Хто є Ісус? Українець?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем рівнянин, 6 гру 2007.

1. Bear

Bear Well-Known Member

Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

+1000
    Це, дійсно, так. Ми говоримо про різні речі! Я в неті бачив теми форумів з назвою подібною до "Хто є Ісус? Українець?". І вони виглядають як клони нашої теми. І увіщували, нашого гостя вже різні люди. Всі "ведуться" на провокативну назву, як і я, до речі. Але згодом все становиться ясно. Бо християнство та хрестиянство то різні речі. І ми сперечаємось у різних площинах. Хрестиянство, проголошення ери арійців, поганство (язицниство).. от чим характеризується "нова" релігія. Щось воно все нагадує...

Додано через 38 секунд
    Та ви що! Чистокровний арієць!

• Подобається Подобається x 4
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Чому Христос народився жидом, а не українцем, французом, німцем?

Тут зв'язок з іншою темою. Незважаючи на національність, думаю, Він був космополітом.

3. kaktus

kaktus Member

На той час тільки іудеї чекали мессію!

4. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Можливо, це вам нагадує Євангеліє і те, чого навчав Ісус з Назарета, Син Божий, боголюдина.

Вчення Ісуса Хреста та іудохристиянська єресь - це справді протилежні, несумісні системи.

Кожен вибирає те, що йому ближче. Діти Божі вибирають Ісуса Сина Божого і стараються бути подібними на нього. А "раби божі" чекають, коли до них прийде іудейський месія, відновить іудейську державу, зробить рабами всі народи світу, а "рабів божих" перетворить на рабовласників - у повній відповідності з іудейськими пророцтвами.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Може Ви і в чомусь маєте рацію.
    Але Ви претендуєте на знання істини,в останній інстанції.А це вже не сприймається.

6. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Ісус Хрестос - це гелленізований варіант. Свої його називали іменем Їс Хрест (без гелленського закінчення -ос). Тому в нас прийнято говорити не про "Хрестоса", а про "Хреста". А люди, які шанують Традицію і люблять Сина Божого, досі вітаються "Слава Їсу!".

А тепер для загального розвитку:

Уявіть собі людину, яка народилася на чужині, але з дитинства розмовляє українською мовою, належить до притаманного українцям антропологічного типу, а її предки з усім родом походять з України. Чи є вона українцем?

Звісно, що так! Без жодних сумнівів. Наприклад, генерал-губернатор Канади (1990—1995) Роман Гнатишин народився 16 березня 1934 року в Саскатуні. Його предки походять із буковинського містечка Вашківці. Він розмовляв українською мовою. Спробуйте заперечити українськість Романа Гнатишина, якщо в нього наявні всі три чинники національної ідентичності: «земля» (походження предків з України), «кров» (раса, антропологічний тип), мова (ментальність, культура).

Такі ж самі чинники української ідентичності має Ісус, Син Божий.

«ЗЕМЛЯ» (ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ПОХОДЖЕННЯ)
    Ісус народився в галілейському Назареті, тому його називали Ісусом з Назарета. Сам же він називав себе Сином людським, — щоб підкреслити, що йому притаманне все, що притаманне людині, в тому числі й національність. Для позначення національності його називали «Ісус Галілеянин» (подібно як «Леся Українка» чи «Вальтер Скотт», тобто «шотландець»).

