Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Умберто Эко. "Имя розы".
    Дуже сподобалося, цікаві думки.
    Окреме задоволення - від відсутньості "ритму гонки" у способі викладення. Не знаю, правда, наскільки точно витримана історична достовірність епохи і церковних тонкощів.. але відчувається що автор "володіє предметом". Так що - вірю. :)

• Подобається Подобається x 5
  2. mavka

mavka Well-Known Member

такі твори не всім легко даються. я, ось, в минулому житті три підходи робила, поки осилила...

3. Kostyk

Kostyk Member

4. surma

surma Well-Known Member

Зараз читаю Біблію.

• Подобається Подобається x 3
  5. Geograf

Geograf Меломан

Ален Бомбар "Сам в океані", досить цікаво почитати оповідку про першу людину перетнувшу Атлантичний океан на надувному човні, розказану нею самою.

П.С. То є файна дієта, Ален Бомбар за час подорожі похудав на 25 кг

• Подобається Подобається x 1
  6. Natalia H

Natalia H Member

Надавно закінчила Дяченків "Магам можна все". Рукомендую любителям "помірної фантастики" і людських стосунків. Зараз дочитую Еко. Имя розы - чомусь чекала більшого від тої книжки.

7. Agaton

Agaton Well-Known Member

+1 !

А я навпаки
    ІМХО, це Дан Бровн у версії для академичного салуну...:dntknw:

8. Gron

Gron тафгай

Коли читав вперше, десь років 18 тому, то сподобалась.
    Але тоді і мій вік, та життєвий досвід, був іншими, та й інформації, взагалі бракувало.
    Ден Браун, як на сьогодні, цікавише,з точки зору сучасних літературно-жанрових прийомів(в сенсі раз прочитати у літаку):)

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я...о...глянув на Ваш нік...і ми сі захтіло перечитати Злотникова... "Ґрон"... Що зараз і роблю...читаю онлайн...на фензині... Та й так...:sorry:

10. Gron

Gron тафгай

:dntknw: :) Ніколи не читав фентезі, та Злотнікова, навіть нечув.
    Може спробувати:scratch_one-s_head:
    А Грон, це з давніх часів школи, та спорту:)

11. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

А я читаю Марека Краєвського "Глова Мінотавра" таке нічо, але вбивства такі шо капець, зразу видно жи мужик писав.

• Подобається Подобається x 2
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дуже захоплююче пише. І масштабні речі піднімає... Правда...потрібно абстрагуватись від наших історичних...політичних реалій...і читати як фантастику. За поглядами Злотников є монархістом і це проглядається в багатьох його творах... От,наприклад "Русские сказки",чи "Собор"... А,як фантастика,то читається на одному диханні...

13. Gron

Gron тафгай

Про сам жанр, іншому недовіряв би,
    Вам, повірю на слово і спробую прочитати:)
    Ясна річ, почну з "тезки";)

14. Подерев'янського.

15. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Воно й не дивно. :) Хто ж йому їсти готував, коли він в океані плавав?...:dntknw:

16. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А что во Львове уже продают, или на книжном Форуме купили. А то на сайте изд-ва "Пирамида" не увидел

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..так і в мене подібні підозри були.. але: менше знаєш - міцніше спиш.
    Практикуючі медики завжди знайдуть ляпи у серіалі "про лікарню", а історики (різних напрямків) - у подібних книжках і можуть обґрунтувати.
    Знаючим же поверхово доводиться або вірити - або лізти вглиб і перевіряти все самому. :)

Г. Флобер "Пані Боварі" в українському перекладі.
    ..до речі, не певна що варто було перекладати "мадам" як "пані".
    Лишили б як є, французькою калькою.

Останнє редагування модератором: 12 жов 2009
    • Подобається Подобається x 5
  18. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

Я на форумі купила, але чула, що і у книгарнях ця книжка теж ухе повинна бути:dntknw:

19. RHom

RHom Well-Known Member

Матесон "Пекельний будинок". Нічого таки книженція, але дітям не радив би давати.
    Дуже сподобалася інший його витвір "Я - легенда", за яким і був знятий одноіменний фільм. Варто почитати, бо у фільмі основну ідею абсолютно перекрутили, фактично зробили навпаки.

20. maga

maga Well-Known Member

Зараз читаю Львівський форум.Трошки раніше читав Андруховича"Московіада".Появиться час-дочитаю до краю.Подобається.

а де твій аватар? :)