Відповідь: Хто працював з маклерами і АН от про що і мова! АН або маклери і в нас теоретично беруть гроші за "пошук" та перевірку. якщо пощастить знайти самому - то напевно достатньо буде за "перевірку" заплатити особі, якій довіряєте! і буде найже як тут
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН не конче - якщо Вам припало до вподоби місто, шукаєте на ньому вулицю, на якій би хотіли жити. На цій вулиці знаходите будинок. Заходите до нього, дзвоните у першу квартиру і питаєте, чи не продає тут хтось житла. Якщо такий спосіб надто екстремальний - розклеюєте оголошення "куплю тут квартиру, без посередників. Маклерів нафік". Воно працює, принаймні я бачив таке в Києві. Та й інтернет непоганий спосіб - за день-два тільки в цій гілці зявилося вже 2 пропозиції. А уявіть, скільки б їх було, якщо б ви назвали тему "Поможіть купити квартиру"...
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН так категорично про маклерів... Фу. У мене мама маклер, але пишу я про це не заради реклами, просто хочу донести, що не усі маклери такі страшні та погані
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Єдиний мінус, який може бути - це те, що покупець переплачує орієнтовно 5 відсотків вартості квартири за послуги маклера (чи агенції). Зате зможе прийти в ту ж агенцію, описати, що він приблизно хоче подивитися і йому покажуть те, що він шукає. Економиться багато часу, бо клієнт не їздить дивитися все підряд, а тільки те, що йому могло б підійти. Крім цього, маклера і агенції співпрацюють між собою, існує загальна база попиту і пропозицій на нерухомість і інколи тих 5 відсотків ділять між собою кілька агенцій, бо вони спільно провели угоду. Боятися посередників нема чого, договір купівлі-продажу квартири укладається в нотаріуса, яким всі документи ретельно перевіряються. Якщо не дуже довіряєте - можете для страховки проконсультуватись в юриста.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Я просто навів факти. А ще я ніколи не працюю з людьми цієї професії, але не тому, що між ними можуть бути порядні а тому, що колеги Вашої мами зробили цій професії репутацію. А ще не працюю з рекламними і страховими агентами, представниками мережевого маркетингу. І в жодному випадку не кажу, що між ними нема порядних людей. В тім то і річ, нотаріус перевіряє стандартні документи, але він ніколи не буде шукати, чи в квартири, яку ви купуєте нема вже паралельних власників (один із способів афери), чи немає судових рішень, чи не використовується якийсь із десятків способів шахрайства, які насправді вже не так складно дізнатися маклеру, який у нас і приблизно тим не займається. Зрештою, якщо Ви стверджуєте, що все робить нотаріус, навіщо тоді маклер? Продати телефон людини, яка Вас (продавця або покупця) шукає? Тобто, кажучи точніше, стати на заваді того, що вас буде легко знайти, а потім забрати у вас же гроші за відкриття бар'єру? Хвала інтернету, який вже тихо шепоче, що людям буде легко шукати партнерів без платного посередництва і гріхів на душу. Юристи скажуть, які документи Вам потрібні, якщо вони судові практики, можуть назвати основні неприємності, яких можна уникнути, але ніколи не візьмуть на себе відповідальності за безпеку коштів чи помешкання. Юристи не страхують. Це не сарказм, а практика - за кордоном при купівлі нерухомості люди страхуються від випадків шахрайства. І деколи клієнти про це не знають, це може входити в послугу маклера. А у нас все навпаки - люди впевнені в маклерах, але не знають, що ці люди нічого не гарантують.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Хто має знайомих маклерів? Кажуть зараз ринок стоїть повністю - ніхто не купує житло. Це правда чи ні?
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН абсолютна правда, пропозиція є, а от попиту нема, люди затихли
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Маю друзів-власників АН,то з їхнів слів,ринок не стоїть,а повзе:квартири купують в основному зараз "поверненці",тобто емігранти та заробітчани,попит реально впав.Зараз дуже актуальні земельні ділянки,під готелі;-) Щодо порядності маклерів то маю два протилежні приклади з власного життя.Перший раз продавали ділянку з будинком під Львовом:починали процес самі,але маклери стали злітатися як мухи,процес стопорнувся і далі оглядин не ішов,випадково виявилось,що маклер накручував ще н-тисяч долярів на нашій ціні,при цьому передбачалось що відсотки від нас він теж отримає,татко послали,і все зробили самі.Другий:шукала квартиру знімати,попалася чудова жіночка з якою підтримую стосунки і далі.Вирішувала всі питання,що виникали в процесі заселення,не вимагала моментальної оплати комісійних і тп і тд.Тому маклери...вони різні;-)
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН та люди не затихли, просто ціни космічні на ті квартири. є такі квартири які і половини ціни не вартують, яку на неї поставили
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Минулого року шукали квартиру. перепитали всіх знайомих, обдзвонили пів-газети "Ваш магазин", там самі посередники, самі агенства, які тільки припрошували: Ви приходьте, у нас для вас є багато квартир саме за такою ціною і в такому районі, як ви шукаєте, ви тільки прийдіть... і таке. Нічого не знайшовши, ми вирішили податись в одне таке агенство. Воно знаходилось на бічній вул. від вул Куліша (біля магазину "Шок"). У кабінеті сиділа скромна і,на перший погляд, приємна дівчина. Нам відразу запропонували декілька ідеальних для нас варіантів. Вона навіть сама подзвонила по одному телефоні в нашій присутності і дала нам трубку. Ми домовились з власницею про зустріч, оскільки вона так все розписала, що квартира була для нас ідеальна. Але для того, щоб надати нам конт.