Галілеяни — це південна гілка суперетносу галлів-кельтів-кіммерійців. Цей суперетнос (тобто сім'я етносів-братів, що виокремилася з первинного материнського етносу) народився у 12 ст. до н. е. в Україні. Звідси під різними племінними назвами він розселився на величезній території від Прип’яті до Іспанії та Палестини. Достеменно відомо, що в 11 ст. до н. е. південні галли («филистимляни») завоювали Палестину («пал-стан», тобто «воїнський табір»). Євреї в цей час населяли напівпустельні Іудейські гори між південною Палестиною і Мертвим морем. Північну Палестину, яка з огляду на родючі ґрунти була найбільше подібною до України, гали-филистимляни назвали словом Галлія—Гальлея—Галілея, тобто «край галлів». Так вони робили завжди — опановану землю називали іменем свого племені-етносу (Бельгія, Британія, Скотланд) або іменем всього суперетносу (Галичина, Галатія, Галісія). Своїй новій батьківщині галли дали власні гідроніми й топоніми: річки Ярдана («яра вода») і Яргон, гора Ярмак («яра маківка», сучасна Мерон), міста Магадан («могутня вода»), Скіфополь (столиця Десятимістя, «місто союзу», від «скіфія—скуфія—скупщина»), Рама («хрест»), Каня («яструб»). Галілеяни були прямими нащадками цих південних галлів — вихідців з України. Всі родичі Ісуса і всі апостоли, за винятком Іуди, були галілеянами. З погляду чинника «землі» (походження) Ісус був українцем.

«КРОВ» (РАСА, АНТРОПОЛОГІЧНИЙ ТИП)
    Характерною особливістю галів-кельтів були високий зріст, біла шкіра, розвинені м’язи. Вони були відчутно вищими в порівнянні з іудеями: за даними археології, зріст тодішніх іудеїв не перевищував 160 см. Всюди підкреслюється, що в галів розкішне русяве волосся, яке чоловіки часто носили розпущеним.

Згідно з відомими словесними описами зовнішності Діви Марії, вона була шляхетною красунею високого зросту, мала овальне обличчя, блакитні очі, волосся кольору пшениці, довгі й тонкі пальці рук. Ісус був дуже подібний до Своєї матері — був високого зросту, мав тонкий прямий ніс, довге волосся кольору стиглого лісового горіха, бороду темно-пшеничного кольору, світлі очі. Правдивість цих описів через 2 тисячоліття підтверджена Туринською плащаницею, яка зберегла фотографію Ісуса в момент його воскресіння. Згідно з нею, Ісус був людиною європейського типу з атлетичною статурою, зростом 180 см, світлокаштановим волоссям і шляхетним виразом обличчя. З погляду чинника «крові» (раси) Ісус був українцем.

«Ісус у задумі» (Іконописець Карло Парізі). Розкішне розпущене русяве волосся було характерною ознакою галлів

«МОВА» (КУЛЬТУРА, СВІТОГЛЯД, ЗВИЧАЇ)
    Культурно-світоглядна спадкоємність між галами-филистимлянами і галілеянами є безперечною: самоназва («галілеяни»), рід занять (хліборобство, садівництво, свинарство, рибальство, бджолярство, льонарство), воїнська традиція (і галли 12 ст. до н. е. , і галілеяни 1—2 ст. н. е. були чудовими воїнами), культ честі та слави (прислів’я «галілеянин любить честь, а іудей — гроші»), символіка (від трипільських розписів кераміки филистимлян до трипільської мозаїки найдавнішого хрестиянського храму в галілейському Мегіддо).

Ім’я Ісус (Іес-ус) — це гелленський варіант імені Яс, що означає «ясний», «світлий», «сонячний». Гелленське слово «хрестос» означає «найкращий, шляхетний, боголюдина». Це слово має синонім — «син Божий»: «Озвався Симон Петро і заявляє: Ти хрестос — син Бога живого. Тоді Він наказав учням, щоб вони нікому не казали, що Він хрестос» (Матвій 16.16, 20). Давнє слово «хрестос» не треба плутати з новотвором «хрістос», яке зустрічається лише в новозавітних текстах і означає «помазаника», «месію» — законного іудейського земного царя, який відновить Іудейську державу і підкорить всі народи світу.

Про звичаї галілеян свідчать ритуали, описані в Євангелії. Наприклад, обряд святкування Нового року, більше відомий як «Таємна вечеря», що відбувся в Єрусалимі на весняне рівнодення в четвер 22 березня 31 року. Ісус з апостолами по колу випили з однієї чаші виноградне вино, здійснили обряд ломання короваю, «і, проспівавши славлення, вони вийшли на Оливну гору» (Матвій 26.30). «Славлення» або «славень» — це урочиста пісня, гімн. Описаний ритуал донині виконується в українських громадах, особливо в селах. Характерно, що згаданий вище ранньохрестиянський храм в Мегіддо не мав жертовника, зате мав великий стіл — вочевидь, для здійснення описаного вище ритуалу.

