А я Ремарка читаю "Тріумфальна арка". Ох і важко дається... Не в плані важкості розуміння, а в самом настрої книги... Після неї таке гнітюче враження, що не можу довго читати... По декілька сторінок... Дозую песимізм, бо ж такого настрою й так в житті вистачає.
п.nastinka У Е. М .Ремарка" неоготичний психо реалізм з гуманістичної домінантою"? Про війнушку з реалізмом у Н Мейлера «Голі І мертві» (англ. The Naked and the Dead). Вважається одним з кращих творів про Другу Світову війну. Вiкi
мене щось цікавить типу "степового вовка" депресивно але з цікавим підтекстом, навчанням,, донесенням. війна ж то не наука? чи там висвічується щось інше? бо я не читала.
У мережі критика та перекази рос. Мовою є. "Нагие и Мёртвые" Ось трохи афоризмів Мейлера (вiд п. С. Б. Белова) То, что у вас есть пистолет, а у другого нет, не случайность, но результат всего того, что вы достигли; Мы живем в середине века новой эры, находимся на пороге возрождения безграничной власти; Армия действует намного лучше, если вы боитесь человека, который стоит над вами, и относитесь презрительно и высокомерно к подчиненным; Машинная техника нашего времени требует консолидации, а это невозможно, если не будет страха, потому что большинство людей должны стать рабами машин, а на такое мало кто пойдет с радостью. Исторически цель этой войны заключается в превращении потенциальной энергии Америки в кинетическую. Что мы будем делать после войны? Думать об этих вещах — напрасная трата времени. Война еще долго будет продолжаться.
Ось що цікаво. Воїн Мейлер був не дуже славний як Джек Лондон був золотошукач не дуже фартовий, зате як вони про це напісалі.І скільки на цьому заробили слави та золота.
Читаю польські жіночі журнали - знайома віддала. Вже дізналась, що в Росії нормально, коли хлопці цілуються на привітання (то поляки зробили висновок з відомого поцілунку Брежнєва), а ще що цілувати жінку в ручку - то тільки в Польщі такий звичай лишився (вони напевно поза Польщею ніде і не були).. А я думала, що то тільки в українців бувають прояви манії величі (типу Ісус - був українцем і т.д.)