Вражає, не ? Хоча ІМХО, тре з початку троха привикнути до цього стилю ЗІ. За цю книжку дістав 3 роки тому у Польщі ( у Вроцлаві) нагороду ім. Ангелуса Сілезіуса.
Не Але переклад якраз це цілком вірно віддає. Це настільки в нього специфічне, що перекладач дав навіть спеціяльний коментар. Думаю - оправдувался Зрештою... в публицистиці і у есеїв Андруховича вже цього нема (Читали нп. збірки "Диявол ховається в сирі", "Центрально-східна ревізя" або есей "Атлас. Медитації"...? Рекомендую Доречі - Ви доторкнули цікаву справу. Купити у Польщі книжки українською мовою - просто неможливо. Ось така промоція культури за кордоном. (В нас теж не набагато краще - наши пацани від культури теж заняти поголовне сами собою ) Намагался багато рази. Безнадійна справа. Найбільше, звичайно англійских книжок, але є і російскі, німецькі, іспаньські, нідерландські ітд . Навіть звичайни словник важко знайти.
Аналогічно як у нас - польською. Качайте, як я роблю. Ось "Дванадцять обручів". А жаль. Будь-який переклад дещо спотворює оригінал.
Ось що я надибала! Читати - не перечитати. Правда, щоб скачати, треба зареєструватися, але воно того варте!
Люко Дашвар - "Молоко з кров'ю". Тут можна скачати, а тут програмка для читання відсканованих книг (велике спасибі Сявичу ).
михайло казінік справив шалене враження це те що називається популяризатор духовного життя прекрасно написано-сучасно зачіпає все-музику філософію поезію ну все-все-все враження у вас залишиться надовго і навіть можливо чимось змінить вашу діяльність ну принаймні в кількох моїх знайлмих сталось саме так і я не виключення "моя європа" стасюк-андрухович ааа! яка вчасна книжка особливо наприкінці есе андруховича МОЇ ДУМКИ!!!! це просто капут гора співпадінь і особисто моїх переоцінок віва українська література-бо вона є і добра! відносно наступної книги поки не напишу нічого бо поки почуваю себе лузером
Ми з Яною читаєм зараз ЛУКСКУНЧИК ну так вона чомусь говорить... читає правильно, а повторює чомусь добавляючи оту "К"
Ерік-Емманюель Шмітт, Оскар і рожева пані З передмови: "Історія про хворобу і смерть, про кохання і про Бога. Про таке життя, коли один день дорівнює десятьом рокам. Усього 14 листів десятирічного хлопчика Оскара. Листів до Бога." Після таких книжок дивишся на світ трохи інакшими очима...
тепла книга.. позавчора прикінчила Сартра Нудоту - бомбезний класик щоб вас зацікавити до його прочитання перекажу епізод: пані і ще одна пані в кімнаті. їм необхідно вийти в люди. вони наносять фарби на обличчя, поправляють рюші і волани, одна з них хоче намалювати губи, та ніяк не може знайти дзеркальця. друга дама пропонує дивитись на неї - адже вони такі схожі, і фарбувати її уста за рисами уст неї самої то так - сумбурно, але прочитання вартує)