Хто що зараз читає?

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем lyana, 25 вер 2008.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Де батько твій, Адаме.

• Подобається Подобається x 1
  2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Робин Шарма " Монах, который продал свой Феррари"
    Э.Домингес М.Янес "Рисунок для архитекторов"

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliya

Liliya Well-Known Member

Дещо виписала з цього нескінченного списочку:) та зараз насолоджуюся "Марія-Антуанетта" С. Цвейга

• Подобається Подобається x 4
  4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А ви спробуйте спершу "плід колективної творчості": "Пентакль", автори - Генри Лайон Олді, Андрій Валентинов, Марина Дяченко, Сергій Дяченко. Особисто мені та книга дуже припала до вподоби :)

5. RHom

RHom Well-Known Member

Абсолютно підтримую. Збірка вийшла чудовою, особливо сподобалося як автори Гоголівські твори "радянизували"(і що то за слово таке:scratch_one-s_head:). Вийшло і смішно, і цікаво. Рекомендую.

6. RHom

RHom Well-Known Member

Мені їх творчість не дуже подобається, але можу порекомендувати "Бездна голодных глаз". Доволі пухкенька книженція, що складається з кількох окремих розповідей. Але головне, що кожна розповідь цікава сама по собі і сильно відрізняється від інших, хоч вони і пов'язані одна з одною. Осилюючи стільки матеріалу, не знудьгуєте, це точно.

7. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Захотілося перечитати Кобзар....

• Подобається Подобається x 3
  8. Geograf

Geograf Меломан

Вальтер Скотт "Квентін Дорвард", дуже гарно описана епоха Людовіка ХІ, особливо його політика відносно непокірних французькій короні васалів

9. Catherine85

Catherine85 Well-Known Member

Интересная двухсотка :) Только как-то однобоко выглядит, в основном фэнтези и детские + немного классики, экранизированной литературы и бестселлеров. Две трети приблизительно читала :blush:, от Роалда Даля, Джерома К. Джерома и "Ветра в ивах" просто балдею :girl_in_love: Жаль, что в перечне нет О'Генри и Твена, очень бы вписались сюда.
    А "Стальная крыса" - это классно, первое что почитала у Гаррисона и до сих пор нравится, еще "Фантастическая сага" вспомнилась :nyam2:

10. Прочитала В. Леви "Нестандартный ребёнок".

• Подобається Подобається x 6
  11. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Несколько лет назад прочитала роман Ирвинга Стоуна "Жажда жизни". Тогда он произвел на меня прямо-таки ошеломляющее впечатление. Теперь решила перечитать еще раз. Эта книга о жизни Винсента Ван Гога, достаточно мрачная и грусная, но завораживает. Помню, что после нее еще посмотрела фильм "Винсент и Тео" Роберта Олтмана и сочетание понравилось=)

• Подобається Подобається x 5
  12. Summer

Summer Well-Known Member

дякую, почитаю!
    я читала Ирвина Стоуна "Моряк в седле" про життя Джека Лондона надзвичайно сильна книга!!!

• Подобається Подобається x 2
  13. "Мастер и Маргарита".

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

"Молоко з кров'ю", Люко Дашвар.
    Протиріччя у враженнях.. Як у фігурному катанні: оцінки по номінаціях - за майстерність, за композицію і т.і. А однозначної - немає.
    Вищі бали за: "конструкцію", сюжетну закрученість роману, не губиться напруження, вдало змальовано складні речі лаконічними засобами, витриманий "реалізм села", хоча інколи занадто спримітивлені образи, занадто ненормативність мовних конструкцій і геть гротескний підчас образ села і його традицій. Хоч можна списати на загалом іронічний стиль викладення, яким просякнутий твір.

Мінуси:зайвий натуралізм чи то пак брутальний еротизм може і відбивають той "сільський реалізм" (та й то, села теж різні бувають) у сюжетних поворотах.. але відкидають твір з претендентів на "світову літературу". ІМХО, може я не сучасна і чогось не розумію.
    І ще, не розумію я тієї філософії, що проходить червоною ниткою: що любов - то така таємниця, яку потрібно ховати від людей, і в тому її головна цінність... "прикриватися" дітьми, обставинами.. та і від долі не втечеш - намисто ж зачароване.. Ех.. :)

Книжка, безумовно, не нудна, і класна саме тим, що неоднозначна! Це ж головне - щоб примушувала думати, сперечатися з нею, погоджуватися і не погоджуватися.

15. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Перечитую й перечитую вірші мого улюбленого Х.Р. Хіменеса. Ото щороку як початок осіні, так пробиває на романтизм і сентиментальність :pardon::mocking:

16. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Хочу знайти поезію Лоуренса - але ніде в продажу немає. Прикро....

17. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Другий тиждень вивчаю ЛФ. Цікаво читати. Хіба Проза від форумлян - суцільні макабричні страшилки! А поміж то Михайло Яворський "Поцілунок Лева",Чеслав Мілош "Родинна Європа", О. Покальчук "Як правильно сісти в куток", С. Кожелянко "Срібний павук", Є.Сверстюк "Не мир, а меч". Люблю читати одночасно багато книжок. Через те не завжди доходжу до епілогу і часто не знаю, чим все скінчилось (Або ж, як казав один гуморист: "хто з ким зоставсь"). Якщо не тягне дочитувати книгу, значить то не моє. А всього однаково не осягнеш. (Маю час: лежу з переломом ноги).

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

М. Старицкий. Трилогия о Богдане хмельницком. Одна из любимых книг в детстве. Недалеко от дома есть рынок и там одна тетя торгует старыми книгами, которые ей приносят те, кому нужны деньги. Я давно искал эту трилогию, но в последний раз ее издавали вроде в 1988 году. В Интернете нет. А тут в хорошем состоянии, за 15 грн. Конечно купил. Чтение не легкое, но увлекательное. А почему сейчас эту трилогию не издают

• Подобається Подобається x 6
  19. mavka

mavka Well-Known Member

елізабет гілберт.
    їсти, молитися, любити.
    один рік з життя жінки в подорожі по італії, індії, індонезії в пошуках всього. :) коліжканка дуже радила й не дивно - читається легко , є кльові пасажі, а є дуже кльові. жіноча література. ;)

20. Geograf

Geograf Меломан

Г. Манн "Молоді роки короля Генріха IV", книгенція дуууже класна

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)