Читаю зараз: Олега Матвєйчєва «Уши машут ослом»... Цікаво! І принаймні стає зрозуміло чому зараз заради перемоги Путіна головна пропаганда йде на то, щоб з США знову зробити "ворога №1"...
я пишу - ка пишу) я не крещенный, кагбы. мне интересно в этой книге совсем другое. проверить кое-что хочу, а не уверовать.
А я зараз отримую справжнє задоволення від читання "Ворошиловград" Жадана... І ще одна річ, яку я нарешті почав читати "Алеф" Борхеса.
Володимир Маслійчук "Неповнолітні злочинці у Харківському намісництві 1780-1796". Існує відома теза, про те що в злочині винне суспільство, а злочинець-лише інструмент його виконання. Та якщо злочин можна зрозуміти і пояснити через суспільство, то хіба не можна зрозуміти суспільство через злочин? Саме це й намагаєтся зробити Маслійчук у своїй новій роботі. Це своєрідний погляд на історію Слобожанщини спираючись на досить несподіване джерело- архівні фонди кримінальних судів. Ще один аспект цього дослідження- це зосередження, саме, на дитячій та підлітковій злочинності. Історія дитинства- відношення суспільства до неповнолітньих- біла пляма в українській історіографії, яку намагаєтся заповнити автор. Моє враження- робота виходить далеко за рамки суто історичної і її можна віднести також до філософії, соціології, психології (в т.ч. соціальної) Дуже красива,вишукана мова автора. Наукова праця, але читаєтся дуже захоплююче.
До речі, хто любить читати, щоб для життя і душі Джон Максвелл Кутзее - південно-африканський письменник. Двічі отримував Букерівську премію, Лауреат Нобелівської премії з літератури. Перекладу українською не зустрічав, але російською точно є. Отримаєте купу задоволення
Дочитала збірку «Крило» Дяченків із серії «Українська майстерня фантастики». Дяченки, як завше, на висоті! Люблю таку «смачну» мову в худ. творах. Особливо сподобалось «Господар колодязів» - красиве темне фентезі, замішане на суто народних віруваннях. Насправді, більше психологізму, ніж фантастики. І це, як на мене, тільки плюс.
З української літератури зараз читаю Винничука " Груша в тісті"-дуже подобається, важко відірватися. Зі світової нещодавно перечитала " Джейн Ейр"-класика є класика, всім рекомендую!
Том, маю аж сім, але наразі читаю лише 2 із 7- "Розповіді очевидців..." Генрі Лайон Олді. Починаю почуватися "шкідником"
Не, ну капець просто. Тоже мені, грамотєй найшовся. ---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ---------- Погоджуюсь, прочитав Віта Ностра, Армагед-Дом, шикарно пишуть... ---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ---------- А зараз читаю: Пауло Коельо - Алхімік
А я Ірену Карпу читаю. Піца"Гімалаї". Провокативно, скандально. Тепер розумію чому її називають "королевою епатажу"
А я вкотре перечитую Антуана де Сент Екзюпері "Маленький принц". Нехай вона і вважається дитячою книгою, але, на мою думку, вона є дуже повчальною і для старших. =)