Населення Галілеї постійно підживлювалося галльськими переселенцями з півночі. Ісус належав до тієї хвилі галлів, які ще зберегли материнську мову, що нею розмовляли мешканці тодішньої України. Ця внутрішня мова в них існувала як «хатня» — нею «новоприбулі» галілеяни спілкувалися між собою, з дітьми. Саме цією мовою Ісус промовив свої останні слова: «А коло дев’ятої години Ісус скрикнув сильним голосом, кажучи: Елі Елі лема савахтані» (Мт 27.46), тобто «Лельо, Лельо, лем з мя ся остані». Для іудеїв, які прийшли подивитися на розп’яття Ісуса, ці слова були загадкою. Натомість вони не потребують перекладу навіть для теперішніх українців карпатського краю, звідки галілеяни переселилися в Палестину. Дослівно ця фраза перекладається «Тату, Тату — лише зі мною останься». Але треба розуміти, що Ісус вмирав, у нього згасала свідомість, а в таких ситуаціях залишаються лише інстинктивні дії, вигуки і усталені словесні формули, що виголошують автоматично, наприклад: «Ой!», «Ого!», «Мамо!», «А щоб тобі!»… Тож найвірогідніше, що Ісус промовив усталений вираз (фразеологічний зворот, ідіому). Тому його не можна перекладати буквально — подібно до фразеологізмів «як з неба на голову» (тобто несподівано), «впало в око» (привернуло увагу), «з’їсти зуби» (мати великий досвід) тощо.

Сенс цього галльського фразеологізму — «Тату, Тату, тепер лише на Тебе моя надія», коротше — «Тату, допомагай!» Правильність саме такого перекладу тут же підтверджує євангеліст Лука, який в паралельному місці дає його гелленський еквівалент: «Отче, у Твої руки віддаю дух Мій!» (Лк 23.46), тобто «Тату, тепер все у Твоїх руках!» або «з Богом!» Так кажуть, коли починають ризиковану справу: йдуть на іспит, стрибають з великої висоти, починають хірургічну операцію тощо. В найважчий момент свого життя, переживаючи невимовний фізичний біль, втрачаючи свідомість і стрімко входячи у стан смерті, Ісус заговорив тією мовою, якою він думав, якою розмовляв з матір’ю і Творцем Всесвіту — своїм небесним Татом. Це була його рідна мова, що прорвалась назовні в «момент істини».

Існує помилковий стереотип, неначе Ісус перед смертю почав цитувати арамейською мовою «Псалом Давида» № 22: «Боже мій, Боже мій, нащо мене Ти покинув?» Це повний абсурд, адже Ісус ніколи не втрачав зв’язок з Творцем, а на смерть пішов цілком свідомо, з власної волі — для того, щоб третього дня воскреснути і якнайяскравіше продемонструвати боголюдський потенціал Людини.

Окрім того, якби ці слова були сказані арамейською, то навколишні іудеї їх би добре зрозуміли, натомість «деякі з тих, що там стояли, почувши те, казали: Он, Іліяху кличе!» (Марко 15.35). Так само останні слова Ісуса не були сказані гебрейською, гелленською чи латинською, оскільки поряд стояли первосвященики і фарисейська старшина, які знали ці мови. Але ніхто з них не зрозумів сказану Ісусом фразу, яка на слух сприйнялася як «Елі Елі лема савахтані». Вона була промовлена з дещо невиразною артикуляцією, адже в Ісуса було розбите обличчя і він вмирав. Євангеліст Лука, повторимо, тут же дає гелленський еквівалент цього галльського фразеологізму. Це вже не перший випадок, коли один євангеліст наводить звучання слів в оригіналі, а Лука їх перекладає. Наприклад, сказані арамейською мовою слова «Таліта, кум!» (Марко 5.41) перекладаються як «Дитинко, пробудися!» (Лука 8.54).

