Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. - психически здоровый (так, чтоб ни у кого сомнения не возникло) вообще ничего художественного сам не напишет. Только по мотивам, как и делает 95% писателей в любое время - психически здоровые, зарабатывающие деньги, клонирующие старые (чужие) детективы, любовные романы и даже фантастические сюжеты.

• Подобається Подобається x 5
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Справжній класичний твір можна читати протягом життя на різних "рівнях".. те що у шкільні роки сприймається суто як сюжет, з роками починає прочитуватися інакше.. а потім - ще інакше.. "Война и мир", "Преступление и наказание", "Кайдашева сім'я" чи "Земля" - це ж теж не дуже шкільний рівень..
    Думаю, що знайомитися у школі слід з різною літературою, в останніх класах - і з Булгаковим теж, хоч для осмислення у школярів ще може не бути життєвої бази.. та й щоб глибше зрозуміти твір, інколи треба знати епоху, в якій відбуваються події: з книжок чи з розповідей, історію, багато чого іншого. Але все одно показувати потрібно не "простеньке" і однопланове, а саме такі багаторівневі твори, такі ж різні, неоднозначні як і життя.. це вчить думати, шукати відповіді на зачеплені теми, питання, загалом - філософію буття.

• Подобається Подобається x 7
  3. Divcha

Divcha Well-Known Member

Направду, у школі "Майстер" читався скоріше просто як містична казка. Проте, з кожним наступним прочитанням віднаходжу там глибинну філософію буття. Ось одна з концептуальних цитат:
    "Ты произнес свои слова так, как будто ты не признаешь теней, а также и зла. Не будешь ли ты так добр подумать над вопросом: что бы делало твое добро, если бы не существовало зла, и как бы выглядела земля, если бы с нее исчезли тени? Ведь тени получаются от предметов и людей. Вот тень от моей шпаги. Но бывают тени от деревьев и от живых существ. Не хочешь ли ты ободрать весь земной шар, снеся с него прочь все деревья и все живое из-за твоей фантазии наслаждаться голым светом?" (Воланд до Левія Матвія)
    Зло на землі - не негатив, а факт. І не завжди те, що вважається добром, є ним насправді, і навпаки. У свій час войовничі атеїсти теж думали,можливо, що роблять добро, звільняючи людину від упереджень, а виявилося, що заразом і духовності позбавили.

• Подобається Подобається x 6
  4. tverezyj

tverezyj Well-Known Member

Лев Толстой "Воскресенье"

• Подобається Подобається x 1
  5. kontra

kontra Well-Known Member

МУОС (мінське метро) - одна їз книг постапокаліптичного метро, один із ремейків задумки МЕТРО 2033 Глуховського.
    Лайно, а не книга, якщо автор МЕТРО 2033, 2034 вів стриману політику щодо народів, націй, поглядів і основний аспект робився на людяності та людьсбкій суті, то МУОС якийсь нацоналістично-проросійсько-імерська ода РФ та визволителям з Москви, ще про клятих американців, непідкупних росіян і закликами.
    2- моя оцінка по 5-й шкалі.

6. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Покальчук "Я,ти,він,вона"

• Подобається Подобається x 4
  7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Прочитав Dracula by Bram Stoker
    Про собачок і вовків цікаві думки вiд працівника ЗОО.
    Перескажу паньству.
    Вовк не велика, зазвичай перелякана тварина ,набагато менш небезпечна ніж собака.

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Повірте, я цю фразу не читаю з відкритим писком і тіні є не від предметів та живих істот, а від світла. Так і більшість фраз сприймаю скептично. Не проникають....
    Масонські мотиви, давно ними не захоплююсь.

9. cactuslavik

cactuslavik New Member

Почав читати "Авантюристи" Емара Густава, а попередня книжка - класика морських пригод, "Одісея капітана Блада" Сабатіні :)

10. Divcha

Divcha Well-Known Member

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

"Одиночество в сети" Я. Вишневского, интересный взгляд на отношения мужчины и женщины.
    "Из всего что вечно - самый короткий срок у любви"

12. syavych

syavych копач

Фільм бачив з одноіменною назвою - муть повна, думаю книга таки краща.

13. Тим22

А мне фильм понравился, может настроение подходящие было

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

15. Тим22

Ужас, ночью читать такие книги...

16. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Згадала-місяць тому прочитала І.Багряного "Сад Гетсиманський"-почула,шо дев'ятим класам задавали "на літо".Книжка файна,бере за душу.Раджу всім.

• Подобається Подобається x 4
  17. Summer

Summer Well-Known Member

я сама її правда ще в школі прочитала, за 2 дні, сильна книга, правдива...
    Я би вам порекомендувала прочитати ще Тигролови І.Багряного

• Подобається Подобається x 6
  18. ovod

ovod Well-Known Member

колись давно читав, але враження до сьогодні залишилися

• Подобається Подобається x 2
  19. wasiliska

wasiliska миється в бані

1. В. Шкляр "Залинацець"....важкувато пішов, але таки тема цікава. тож,сподіваюся, дочитаю.
    2. Казки народів світу англійською мовою...значно легше:)

20. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Відкопала книжку Гамільтон про Аніту Блейк.Читати можна,сюжет цікавий,але буває й краще.

а де твій аватар? :)