Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

2. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

А я, а я, а я?????? :)
    А потім сцють біля трахтора:haha: Ганере, от ми Вас і виявили ...

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Звиняйте, тему "Хто що зараз читає" Ганер не читає, заблоковано.
    Прошу повернутися до обговорення теми.

Останнє редагування: 23 січ 2011
    • Подобається Подобається x 2
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Подобається Подобається x 3
  5. Algebrator

Algebrator New Member

В данний момент дочитую книгу Д. Макайвера "...JUSTICE FOR ALL". Книга про гурт "Metallica"

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І давно у Вас це?.. [​IMG]

7. Algebrator

Algebrator New Member

під кінець листопада появилось. Читаю повільно, щоб розтянути задоволення)

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ліна Костенко "Записки українського самашедшого".
    Давно скачав,але аж зараз взяся читати.
    Аж кричати хочеться...то ж я...
    Безнадія...безвихідь...навколо театр абсурду....
    На згадку приходять рядки її ж віршів...

І продовж усього твору лейтмотивом

• Подобається Подобається x 5
  10. Ссилкою можете поділитися?

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я з Острова стягнув...
    Там закинули...

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Не те оскверняє вуста що входить, а те що виходить (с)

Можна у "розпіареному" творі знайти для себе одну-єдину думку (на яку, можливо, ніхто і уваги не звернув в погоні за сюжетом чи глибинними філософіями), а можна і з поважної класики, перевіреної часом, нічого для себе не винести.
    І тому враження про книгу можуть бути навіть полярними, може різна література принести різну користь.
    Хоча згодна.. починати потрібно із хорошої, добротної, "правильної літератури", вона формує смак. І потім в дорослому віці людина є розбірливою. (Бачу по своїй дитині і тому, що прочитане дається взнаки на смаках, які потім жодний авторитет не переб"є).

Скажімо, мені Таня Малярчук "Ендшпіль Адольфо або Тороянда для Лізи" як річ, яку хотілося б перечитати (вірна ознака книги що сподобалася) - не сподобалася.
    Імпресіонізм-цинізм чи навіть брутальність з одного боку відражає- але з іншого дає граничну чесність і щирість суті, що таким чином намагається передати автор.
    Уламочки глибоких зауваг і думок розсипані по всіх сторінках.. в цьому щось є, і деякі думки чіпляють, примушують замислитися, вони мені подобаються.
    А якби покинула з першої сторінки - можливо, не замислилась би.

Як можна судити про твір з рецензії будь-кого? Авторитетного критика минулого чи піарщика сучасності.. Щоб про щось судити - треба його звідати. І бажано, повністю і неупереджено (не озираючисьні на поважну думку критика, ні на розкрученість-нерозкрученість і т.і.) - тим виваженішим буде власний висновок.
    Звичайно, якщо книга геть "не іде" - можна навіть не дочитати. Буває, що таки "верне" і все.
    Але тоді така людина при обговоренні матиме підстави сказати про ту книгу лише одне: не читав і не сподобалося (або "прочитав 5 сторінок", або "не читал, но осуждаю"). І все.
    Обговорюють прочитані, а не непрочитані книги. ІМХО.

• Подобається Подобається x 5
  13. Fon

Fon whom how

238 сторінка бравого вояки швейка. з червня завис на потязі що везе на фронт вояк.

14. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Весь Ваш допис, вцілому, дуже сподобався. Але ось це... Хочете сказати, якщо хтось перечитуватиме з дитинства "Войну и мир" і т.д. то в дорослому віці йому це буде подобатись. (Я про перечитування не за бажанням) Та навпаки! Відверне ще більше!
    Кожна людина - індивідуальність. Тож не треба смаки підганяти під якісь рамки. І те, що смаки Вашої дитини не співпадають з Вашими, то не результат недостатнього пресування класикою в дитинстві, а цілком нормальний процес розвитку ОСОБИСТОСТІ.

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  16. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

• Подобається Подобається x 2
  17. Hyligan

Hyligan Іронічний

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

19. Peri

Peri Well-Known Member

Мерилін Р.Каротез.Сила молитви - одночасно і відпочинок і осмислення...
    София Кныш.Тебя называли отверженным...(спробую у відповідній темі дати одну цитату)

20. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

а де твій аватар? :)