джейн Ейр"-класика є класика, всім рекомендую!

13. Olenall

Olenall миється в бані

Кріс Клів "Одного разу на березі океану" (про емігрантів)

14. marko pola

marko pola New Member

Це вся серія Дяченківська? Чи том?

15. V.P.

V.P. vegan power

Человек-амфибия.

16. RamirZ

RamirZ New Member

Том, маю аж сім, але наразі читаю лише 2 із 7- "Розповіді очевидців..." Генрі Лайон Олді. Починаю почуватися "шкідником" ;)

17. Templar

Templar Дуже важлива персона

Не, ну капець просто. Тоже мені, грамотєй найшовся.

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Погоджуюсь, прочитав Віта Ностра, Армагед-Дом, шикарно пишуть...

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

А зараз читаю: Пауло Коельо - Алхімік

18. perlynochka

perlynochka New Member

А я Ірену Карпу читаю. Піца"Гімалаї". Провокативно, скандально. Тепер розумію чому її називають "королевою епатажу"

19. Marichkaruma

Marichkaruma New Member

А я вкотре перечитую Антуана де Сент Екзюпері "Маленький принц". Нехай вона і вважається дитячою книгою, але, на мою думку, вона є дуже повчальною і для старших. =)

• Подобається Подобається x 2
  20. зараз читаю Івана Франка "Захар Беркут".....

а де твій аватар? :)