А мені все йшло. Поганої літератури не було в програмі, якщо не рахувати різну радянську пропаганду (газети, які заставляли виписувати і книжки про Леніна, які заставляли купувати). Зараз згадую "Прапороносці", "Собор", "Вир" - потужні твори. Хрестоматії я не визнавав - все читав від кірки до кірки. В колледжі в нас Ремарк був в програмі, що може бути краще?
А я замість "Війни і миру" читав Купера і Майн Ріда. А замість "Прапороносців" Американську трагедію. ---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ---------- А от з Леніном Бог милував....я вже пізніше вчився...таку хрєнь вже не викладали))
Купера і Майн Ріда я раніше читав. У середньому шкільному віці. Купера правда пару раз починав - і не пішов щось, може зарано. Але Кервуда ще читав, Луї Буссенара, Рафаеля Сабатіні, Стівенсона, Вальтера Скотта, Уеллса, Джека Лондона "Біле ікло", "Хоббіта" Толкієна, все не згадаю. А в молодшому шкільному віці я брав у пятницю штук вісім книжок, прочитував на вихідних і в понеділок приносив здавати - бібліотекарка раз сказала "Нащо брати книжки, якщо не читаєш". В нас не викладали. В нас завозили якісь оповідання про Леніна і товстену "Діти-герої" на всю школу і заставляли всіх купити собі. Так як в мене мати багато грошей не мала, то давала мені на ту книжку коли вже всі терміни пройшли, так що я по-перше сидів один серед класу як дурний без книжки, а по-друге вчителька шипіла що їй довелося лізти в шафу під замком за тою книжкою.
І я на такій дієті......хіба,що поезію перечитую....от жити без неї не можу,так це точно. Почала Борхеса...не пішло,залишила....Що хотілося б перечитати: так це, "Маленький Принц",Екзюпері.... Або "Алхімік"...П. Коельо....
Странно, я в советское время в школе учился, 6 лет в Ленинграде и 4 в Риге, и ни там, ни там Лениным не напрягали. Вообще, политики практически не было. Может с учителями везло... А читаю сейчас вчера подаренную книгу "Такая удивительная Лиговка". Полная история Лиговского проспекта в Петербурге. Интересно, не оторваться...
В молодшому шкільному віці я забивав як на навчання так і на читання....футбола ганяв і з лука стріляв... А першу книжку прочитав зразу Жуля Верна товстезна така була "Діти капітана гранта" вроді...чи "Пятнадцятилітній капітан"... А "Діти герої" нічого так книжка була....я батькам про Павліка Морозова читав часом...коли вони грошей на цУкЄрки не давали)))
Я не забивав, хочі і хотілося, в футбола не ганяв, а з лука на літніх канікулах стріляв. Але ще встигав на канікулах щось прочитати. Всеволода Нестайка наприклад. "Тореадори з Васюківки". Цікаво що б зараз з неї лишилося, якщо сучасним історикам по тих легендах пройтися.
Ха-ха-ха. Дещо про сіру масу (цікаво, як утворюється сіра маса, якщо ніхто себе до неї не причисляє?). Слепая взбесившаяся масса мчится вперёд, сокрушая всё без всякого чувства или цели. ...чудовище, источающее слюну, — человек, получающего свою жизнь из вторых рук. — Я думаю, что получающие жизнь из вторых рук подсознательно понимают это. Обрати внимание: они принимают всё, только не самостоятельного человека. Они распознают его сразу. Инстинктом. У них какая-то специфическая тайная ненависть к нему. Они прощают преступников. Восхищаются диктаторами. Преступление и насилие — это узы. Форма взаимной зависимости. Они нуждаются в таких узах. Они готовы силой навязать свою презренно малозначительную личность каждому человеку, которого встречают. Независимый человек для них смерть, потому что они не могут существовать в нём, а это единственная форма их выживания. Обрати внимание, какую злобу у них вызывает любая мысль, которая предлагает независимость, заметь их ненависть к самостоятельному человеку.
Абсурдно ділити людей на гарних і поганих. Люди бувають або чарівні, або нудотні. Оскар Уайльд ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ---------- Є люди, які беруть у руки ціпок, коли в них кульгають докази. Валентин Доміль ---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ---------- А це суто про вас: Ідеальним людям місце в мавзолеях. ---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ---------- Існує три різновиди людей: ті, що бачать, ті, що бачать коли їм показують, та ті, що нічого не бачать. Леонардо да Вінчі
Мені здається байдуже. Ні, можливо по барабану. Чи може мені фіолетово? А, знаю, скоріше всього мені по(цвірінь)й. Нічого не зробиш. В когось такі як я називаються білою вороною, в когось антисоціальним елементом, в когось степовим вовком. Я зневажаю некомпетентність дешевих обивателів і буду говорити про це все що думаю. В мене є своя точка зору і підлаштовуватись я ні під кого не збираюся, хай собі отара бекає дружно хором.
Навеяло... Замечательная книга есть у Джорджа Оруэлла - "Скотный двор". Все животные равны, но некоторые равнее других...
Я розумію прагнення бути особливим у кожного "емоційного молодого чоловіка", але Вас це не стосується. Ви ще свою компетентість ніяк не проявили.