Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Не знаю. Це все старі радянські видання, тепер виявляється, що вони "піратські",що Лем мало не знепритомнів, коли йому показали все що видавалось а Радянському Союзі як його переклади, але тепер все є в інтернеті, зараз читаю його "Сім подорожей Трурля і Клапавція", про пошуки щастя :good:

• Подобається Подобається x 1
  2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Лариса Денисенко "Сарабанда банди Сари"

3. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

І як?Мені рекомендували,але не можу книжку знайти:cry:

4. Soloмія

Soloмія New Member

"Сарабанда банди Сари"

І як книга? Вона отримала нагороду, як найкраща білітристика року - цікаво хто читав, то яке склалося враження? Поділіться!.. ;)

5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Теж рекомендую :good:
    Польською видане у 2007 -му видавницьтвом "Сzarne" (Воловець).
    В такому випадку, найкраще звернутися прямо до видавницьтва - (але який укр. видавець - не знаю) переважно мають троха книжок в себе. Або підкажуть де ще є.

6. Peri

Peri Well-Known Member

ж-л Дніпро,№12,2009р.Загалом,цікавий журнал.

• Подобається Подобається x 2
  7. Покальчук "Озерний вітер".

8. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

я не можу об"єктивно на 100% судити, бо я - фанат Андруха. але мені дуже сподобалось. як завжди - іронія і правда. короткі оповідання, кожне з яких заслуговує на увагу. смакота)))) п.с. купувала у нас в Києві,у книгарні "Є". останню забрала. але ен думаю, що у Львові не можна Андруховича купити. ен віриться...
    непогано. більше не скажу - ще не дочитала. читаю її в метро - дорогою на роботу і назад. це має вже щось говорити саме за себе. з гумором, живо написано. легко читається. про речі, які присутні в житті багатьох людей, але які рідко озвучуються)

9. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

"Чорний обелiск" надто рекомендую, там окрiм вельтшмерца ще й гумору в достатку (хай i мрачнуватого, як i все у Ремарка).

Але пiсля цього варто трохи припинити Ремарка i переключитися на щось iнше, бо так i в депресняк можна потрапити :mocking:

AOT: "Cannery Row" by John Steinbeck перечитую :good: Де б ще iншi його речi в оригиналi знайти... :dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Вибачте ,якщо це не діскуссійная гілка.
    Питання любителям Ремарка.Чи любите Швейка?
    Давно велкі вуйки казали що Гашек і Ремарк писані для різних людей.
    Ось сам став майже дорослий і вирішив перевірити ще раз у паньства.
    Люблю Швейка і жодного разу не пробував Ремарка.:)

Останнє редагування: 29 гру 2009
    • Подобається Подобається x 4
  11. Вадюшка

Особисто я -- так, дуже. I не лише "Швейка", але й у захватi вiд малої форми класичних чехiв (Гашека та Чапека), i також дуже приязно ставлюся до Кундери, який успадкував усю принаднiсть чеського лiтературного стилю i тонку фiлософiчнiсть їх гумору.

Повертаючись конкретно до "Швейка", я б сказав, що вони iз "На Захiдному фронтi без змiн" є абсолютно парними за (вибачайте за пафос) своїм гуманiстичним зарядом. Рiзниця здебiльшого у стилiстицi: Ремарк виступає як безпристрастний хронiкер, а Гашек тяжiє до притчевого способу розповiдi. Можливо, комусь будь-який з пiдходiв може бути не близьким, але я вважаю за необхiдне кожному перечитати обидвi речi -- можна навiть пiдряд. Для виховання толерантностi саме воно :good:

Вам також радив би "Чорний обелiск" для початку :) Судячи з уподобань, схиляєтеся до високоякiсного гумору i помiрної сатиричностi, а в "Ч.О." цього вдосталь -- але i ремаркiвського фiрмового мрачняка також. Якщо, як то кажуть, "пiде", тодi можна продовжити по Ремарку -- вже без культурного шоку :mocking:

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

очень правильно замечено и разница эта гендерная. Я встречал много горячих поклонниц Ремарка среди женщин и ни одной поклонницы Гашека. Первая это была моя мама, последняя моя женамама

13. Geograf

Geograf Меломан

Я теж полюбляю Швейка, проте Ремарк все таки сподобався, а ось Хемінгуей ні.

14. Gron

Gron тафгай

Свого часу, прочитав всого Ремарка.
    Перечитував неодноразово, тільки "Три товариша", безліч разів, та раза 2, "На Західному фронті без змін".
    Швейк, перечитан мабудь сотні разів, в різних перекладах, та навіть різними мовами.
    "Три товариша" колись, навіть не бажав дивитися в театрі, уявлялось що поставити та зіграти, це неможливо.
    Але Современник, Г. Волчек, змусив забути про те, що знав чим закінчиться, та настрой негативний зламав.
    І це, недивлячись на те, що Ч. Хаматову, в останню хвилину змінили на Корікову.
    Пат вийшла як справжня, уявляю, яка була б у виконанні Хаматовой.
    Швейк, майже як біблія, цитати підходять до жодної обставини в житті.

15. Peri

Peri Well-Known Member

це ви неправі;)
    І ще,дуже люблю Лиса Микиту Франка,Енеїду Котляревського.
    Ільф і Петров *Золотой теленок*і *12 стульев*
    Ось ці речі перечитую,коли хочу відновити настрій.

• Подобається Подобається x 2
  16. Вадюшка

А як щодо сатириконцiв? Аверченка, Тефi, Бухова? :)

17. XrustunkA

Я просто лише в двох книгарнях питала.

18. Soloмія

Soloмія New Member

Гнат Юра "Моє життя"

Гнат Юра "Моє життя" - чудові спогади про чудове життя прекрасної людини! :good:

19. XrustunkA

Кузьма Скрябін"Місто в якому не ходять гроші"

20. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Також читаю "Трьох товаришів", що цікаво - вперше! Враження, наразі - СУПЕР!!! Ще й недавно виставу в театрі відвідав. Що тут скажеш? Класика є класика!

а де твій аватар? :)