Нарешті, існує гарантований спосіб дізнатися, якою мовою говорив Ісус. Це елементарно: просто знайдіть того, хто її зрозуміє — це і буде мова Ісуса! Тож якщо її розуміють навіть сучасні українці карпатського краю (де збереглися дуже архаїчні звичаї та говірки), значить Ісус говорив саме цією мовою — мовою Карпат, тобто карпатським діалектом української мови. Культурологи стверджують, що Лельом українці називали Бога-Творця (Яра, Сварога), якого вважали своїм небесним Батьком. З погляду мови та звичаїв Ісус був українцем.

7. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Звідки ви знаєте, на що я претендую? Поки що я лише пропоную певний фактаж і деякі достатньо логічні міркування. Що з усім цим робити - це вже ваша справа. "Я сказав і спас свою душу".

Додано через 3 хвилини
    Дивна давня легенда

В Карпатських горах, скрізь поміж народом,
    Відомим з давніх пір, як галичани,
    Ще пам’ятають жінку свого роду –
    Її Марією назвали й величали.
    Вона жила в прадавній Галілеї,
    Де той народ так звав свою країну,
    Пісні співала мовою своєю,
    І з молоком передала ту мову сину...

Про кого йдеться, то невже ж не здогадався?
    І цю історію від нас давно ховали,
    Наш слід заплутали та „склабами” назвали,
    Щоб кожен з нас осліп і запродався
    Чужинцю підлому, облудливому татю,
    Якому байдуже, чи ллється наша мова,
    Чи почали її, сердешну, виганяти
    Із храму пам’яті та світлої любові...

Та слід залишився, - жива допоки мова,
    І до історії ключі вона тримає,
    І рідним словом, невмирущим вічним словом
    До нас Євангеліє нині промовляє.
    Там, бач, залишились такі слова Хрестові,
    Що ні один тлумач ще їх не втямив,
    Бо прозвучало, сповнене любові:
    „О, лельо, лельо, лем з мя ся остані!”

Перекладати галичанам слів не треба –
    Там батько лельом споконвіку називався,
    То син Маріїн очі звів свої до неба,
    Сказав, що лиш Отець із ним остався...
    Незрозуміле розпинателям те слово, -
    Вони і досі на свій лад його тлумачать,
    Марія ж дивиться на нас і досі плаче,
    Не забувати нас благає рідну мову!

Анна Малахова
    5 вересня 2004 року

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

слово хрестос я зустрічав лише раз - у ваших монускриптах....

Додано через 11 хвилин
    таким чином можна й довести, що земля квадратна...

Додано через 15 хвилин
    Якщо є голос з неба, то різні люди по-різному можуть почути - це факт, таке ж у Євангелії зустрічається і по-моєму не раз.

Додано через 17 хвилин
    Ну яра - то сонце, на скільки я чув....

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Дуже сильно сумніваюсь в цьому. Ти ніякий не Ігор Каганець, а просто-напросто клон. Це я зрозумів, порівнюючи текст з книги Каганця " Пшениця без куколю" і твої відповіді. В одних випадках, ти шановний, слово-в-слово цитуєш книгу, а як тільки переходиш на свої слова, то плетеш все, на чому тільки світ тримається, що взагалі нічого спільного з думкою Каганця не має. Пишеш такі нісенітниці, що Каганець до такого можливо і недодумався б.

Цікаво... Де пропав рівнянин, який започаткував цю тему...? Чому не відстоює думку свого "солідного" знакомого, якого він нібито знає особисто, тому й запросив на форум. Виходить, що рівнянин або виставив свого знайомого на посміховисько форуму, або рішив побути клоном, присвоївши собі прізвище та авторство книги Каганця....

• Подобається Подобається x 2
  10. Bear

Bear Well-Known Member

Ви, як і іудеї того часу, помиляєтесь в трактуванні пророцтв. Тому вони Його не прийняли як Месію, і ви не можете, або не хочете. Не говорячи про те, щоб взагалі вважати Його Богом.

