Власне про те й мова. Ми думаємо, що про нас скажуть. Та зрештою якщо ми одягнемо китай чи туреччину - однакову скажуть недобре. Я проти того, щоб оцінювати людей по одягу. Тож для мене визначальним є лише стиль людини та натуральність тканини.
Саме про це я і думала,коли вперше йшла в хенд з подругою-так,подивитися.А потім,з кожним разом мені все більше ставало байдуже що скажуть люди!Де хочу там і купую!Бо підтримую думку,що Зрештою,я ж не вкрала ту річ,чому я маю почувати себе винною?
кожної п'ятниці зранку , коли їду на роботу помічаю величезні черги біля Планети секонду. заходила пару раз з цікавості, дійсно є нові фірмові нові речі, але вони є тільки в 1-і дні завозу )хто швидший, той кращий). Знаю дуже багато людей, які купляють речі в секонді, нічого в тому поганого не бачу . На Південному просто ціни шалені, а тут нова, фірмова річ ( правда на такому товарі стоїть фіксована ціна, але набагато дешевше та якісніше) Дуже багато мамочок купляють для малих речі
Я на секонді купую іноді речі щоб одягати їх вдома - люблю для цієї цілі спортивні штани і водолазки. І ще для чоловіка купую там всілякі речі, що він використовує під час брудної роботи біля дому. Просто нових якісних не накупишся (особливо для мого чоловіка!!!) :ninja::ninja::ninja: ( ну і, мабуть, при наших цілях зекономити), а недорогі речі є настільки неякісні, що навіть не виникає бажання купувати. :8:
як тепер з секондом, постанова є про заборону ввозу в Україну від 05.11.08, то як тепер із секондами буде?
Секонд,чи бутік,на мою думку,це особистий вибір кожного,настільки особистий,що навряд чи підлягає зовнішньому обговоренню.Комусь внутрішньо дискомфортно навіть заходити в такі магазини,хтось навпаки щотижня ходить туди як на свято.А ось щодо якості речей у львівських магазинах,то є якісний Китай та Туреччина,а є і ширпотреб.Той самий репортер та резервед в переважній більшості пошитий у Китаї,але носиться як має бути,перевірено на собі,турецький колінз та мадок теж непогані,і багато речей з натуральних тканин,та і ціновий діапозон досить широкий,я вже мовчу про сезонні розпродажі.Хоча особисто полюбляю скуповуватись на стоках,через те,що речі там "по одній",практично унікальні.По грошах сток геть не дешевший за перелічені магазини,а от за індивідуальністю крою дає фору кожному з так званих львівських бутіків.Тому це радше питання прихильності людини до чогось,ніж глибини її кишені.
Я деколи можу відчувати себе дискомфортно зайшовши не в секонд-хенд, а якийсь супермодний (або й не дуже) бутік. Переважно там сидять розмальовані кралі, які одразу ж затихають і починають тебе міряти. У таких бутіках переважно якщо є відвідувачі, то по одному, у всякому разі, весь час випадає так, що я сама ходжу по магазину і що слідкують за кожним моїм рухом. ЦЕ ТРОХИ НАПРЯГАЄ. І оте, що міряють з ніг до голови, вони ж не бачать, що у мене в гаманці, а судять по тому, у чому людина одягнута. А ще нервує, коли щось дивишся, ніби підійшло, але просиш показати ще щось того типу, а тобі у відповідь: "Є ще такий(така), але він(вона) дорогий, стільки-то. А звідки ти знаєш, чи воно для мене дороге, чи ні? А щодо секондів, то можна просто загубитись у тій великій кількості людей, які там риються, ніхто на тебе уваги не звертає. І це іноді дуже модні тітки. Щоправда, якщо буваю у секонді, то дуже рідко, і переважно нічого хорошого не знаходжу, як то кажуть: "Все вже розібрано до нас".
