Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

А я зараз читаю Георгий Владимов - "Верный Руслан"
    Непогано. Не скажу, що шедевр, але почитати можна....

2. Peri

Peri Well-Known Member

іРЕН Роздобудько.Шості двері.-мені цікаво.
    ...рука сама потяглась за томиком Цветаєвої....

• Подобається Подобається x 3
  3. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Dan Millman_Way of a Peaceful Warrior

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

з Роздобудько сподобалась тільки "Гудзик"

• Подобається Подобається x 1
  4. читаю "Хризантема" - Джоан Іто Бурк і мені аж захотілось перекласти цілу книгу на українську. Ну, якщо не цілу, то хоч трошки ... :)

Пізніше цієї ночі, чорні хмари, принесені течією крижаного повітря з Сибіру, розкинулись над Шібатою. Тремтячі дерева, під силою вітру, відпустили свої листки. Холодний вітер, підстрибуючи, поніс ті листки вздовж темних вулиць. Деякі прилипли до мокрих плям калюж, інші понеслись у покинуті рисові поля на околиці міста.

Кімната була сповнена мовчазною гармонією церемоніальних пахощів та квітів. ... Тейшін перевів погляд на цівку диму, що здіймалась від паличок, і помітив квітку величезної хризантеми, що втрачала свою силу і повільно опадала своми білими пелюстками, ніби сніжинками, на вівтар. Пелюстки опадали з ледь збагненним звуком, ніби вони самі ж були хмарою привида...

5. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

А сейчас на каком языке читаете ?

6. володію кількома, тут спілкуюсь українською. а Ви?

7. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

"Життєпис" Бенвенуто Челліні. Дуже гарний переклад українською, треба відмітити

8. YUST

YUST Well-Known Member

Микола Руденко. ГНОСИС І СУЧАСНІСТЬ (Архітектура Всесвіту).
    Мені здається, що автор уявляв себе генієм, а сприймається як сильно плагіастичний дивачисько. Що всюди пхався сказати щось оригінальне без жодних на то підстав. Вчитися треба було краще!

9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

открыл для себя аудио книги, естественно это не замена настоящим, но очень удобное подспорье когда работаеш в фотошопе или типа того, нашел рассказы Бушкова про "чертовщину" в период с 30-х по 50-е года СССР, у чтеца голос и интонации противные но все равно интересно и не мешает работать ..

10. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Айзек Азімов-"А якщо..."

11. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

"плям калюж" і "цівку диму" якось трохи ріжуть слух. А взагалі всі твори найкраще читати в оригіналі, якщо знання мови це дозволяє. Тільки в оригіналі можна відчути насправді те, що хотів вкласти у слова автор.

12. абсолютно, бо переклад - це вже інтерпритація перекладача. а колись стикнулась з таким явищем, як переклад з перекладу, то то взагалі - позор
    а мене часто навідує бажання стати перекладачем, коли читаю щось, що мені подобається. ось натрапила на Penny Vincenzi і думаю, чи не поміняти мені професію :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Двоє-троє справжню літературу читають, решту попсню якусь, роздобудько-шмоздобудько.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А мене на фентезі потягнуло....
    Перечиитую Злотникова,"Герцог Арвендейл"
    І там теж на цікаві мислІ натикаюсь...

15. Romko

...................................

16. Romko

Маю трохи часу,то й далі листаю Злотникова....

Останнє редагування: 14 гру 2010
  17. Oxid

Oxid Well-Known Member

Читаю "Нудоту" Сартра, важко йде, але надіюсь добратися до закінчення...:scratch_one-s_head:

18. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Надцятий раз перечитую "Вибрані твори" Ліни Костенко.Краса.

19. gvorn

gvorn Well-Known Member

Стівен Фрай "Incomplete and Utter History of Classical Music" (Неповна і довершена історія класичної музики) - цікава книжка для тих, хто хоче одержати представлення про розвиток класичної музики від давнього Єгипту і Шумеру до сьогоднішніх днів. Написано дуже дотепно і читається легко :)

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Кришнамурті "Веб-протоколи: теорія і практика"

а де твій аватар? :)