А ви спробуйте спершу "плід колективної творчості": "Пентакль", автори - Генри Лайон Олді, Андрій Валентинов, Марина Дяченко, Сергій Дяченко. Особисто мені та книга дуже припала до вподоби
Абсолютно підтримую. Збірка вийшла чудовою, особливо сподобалося як автори Гоголівські твори "радянизували"(і що то за слово таке). Вийшло і смішно, і цікаво. Рекомендую.
Мені їх творчість не дуже подобається, але можу порекомендувати "Бездна голодных глаз". Доволі пухкенька книженція, що складається з кількох окремих розповідей. Але головне, що кожна розповідь цікава сама по собі і сильно відрізняється від інших, хоч вони і пов'язані одна з одною. Осилюючи стільки матеріалу, не знудьгуєте, це точно.
Вальтер Скотт "Квентін Дорвард", дуже гарно описана епоха Людовіка ХІ, особливо його політика відносно непокірних французькій короні васалів
Интересная двухсотка Только как-то однобоко выглядит, в основном фэнтези и детские + немного классики, экранизированной литературы и бестселлеров. Две трети приблизительно читала , от Роалда Даля, Джерома К. Джерома и "Ветра в ивах" просто балдею :girl_in_love: Жаль, что в перечне нет О'Генри и Твена, очень бы вписались сюда. А "Стальная крыса" - это классно, первое что почитала у Гаррисона и до сих пор нравится, еще "Фантастическая сага" вспомнилась
Несколько лет назад прочитала роман Ирвинга Стоуна "Жажда жизни". Тогда он произвел на меня прямо-таки ошеломляющее впечатление. Теперь решила перечитать еще раз. Эта книга о жизни Винсента Ван Гога, достаточно мрачная и грусная, но завораживает. Помню, что после нее еще посмотрела фильм "Винсент и Тео" Роберта Олтмана и сочетание понравилось=)
дякую, почитаю! я читала Ирвина Стоуна "Моряк в седле" про життя Джека Лондона надзвичайно сильна книга!!!
"Молоко з кров'ю", Люко Дашвар. Протиріччя у враженнях.. Як у фігурному катанні: оцінки по номінаціях - за майстерність, за композицію і т.і. А однозначної - немає. Вищі бали за: "конструкцію", сюжетну закрученість роману, не губиться напруження, вдало змальовано складні речі лаконічними засобами, витриманий "реалізм села", хоча інколи занадто спримітивлені образи, занадто ненормативність мовних конструкцій і геть гротескний підчас образ села і його традицій. Хоч можна списати на загалом іронічний стиль викладення, яким просякнутий твір. Мінуси:зайвий натуралізм чи то пак брутальний еротизм може і відбивають той "сільський реалізм" (та й то, села теж різні бувають) у сюжетних поворотах.. але відкидають твір з претендентів на "світову літературу". ІМХО, може я не сучасна і чогось не розумію. І ще, не розумію я тієї філософії, що проходить червоною ниткою: що любов - то така таємниця, яку потрібно ховати від людей, і в тому її головна цінність... "прикриватися" дітьми, обставинами.. та і від долі не втечеш - намисто ж зачароване.. Ех.. Книжка, безумовно, не нудна, і класна саме тим, що неоднозначна! Це ж головне - щоб примушувала думати, сперечатися з нею, погоджуватися і не погоджуватися.
Перечитую й перечитую вірші мого улюбленого Х.Р. Хіменеса. Ото щороку як початок осіні, так пробиває на романтизм і сентиментальність
Другий тиждень вивчаю ЛФ. Цікаво читати. Хіба Проза від форумлян - суцільні макабричні страшилки! А поміж то Михайло Яворський "Поцілунок Лева",Чеслав Мілош "Родинна Європа", О. Покальчук "Як правильно сісти в куток", С. Кожелянко "Срібний павук", Є.Сверстюк "Не мир, а меч". Люблю читати одночасно багато книжок. Через те не завжди доходжу до епілогу і часто не знаю, чим все скінчилось (Або ж, як казав один гуморист: "хто з ким зоставсь"). Якщо не тягне дочитувати книгу, значить то не моє. А всього однаково не осягнеш. (Маю час: лежу з переломом ноги).
М. Старицкий. Трилогия о Богдане хмельницком. Одна из любимых книг в детстве. Недалеко от дома есть рынок и там одна тетя торгует старыми книгами, которые ей приносят те, кому нужны деньги. Я давно искал эту трилогию, но в последний раз ее издавали вроде в 1988 году. В Интернете нет. А тут в хорошем состоянии, за 15 грн. Конечно купил. Чтение не легкое, но увлекательное. А почему сейчас эту трилогию не издают
елізабет гілберт. їсти, молитися, любити. один рік з життя жінки в подорожі по італії, індії, індонезії в пошуках всього. коліжканка дуже радила й не дивно - читається легко , є кльові пасажі, а є дуже кльові. жіноча література.