телефони власників, вони попросили нас заплатити за послуги 150 грн. (до речі ця такса була у всіх подібних агенствах однакова). Ми заплатили, уклали з ними якийсь договір, де було написано, що договір дійсний максимум 3 місяці або до того моменту, коли нам знайдуть квартиру. Ми взяли ще декілька номерів з пропозицій, які нам підійшли, (про всяк випадок),і щасливі пішли додому. На вказаному про зустріч місці ніхто нас не чекав, ми чекали ще 20хв. Потім передзвонили і почули в трубці "зв'язок відсутній". Все ясно. Пішли дзвонити по інших номерах, а там відповідали, що або вже здали квартиру, або не здають, і всяке інше. Ми продовжували наярювати на перший номер. Коли додзвонились, то трубку підняв якийсь чоловік і сказав, що дружина забула телефон в його машині, а він у відрядженні і буде через два дні. Одним словом, це були підставні люди, бо коли ми знов подзвонили, то нам сказали, що вони ніяку квартиру не здають,і це були уже зовсім інші люди. Я не один раз дзвонила до Олени (так звали дівчину з агенства),вона щоразу давала якісь нові телефони, але жодного нормального не було. Всі або вже здали квартиру або вигадували щось інше. Коротше,нас розвели, як лохів. І не тільки нас, по подібні історіїі я потім ще не раз чула від своїх і чужих людей. Отака історія. А за ті 150 грн. краще б у якесь кафе пішли.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Агенства які беруть за номер телефону гроші - це завідомо лохотрон. Як їх в газеті розпізнати - пропонують квартири в ідеальному стані за 150-180 доларів (що сьогодні таки нереально), мають майже одні і ті самі номери, і переважно не дають мобільний. Обдзвонюючи - на словах - такато довідка - я відразу кидаю слухавку.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН ну так. вони сказали: ви платите 150 грн., а ми вам шукаємо квартиру протягом трьох місяців. а щоб ми не роздумували, от вони і дають підставні номери, ніби на місці все вирішують. Шукаючи по газеті - є квартири, але всі вказані телефони - тих агенств. якщо пригледіли собі щось, то плати гроші - і тобі дадуть телефон до власника. Але це ще нічого не означає. Так багато людей попадаються. Часом буває, що комусь повезе, і знаходить-таки підходящу квартиру по тих номерах, але це одиниці.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Кілька власників я видзвонила сама випадкво у Вашому магазині - так, що це не безнадійна справа! Обдзвонюйте! Виходить газета ВАШ магазин обходиться їм в 150 грн
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Не перекручуйте мої слова. Я не сказала - що нотаріус робить все. Нотаріус перевіряє в Єдиному державному реєстрі, чи немає заборон на відчуження майна (чи майно не заставлене, не перебуває під арештом тощо). При укладені договору купівлі продажу на Свідоцтві про реєстрацію права власності (яке видає БТІ), робиться відмітка, що майно продано, тому воно автоматично стає недійсним і старий власник вдруге вже не зможе продати ту саму квартиру. Новий власник на підставі договору виробляє в БТІ нове свідоцтво. Шахрайство з нерухомістю може бути не на рівні маклера чи агенції, а на рівні БТІ, ЖЕКів. Наприклад, реєстратор реєструє право власності на підставі рішення третейського суду при якісь там товарній біржі, "закриваючи очі" на відсутність виконавчоголиста - наказу господарського суду. Інколи працівники ЖЕКів співпрацюють з шахраями, здають їм інформацію про самотніх людей похилого віку. Не усвідомлюючи змісту своїх дій останні підписують договори дарування замість договорів довічного утримання і т.п. Бувають випадки, коли приватні нотаріуси посвідчують "не дуже чисті" договори (продають квартири з кількома арештами чи заставами). Це робиться свідомо і за дуууже великі гроші. Мало хто з них захоче ризикувати своєю ліцензією, яка коштує набагато дорожче якоїсь квартири. А на рахунок цитати, що моя мама маклер - це неправда, ви помилились і прицитували когось іншого.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН За той список телефонів вартістю 150грн чула від знайомих,які попеклися,тому,почувши у слухавці "Квартирна довідка" одразу переривала дзвінок.Через маклерів шукали не першу квартиру,тому що хронічно винаймаємо,і вважаю,що мені реально пощастило з моєю п.Людою;-)З досвіду можу сказати,що якщо вам не підходить квартира яку пощастило подивитися за оголошенням,то на вас тупо забивають.Починають "тулити" інші райони,які ви не оговорювали,замість 2х кімнат одну чи три.Може мені так не щастило,не знаю,але в нас було саме так.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН ми теж одного власника видзвонили самі, але нам не підійшли умови. а потім в тому агенстві нам дали цей же номер телефону, зі всіх номерів це був дійсно один номер без посередників.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Саме так. Бо шукають "легшого" клієнта - який готовий за абищо заплатити відразу гроші. Часто таке спостерігала - бізнесмени з інших міст для них золоте дно, на них і орієнтуються. Ми передивились квартир 6 і вони не підійшли. Звісно маклер обізлилася... Ну так до побачення, думаю за 400 доларів, то не аж яка важка робота.) Підшукую сама доки знайду підходящу. Перепрошую, але маклери дістали возити по гадюшникам, вони навіть не бачать тієї квартири і просто бездарно витрачають мій час. Коли я говорю з власником я завжди можу вияснити в якому стані квартира, по опису деталей - а маклер, що може сказати? - там все люкс, мені так сказали. Приходимо - а там грибок по стінам, кімната в підвалі тощо.
Відповідь: Хто працював з маклерами і АН Можна створити агенство яке буде надавати якісні послуги з підбору житла і брати скажімо не 100% орендної плати, а 50-75%. Раз такого ще не зробили, значить це буде нерентабельно або ж бояться що наїдуть за порушення правил колективної монополії.