Галюсік, це не привід не відвідувати ті магазини, місця. міряти ті речі, що хочеться Вам чого Вам дискомфортно? - те шо вам "здається" - ибачте, але якшо здається то хреститись тре)) (не в образу сказано) але коли ви бачите, шо продавець дискримінує вас як покупця за якімсь своїми умовними параметрами досконалості-не скупіться-витратьте півгодинки на те аби вказати директору цього магазину щщщщо за бидло він набрав (Роблячи так декілька разів-отримувала в подарунок ті самі дорогі, "не по кишені мені" речі))
Ви трошки настрій змініть. Я коли у Львові в такий зайшла, то вони хіба зразу зрозуміли, що я до іншого сервісу звикла, бо я з порога і з питаннями. При тому, що вдягнена я була дуже просто.
Мені б так уміти. Я щось не можу відважитись на таке, не можу поскандалити, мені простіше піти в інший магазин, або відразу щось купити, якщо покупка запланована. Та я і не перестаю, але навіть люблю ходити по таких магазинах. Порада ваша хороша. Але не завжди у магазині присутій директор. Бо якщо він є, то продавці чуть ноги вам не цілують, а якщо немає...Але, то залежить від людини. Є різні продавці. І якщо продавець один, то він вам приділятиме увагу, а якщо сидять дві "кумушки-фіфи", то буває всяке. Ще якось напрягає мертва тишина, коли ходжу по магазині.
Галюсік, не збираюсь Вас вчити жити - то з мого боку було б неввічливо - маленька порада Думайте не про когось, а про себе Не тре себе настроювать на погане - ті "кумушки-фіфи" про вас забудуть, а ви собі настрій попсуєте на цілий день і не малюйте собі кордонів-то буду-то не буду-ви розумна жінка-можете все
Треба теж так спробувати. Просто іноді якщо і ходжу по магазинах, так це одразу після роботи, голодна, змучена, і зовсім немає енергії, щоб так одразу щось говорити. І я не кажу, що це глобальна проблема, що це всюди так. Просто стикалась із таким. І не тільки я. Одна моя знайома теж купувала мамі халат махровий, так їй на базарі сказали, що халат дорогий. Але вона не така, як я, вона по повній програмі висказала тій продавщиці і пішла в інший павільйон. Такі випадки не часті. Тут писали про дискомфорт у секонд-хендах, то я навела приклад, що це може бути і звичайний бутік, або звичайний базар.
Щодо Секондів. Так я туди хожу. Живу в тому ж будинку, що і один з найбільших магазинів. Знаходила там і нові речі...Осоливо вечірні сукні по 60 грн Щодо крутих: кожної п"ятниці і суботу в моєму дворі нема де плюнути --все в крутих машинах, а особливо вбивають мама і доня, які приїжають на Лексусі і йдуть на Секонд Щодо бутиків і їх продавців. В мене вони теж інколи викликають змішані почуття. Найбільше запам"ятався випадок, коли з подругою шукали сумочку до її досить таки дорогої шубки... Шубка була в пакеті. Ми були в спортивних і страшно замучені (після тренування)...Продавщиця те нам сказала, що то дуже дорогі сумочки і щоб ми їх даром руками не чіпали. Подруга на те витягла ту шубу і сказала, що таки дійсно ми таке ГЕ руками чіпати не будемо...Бачили б ви очі тої продавщиці
То є Планета Секонд Хенд на Виговського , 49. Приходити треба в суботу ( тоді завозять Люкс --тобто речі, на яких є цінники). Правда, зараз плаття важко буде знайти. Зате цієї суботи привезли прикольні дублянки по 200 грн (штучні, але модні) і дужжжеее багато лижніх курток, штанів, термосветрів і т.д. То все було нове. Куртки і штани приблизно по 150-200 грн, светри по 60-100. Там є жовті вішачки, а є сині ( я так розумію, що то стокові речі, бо було по пару розмірів). Правда, треба приходити зранку...Так, черга там ого-го. Але якщо пошукати....Я спочатку теж не вміла, а потім навчилась. Там же непоганий вибір сумок. Ціни різні.
я живу біля Південного і бачу ті черги кожної п'ятниці, а от свіжий приклад: в суботу коліжанка знайшла новий гарний чоловічий мешт один, шукала всюди, але так і не знайшла пари Запитала в продавців, а вони кажуть, певно хтось заховав собі, тож треба таке можна втрапити на гарну річ, але рідко, як писали вище, з чорного входу ще в четвер купляють все краще ....