Я, насправді, не люблю зиму. Зима для мене як летаргія у природи, чи важка хвороба. Смуток бере коли перший приморозок обтрушує ще зелене листя з волоських горіхів і шовковиць. Не люблю сніг, цю кристалічну воду - у містах він перетворюється то на брудну кашу то на монолітний панцир, який аж ніяк не додає комфорту - мусиш ходити як інвалід якийсь. Не люблю мало сонця, хоч і в наших широтах найкоротший день близько 8 годин, почуваєшся як на Марсі - сонце є лише номінальним джерелом світла, а не тепла. Все навколо брудне і мокре від сльоти, весь час вогко, люди хворіють, транспорт ламається, мусиш носити на собі купу одягу, сплачувати опалення ... і чекати весни. Ще справа в тому що в наших краях (на південному сході) зима є потворною карикатурою на саму себе. 5 сантиметрів снігу - велике досягнення, одна справжня хуртовина на зиму - естетичне свято, Дніпро, старий ледащо, замерзає тижні на два-три в сумі за всю зиму, будь-коли серед зими стає тепло що аж мурахи вилазять і квітне календула, а вже за тиждень північно-східний вітер наносить дрижаків. За що любити таку зиму? Як казав мій дід - у нас неправильно місяці в році розташовані, треба так: вересень, жовтень, жовтень, жовтень, квітень, квітень, квітень, квітень, травень ...
А ще погано коли на вулиці така хляпа з снігом, дощем і болотом....тому що стан душі стає аналогічним погоді....
А ще такий вітрюган як у нас сьогодні.Аж виє-завиває, молоденькі деревця гне , великі розхитує.Та все рівно вже скоро весна.нехай ще зима трохи побіситься..
А я полюбила зиму! На цих вихідних була в горах! Така атмосфера, як влітку на морі! Сонечко світило, люди всі посміхалися!!! Зовсім не холодно, навпаки - спекотно! Хочу ще кататися на лижах!!! Але знову ж таки...повернулася у Львів...сніг чорно-сіро-коричневий, неприємний вітер, сонечко рідко показується...Зовсім інша в місті зима!
В дитинстві - найкраща пора року. Поки вчився в КПВВИКУ - поганенько, по снігу-болоту землю місити... Далі знову найулюбленіша... Зараз - осінь,.. певно старість?
Тоді і в мене старість, бо люблю осінь і ранню весну.А літо не люблю за спеку.Зиму...просто вона довго тягнеться ічас іде повільніше
Ні! У Вас дівоча мрійливість... Осінню так гарно мріяти , ступаючи по червоно-жовто-багряному килимі, під шурхіт листя і повний запахів вітерець... Рано Вам про старість ...
Коли сумно- нвіть не хочеться того сонця............... А коли все добре то хочеться світла тепла.............. Чи може, то я одна така дивна?
- нет, не одна. С хотением так и есть. Но всё-таки, когда грустно и выходишь на улицу, например, после дождя, когда воздух чист, птицы щебечут изо всех сил, солнце отсвечивает из луж да ещё радуга - становится веселее. А когда и так всё хорошо и весело - погоду на улице можно даже не заметить. Уверен, что не один такой.
І я не люблю зиму, не люблю одягати на себе купу речей, Заходити в супермаркет де тепло а роздягнутись немає де, виходиш звідти весь мокрий. Це саме з маршрутками. А ще не люблю зиму коли виключають опалення. Люблю ходити в шортах, виходити на балкон в трусах з горнятком чаю. І взагалі літо forever.
Я б не сказав, що не люблю зиму.Взагалі я її люблю. Але не люблю коли сиро, зябко, хляпанина. Не люблю, коли сонячний, морозний день, кругом блискучий, білосніжний сніг, кароче прекрасно надворі, а в мене від морозу з носа тече, треба шморгати, ніс закладає і треба дихати ротом, аж в зуби холодно. І ще й в руки змерзаю. А як дуже холодно, змерзаю "в лице" і не можу нормально говорити. Зимою частіше похмуро, темно, проводиш час більше в приміщенні з штучним освітленням. Це все якось депресивно. ---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ---------- яка там старість! Я обожнюю пізнє літо і ранню осінь, до середини жовтня. Та взагалі восени класно - чи то дощі і слякоть, чи то сонячно і вітряно, чи вже листя опало, чи ще кругом жовто-гарячі краєвиди. Деколи так приємно, аж моторошно. Відчуття як ніби перед чимсь незвіданим, новим.
Кокий грип? Тотой,жи го' не було,коли він мав бути? Ну...втоди,коли наші посадовці на марлю бабло вибивали?
То тре затєгнути...як там: "А мнє всєгда чєго-то нє хватаєт: зімою - лєта,осєнью - весни" . А я видно старіюсь...хочу осінь...люблю осінь...будь-яку...і вересневу,теплу...і багряну...і листопадову... І си знов затєгну: " А вже осінь прийшла у мій сад...затуманила вись голубу...і зронила у серце журбу...". О...
Може й так. Відмили грошенят,поналякували нарід......... Але тоді питання:Чого по всім світі тотой грип лютує?Чи то запущена велика машина всесвітньо-фармацефтмчної махінації,типу,бізнес на вакцинах іт.д. Тіко погада --------хляпа мені шось неееее дууууже.................. ************ Булам нинька на дворі ноги мокрі у воді Посушити би здалось А найкраще щоб мороз............ Снігу повно для санчат покататися б ще раз.............
не люблю зими, тої холодної і мокрої погоди, та й палять в нас міри не знають - спочатку мерзнемо -економлять, потім так гріють як в пустелі останнім часом полюбляю осінь, в будь якому вигляді - золоту, дощову, туманну...
і я дуже люблю осінь) просто обожнюю її) і якось вже так склалось, шо власне з цією порою року (ну і ще звичайно ж з весною) в мене пов"язані просто найкращі спогади))
Привіт всім!Погода сьогодні особливо надихає,щоб розповісти про свою "любов" до зими.І настрій на межі,дивлячись як сипле мокрий сніг з дощем і люди місять ту хляпатурку.На вулиці так гидотно, що навіть горобцям не хочеться цвірінькати, а голуби сидять надуті теж без настрою.Тай взагалі, для мене зима в ідеалі - це тиждень снігу і морозу, а далі швидке потепління, багато сонечка,ніжний аромат квітучих вишень, легенькі літні сукні, делікатні босоніжки... Як гадаєте, скоро закінчиться вже той "тиждень"?