• Подобається Подобається x 3
  11. юстас

юстас Well-Known Member

Интересная мысль,уважаемый Консультант...
    предлагаю узнать у Каганця состоит ли он действительно в этом форуме через его официальный сайт.

12. консультант

Юстас, я розумію Вашу іронію відносно мого допису. Я і без виходу на сайт Каганця знаю, що це пише не Каганець, тому що маю його книгу. Це просто пише якийсь клон-пройдисвіт, якому так далеко до Каганця, як мені до міністра.

13. юстас

юстас Well-Known Member

Да я не иронизирую.У меня у самого было бы несколько вопросов к Каганцю.
    Пробовал отослать E-Mail на его официальный сайт, но каждый раз приходило сообщение о невозможности отправки...

14. консультант

Тоді я вибачаюсь, не знав, що Ви вже пробували написати Каганцю.

15. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Чогож вони тоді на схід емігрували?
    Як Ви можете знати, яке там слово вжив Ісус(ас), він же розмовляв на арамейській, а не на грецькій.
    Вибачте, а звідки Никифор та Генрі, взяли про біляве волося? Можна взнати?
    Коли і ким, це було виявленно? Мені дуже цікаво.

• Подобається Подобається x 3
  16. консультант

" Бо я з неба зійшов, не на те, щоб волю чинити Свою, але волю того, хто послав мене", " Хіба він не Ісус, син Йосипів, що ми знаємо батька й матір Його? Як же він каже з неба зійшов"? А Ісус відповів і промовив до них:"Не ремствуйте Ви між собою! Ніхто бо не може до мене прийти, як Отець, що послав Мене..."- єв. від св. Івана гл.6 в.38,42-44.

До тепер не чув, щоб українці з неба сходили...

17. harmony

harmony Well-Known Member

То взагалі чудасія. Ви що, читали свідоцтво про народження Ісуса Христа, чи маєте його паспорт ? Глупість сама справжня і більш нічого.

18. Муму

Муму Well-Known Member

Так вроде на Мечникова родился, или я его с кем-то путаю? :)

19. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

направду маячня і взагалі якесь дике трактування всього Святого Письма,і запитання відповідне .Тут навіть відповіді не можна дати.А от то що СЄ згідно твердження п.Пупер"а цитують тільки Біблію-така ж маячня ,бо цитують вони Расселівськиі писання,Вартову вежу і свій т.з."переклад"Нового світу

20. mavka

mavka Well-Known Member

+10.
    вони й зараз його чекають. й месії до них приходять час від часу, видатні й розумні. але вони чекають справдження ознак. Ієшу ха-Ноцрі теж намагався ті ознаки втілити, згадаймо про його в"їзд на віслючку.

Вiд Матвiя 21

1 А коли вони наблизились до Єрусалиму, ...тоді Ісус вислав двох учнів,
    2 до них, кажучи: Ідіть у село, яке перед вами, і знайдете зараз ослицю прив'язану та з нею осля; відв'яжіть, і Мені приведіть їх.
    3 А як хто вам що скаже, відкажіть, що їх потребує Господь, і він зараз пошле їх.
    4 А це сталось, щоб справдилось те, що сказав був пророк, промовляючи:
    5 Скажіте Сіонській доньці: Ось до тебе йде Цар твій! Він покірливий, і всів на осла, на осля, під'яремної сина.
    6 А учні пішли та й зробили, як звелів їм Ісус.
    7 Вони привели до Ісуса ослицю й осля, і одежу поклали на них, і Він сів на них."

адже тут згадка про одну з ознак юдейського Короля Мошиаха. іншою ознакою Короля мало бути "ейге баТейро" :) - те, про що я постійно торочу - знання Тори на найглибшому рівні, містичному, а не просто вірші на пам"ять.
    ці найтаємничіші рівні - пшат, ремез, драш и сод. :).

Агов, Миху! Ви на якому рівні з Францом-Йосипом ? :) :)
    до сих пір на дикому ? ;)

а де твій аватар? :)