В контексті з Гітлером не в одному ряді стоїть. Філософи - генератори, від них ідуть теоретичні ідеї, можна погодитись, можна ні. А політики перекроюють ці ідеї хто на що гаразд.
Cosmopoliten читала кілька разів в перельотах-переїздах, Донцову, признаюсь ні разу, а Гітлер не справив очікуваного враження (каламбурчик одначе ). Але я рада, що Ви мені радите (а значить і самі читали) таку літературу, бо це розширює Ваш кругозір і мало б навчити толерантності до вподобань інших. Я все ж зовсім не згідна, що по тому що людина читає, можна сказати щось конкретне про її особистість. Ось мій список. Те що більш-менш активно читається останній місяць. 1. Eilenberg S., Automata, Languages and Machines 2. Mare Kitsnik and Leeko Kingisepp, Estonian: teach yourself. 3. Сергійчук В., Симон Петлюра і Єврейство 4. Даниель Хелл, Магре Фишер-Фельтен, Шизофрении. Основы понимания и помощь в ориентировке. 5. Выготский Л., Трагедия о Гамлете, принце Датском. 6. Зиг Зиглар, Умение добиваться успеха для "чайников" (так мотивує у важкі хвилини ) 7. Сомерсет Моем, Луна и грош (читаю в основному в дорозі, тому ще з минулого року) Що можна сказати? А нічого!! Бо колись я читала казку про Дюймовочку і була вельми щаслива, а в майбутньому, як все буде добре, то можливо читатиму виключно "Енциклопедію матері і дитини" та "Рецепти салатів на кожен день", а якщо боги ну дуже вже змилосердяться, то й "Садівництво" ---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ---------- Ні, ні не "глупість", і не "дурниця", а просто дурня! Дурня висміювати смаки і вподобання інших людей. У навчальних закладах "рекомендують". Надіюсь, пояснювати не треба?
Не тільки можна - а й треба, так само по ній можна судити по тому яку вона музику слухає і які фільми дивиться. Ну по вашому списку дійсно важко скласти враження. Скидається на те, що вам просто ніколи читати, а коли є - то ви уривками беретеся за все потроху. Треба знати що для кого означає література. Для мене книжки існують для того, щоб розібратися в житті. Для когось - щоб трохи розвіяти нудьгу. Ще для когось - щоб заснути через 10 хвилин. ---------- Додано в 19:51 ---------- Попередній допис був написаний в 19:49 ---------- Рекомендують? Тобто вам в школі не задавали вивчити вірш, а рекомендували. Коли вчителька вас питала на уроці, ви казали що вирішили не дотримуватись рекомендації.
Що серйозно все так просто? Залежить яка література, на якому етапі життя, для якої мети прочитана, ким прочитана, за яких обставин прочитана! ---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ---------- Саме так. Бувало я вивчала один вірш замість іншого. Мене тоді тримали у ідеологічних лещатах Але, скажу вам, у мій час, часто було так, що задавали автора, скажімо Стуса, а вірш казали вчити за своїм вподобанням. До того ж, ми говоримо здається про дорослих людей? Чи все-таки про школярів?
"що для кого означає література" - в цих словах не містяться ваші? "що для кого означають наркотики" - залежить які наркотики, на якому етапі життя, для якої мети вколотися, кому вколотися, за яких обставин вколотися? ---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ---------- Не знаю, і в школі, і в коледжі в нас була програма. Якби ми читали кому що заманеться, то на чорта та програма? В академії давали списки літератури (рекомендовані), можна було читати і додатково, але не замість.
Містяться. Я деталізувала. А як так сталося, що Ви визнаєте, що у людей різне відношення до літератури, але все ж висміюєте і негативно реагуєте на ті їхні вподобання (на ту прочитану ними літературу), які не співпадають з Вашими? Що Ви мали на увазі фразою про наркотики?
Насправді читачі тут ні до чого. Я реагую на письменників, оцінюю їхню творчість. А читачі - це як в політиці - не любиш якусь партію, значить і з її прихильниками теж на ножах. Конфлікт інтересів. Те що ставлення до якихось речей може мінятися деколи, але в кінцевому результаті має один знаменник. Є прирорітети в житті і кожен собі ставить певну цінність на певну сходинку. Ви хочете щоб я однаково сприймав людину, яка читає "Я - вор в законе" і ту, що читає "Війна і мир".
Саме так! А як Ви сприймете людину, що прочитала і те, і інше? А до чого тут цінність і сходинки? Візьмемо наприклад пана N, що займається серйозною наукою, він професіонал і багато працює, ближче до ночі голова у нього пухне від розрахунків та розумової роботи, серйозну літературу він просто не сприймає. Одного такого професора (!) я застала одного разу за переглядом "Ментів"! А інший, нехай простить мене, що відкрию його секрет, дивиться один дитячий серіал (ні таки не скажу ). Але люди вони прекрасні і спеціалісти дай Бог кожному. Що скажете?
Не розумію про що ви. Може справа в жіночій логіці, тут я пас. Кожна людина я якої є смак і голова на плечах може відрізнити бездарність від якісного продукту. А де ви кого заставали - варіантів мільйон.
Якщо Ви ніколи не займалися серйозною розумовою працею, то Ви і не зрозумієте. ---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ---------- Може Вам почитати якусь літературу написану жінками? ---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ---------- Голодній кумі хліб на умі ---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ---------- Ну тут я пас ..
Ні, не займався мабуть, буду тренуватись. Але вам має бути все-рівно, рахуйте що вся моя розумова праця - "Я вор в законе" і "Космополітен".
Тепер я вже застарий таке дивитись))....я тепер знімати люблю)...на мобілку ---------- Додано в 21:00 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ---------- ра(цвірінь)те Заравсцюся
Що це таке? ---------- Додано в 21:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ---------- Та добре. Не переживайте, я Вам мінусів не буду ставити. Я вважаю, що Ви маєте повне право читати все, що вважаєте за потрібне. Але не маєте права осуджувати інших людей!
)Мінуси мене на цьому форумі менше всього хвилюють. Вважаю ще, що маю повне право висловлювати все, що вважаю за потрібне. І ви не можете мене осуджувати. Тим більше в мене в дипломі пише "мистецтвознавець, критик", отже чим мені займатися, як не критикою?
Треба буде при нагоді це перевірити ... ---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ---------- ... а-а-а тепер цілком зрозуміло звідки ноги ростуть у Вашої "серйозної розумової роботи"! ... как ти нє круті, нам нє по путі ... прості ...