В черговий раз перечитую "Фрески" Н.Давидовскої -поезія вищого гатунку. І ще маю намір перечитати "Маленького Принца",треба десь надибати,бо ше як в школі читала.... а поки не надибала взялась до читання Юрія Чернявського "Три смерті Фрекен Зоряни"
Майже повністю прочитав "Оплот" Теодора Драйзера (деколи пропускаю монотонні в'язкі глави, бо нема часу, або просто нудно). Роман невеликий, негостросюжетний, але "глибокозмістовний", якщо можна так сказати. Є над чим подумати. Жизнєнно. Читав переклад російською, мова дуже сподобалась. І стиль теж.
Читаю набір підручників (6 штук) з Solidworks (грандіозненька штучка), час від часу почитую збірник іронічної фантастики за 1989 рік "Перпендикулярный мир", і одночасно придумую і пишу день і ніч замість замовника ( )завдання на проектування "Системи електронного моніторингу ХХХ, що знаходяться ХХХ".
Артура Кларка, усе просто поспiль. Так втiшає i освiжає ця романтичнiсть, ентузiазм, деiнде й трохи наївнiсть. Мабуть все ж таки добрий то був час, бо вiдбилося у лiтературi.
Останнім часом відкрив для себе Пелевіна. Покоління Пі, Чапаєв і Пустота - цікаве викладення східної філософії, подане в сучасних декораціях
Мені сподобались невеликі детективні романи Фрідріха Дюренматта "Суддя і його кат", "Підозра", "Обіцянка". Сподобалось зображення персонажів.
А я щось Катериничева захтів пролистати. Глянув на Лібрусек - пару нових книжок. От,читаю "Иллюзия отражения".... І з перших сторінок...
Зараз читаю Саган "Здравствуй, грусть". Поки була на дачі, прочитала українського детективіста Володимира Кашина "Готується вбивство", "...і жодної версії".
Цікаві детективи, мало в чому поступаються Дойлю. Не так давно відкрила для себе цього письменника, хоча книги написані ще в кінці 80-х років. Його "Кривавий блиск алмазів" - теж цікава книга.
А у Дойля, на мою думку,детективи це делако не найкраще з його робіт. В мене особисто "Білий загін" найулюбленіше.
Марія Штельмах.Р.S.Григорія Сковороди На черзі - Роман Черковський.Фрондео. І хочу - Дмитро Блажейовський.Мої рефлексії щодо проблем минулого,теперішнього та будучності українського народу.(але для цієї книги потрібен час і хоч відносний спокій). ...решта книг може бути не цікавою для шановного товариства