Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, я помітив. Хоч речі дуже правильні іноді згадує. Не певен, що він укладав сам ці дописи. Укладач міг збити до купи різні думки. Не хочу осуджувати, але думати треба що читаєш. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Geograf

Geograf Меломан

П. П. Черкасов "Кардинал Ришельє". Дуже хороша книжка про одну із найвидатніших постатей не лише Франції, а й усієї Європи :good:

• Подобається Подобається x 3
  3. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

_Інший формат_Олег Лишега

4. Markodius

Markodius Well-Known Member

Тарас Прохасько "Бо так є"

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Прочитала Люко Дашвар "Село не люди".
    ... якщо там і є ложка меду, то так перемішана в дьогті.. як і у "Кров з молоком", і напевне в усьому іншому. У автора явно якась зацикленість на сексуальному грунті - бо у двох творах щось подібне.. третю книгу цього автора навряд чи читатиму.
    А шкода, могло би бути щось краще, потенціал ніби відчувається часами.

Читаю Умберто Еко "маятник Фуко".

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Майкл Гербер "Миф про Е".........мегапросвітляюча книжка про малий бізнес, якраз те що я шукав, просто ніби спеціально для мене писана. Хто вже бізнесить або планує дуже рекомендую. (про розробку структури малого бізнесу і постановку його "на автомат")

7. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

І які враження?
    Читаю із серії ЖЗЛ про Нільса Бора - лауреата Нобелівської премії

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я була у захваті від "Ім'я рози" - не в останню чергу, через спосіб викладу: незвично неспішний для нашого скаженого часу.. чомусь від цього отримувала кайф. :) Ну і зміст, звичайно. "Бавдоліно" - теж прикольна штука, хоча і дещо інша.
    Тому сам стиль Умберто Еко у "Маятнику" мені, як і в попередніх романах, подобається з перших сторінок, а щодо змісту.. ну, поки що нормально. Я багато читала езотерики і мені мова символів в принципі близька.. А навіть якщо з чимсь не погоджуюся - то в тому і сіль твору, коли він будить думки і викликає на суперечку.

Але я тільки почала.. дочитаю - відзвідую. ;)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Перестаньте читати сучасну українську графоманію - всі однакові, всі зсунуті на сексуальному грунті, вони ж пишуть по накатаній - 2 романа купили - давай третій в тому ж ключі.

Оце правильне рішення. Я вже майже всьго Еко прочитав. Шкода що він більше вчений, ніж письменник.

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Е ні.. "нє чітал но осуждаю" - можна після першого твору, чи другого, але не з чужих слів і не з рецензії чи висмикнутого уривку, ІМХО. Я вважаю що щоб судити про твір - треба його прочитати і спробувати це зробити неупережено. А може і ще раз дати шанс - особливо якщо письменник молодий.
    А тоді вже робити остаточні висновки.
    Крім того.. я можу і в бочці дьогтю знайти ложку меду, абстрагуючись і вірячи що в кожному циніку є куточок де живе його задавлена світла (чи мудра) часточка. :)

Хоч вцілому Ви (на жаль..) праві.

Щодо Умберто Еко, то я хоч і не так багато читаю інших сучасних авторів і може когось не знаю.. але як на мене, він - один з нечисленних претендентів на "світову класику кінця ХХ початку ХХІ століття". Добротні речі які ще довго будуть актуальними.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Читав і Андруховича, і Прохаська, і Забужко - всі сексуально стурбовані. Більше з цьої опери не хочу нічого читати.

Просто письменники є комерційні, а є некомерційні.

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

13. ovod

ovod Well-Known Member

а я немаю шо читати... флібуста вирубалася... качаю лібрусек...на всякий випадок...

14. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

а я маю:)))
    Ремарк "На Західному фронті без змін":good:

• Подобається Подобається x 2
  15. ovod

ovod Well-Known Member

16. Sirko

Sirko Well-Known Member

"Гетьман Іван Виговський", Іван Нечуй-Левицький. Лише почав, але вже натрапив на одну цікаву цитату, особливо в контексті сучасних рухів між Київським та Московським патріархатами.

• Подобається Подобається x 3
  17. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

а який сенс у читанні вигаданих історій?
    -поповнення словникового запасу новими фразами і зворотами?
    -набуття заочного досвіду переживання нестандартних або стандартних ситуацій?
    -нема чим зайнятись, а мозку завжди потрібна доза інформації, як тілу їжа?

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,ну ж інтєрєсссно ж...:scratch_one-s_head:
    Тіко букофф...і всі такі різні-різні,нє?:sorry:

19. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

та їх мало зовсім, різних
    для мене цікавою є бувка "ґ", а їх майже ніде нема:cry::cry::cry:

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

а який сенс писати дибільні пости?