Хто є Ісус? Українець?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем рівнянин, 6 гру 2007.

1. Bear

Bear Well-Known Member

Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Цей підхід "від зворотнього" хоч і є логічним: "зробимо собі багатства для нового життя при реінкарнації", але є хибним... чому? тому, що віра обирається не доцільністю ("така нам підходить, бо подобається і відповідає нашим /зеленим/ поглядам"), а по наставленню Духа Святого. Ваш підхід нагадує погляди деяких атеістів: "Віра - це фізиологічний процес і вона є як данність, тому можна напридумувати віру яка нам вигідна." Але це не є поглядом істино віруючої людини, тому ви наштовхнулися на такий спротив. Якби тут було багато атеістів, або сумніваючихся, або віруючих у абсолютнусилу/прибульців/і т.ін. то ваші б статті впали на благодатну почву.

А до того, що люди завдяки своїй вірі нехтують навколишнім середовищем, скажу вам таке, що дійсний християнин не буде вбивати природу, і зовсім не потому що він воскресне колись, а тому що, таким чином він грішить перед нащадками, які будуть жити після нього, та перед Богом, який створив все видиме та й не видиме.

А закинути й на реінкарнацію, до того ж, можна ж і те саме: "навіщо я буду праведним? всеодно перероджуся". Але я знаю, що це дуже примитивно, і сама концепція реінкарнації ніколи такого підходу до життя не передбачала, тому і не приводжу таких аргументів. Так чому ж прихильники реінкарнації спотворюють принципи християнства словами "а після нас хоч потоп" ?

Додано через 5 хвилин
    Придумати нову релігію? Може почнемо вибирати? Проведемо конкурс (як колись по деяким легендам князь Володимир зробив?)? Виберемо ту яка нам до вподоби...
    Чи не краще (якщо вже так прагматично і раціонально підходити) підтримувати існуючу, вносити в маси (проповідувати), піднімати авторитет (хоч він і є великим)?
    А якщо не прагматично і не раціонально, а прислуховуючись до свого духу, то не треба створювати секти.

• Подобається Подобається x 2
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

От із цим твердженням погоджуюсь повністю! Але! Не бачу логіки. Якщо "націоналісти розуміють і поважають інші нації", то навіщо взагалі людей ділити за національною ознакою???

• Подобається Подобається x 1
  3. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Не треба створювати нову релігію.

По-перше, це надзвичайно важко. В нас для цього немає ні часу, ні ресурсів. Тобто практично це неможливо.

По-друге (це найголовніше!) нам достатньо лише повернутися до вчення Ісуса Хреста, усвідомити його актуальність для нашого часу і прийняти як персональний дороговказ. Свої думки з цього приводу я висловив у статті для газети "Тернопіль вечірній" - Послання кризовому людству

Повернення до першоджерел - це єдиний спосіб сформувати в Україні цілісну Помісну Церкву, не розділену на ворогуючі конфесії і секти.

Можливо, мене тут сприйняли як людину, що намагається когось у чомусь переконати. На мою думку, час для переконання закінчився. Я лише надаю інформацію тим, хто вже переконаний в необхідності переходу на вищий рівень розвитку, який відбудеться через повернення до першоджерела - Арійської традиції, підтвердженої і розвиненої Ісусом Хрестом.

Для цього я написав достатньо для розумних людей. Остання праця - Найбільший Українець.

Додано через 6 хвилин
    А навіщо людський організм складається з окремих органів і клітин?

Структурування на нації - це природне структурування людства. Якщо ми різні, то можемо бути цікавими один для одного і взамно доповнювати.

Повага до іншого передбачає зацікавленість. Ми поважаємо лише тих, хто нам цікавий і хто відрізняється від нас.

4. Bear

Bear Well-Known Member

Як бачу, ви не зрозуміли зміст та смисл мого допису. Ці всі варіанти (в тому числі і ваш) не можливі! Бо віра не рукотворна! І патриотизм, а тим більше національність та націоналізм тут ні до чого.

А чому тоді нам не стати язичниками? Не думаю, що вчення Христа було в нас, в українців, поширене раніше ніж язичниство. Може то й є першоджерело?

Дуже дякую за інформацію, хоча, як бачу, вона була адресована не мені.
    Як бачу, я помилився. Калиниченко та New Shrek, ви праві, Ігор Володимирович - новий "гуру".

5. Степаныч

Порівняння некоректне. А якщо полоснути бритвою?

Ми різні як ЛЮДИ, а не як ПРЕДСТАВНИКИ НАЦІЇ.

Не погоджуюсь.

6. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Повага до іншого передбачає зацікавленість. Ми поважаємо лише тих, хто нам цікавий і хто відрізняється від нас.

Ви заперечуєте очевидні речі. Бажаю успіхів!

7. Степаныч

Дякую! Очевидність поняття суб'єктивне, ІМХО.

8. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Будемо важати, що порозумілись.

Моя головна аргументація викладена в книзі Пшениця без куколю

Додаткова інформація в книзі Арійський стандарт

Оглядова стаття - Послання кризовому людству

9. Підтримай Ісуса - найвеличнішого Українця!

Телеканал «Інтер» руйнує стереотипи. Резонансний проект «Великі Українці» радикально розширює наші уявлення про те, кого можна вважати українцем. До списку кандидатів на звання «великі» включені Лейба Бронштейн (Троцький), Голда Меїр, Аркадій Гайдар.
    Автори проекту вважають, що людина може бути українцем через те, що її доля була якось пов’язана з українською землею. Тобто вплив української землі визнається настільки потужним, що залишає на будь-кому особливий відбиток, сприятливий для творчості.

Цей вплив землі існує стільки, скільки на ній живуть люди, тобто щонайменше 30 тисяч років. Відповідно, українцями були не лише козаки («козацька нація»), але й їхні предки, вкорінені в українську землю: руси, анти, сармати, скіфи-сколоти, кімерійці, арії-трипільці, європейські кроманьйонці.

Земля формує «кров» (генотип), і мову. Тож запропонований «Інтером» пріоритет «землі» неминуче доповнюється чинником «крові» (генетичного походження) і «мови» (ментальності, культури). Великим же українець стає тоді, коли здійснює видатні діяння. Не будемо сперечатися, чи згадані вище історичні особистості були українцями. Важливіше, що запропонований «Інтером» підхід дозволяє відкрити того, хто може бути визнаний Найбільшим Українцем.

«ЗЕМЛЯ», ТОБТО ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ПОХОДЖЕННЯ ІСУСА З НАЗАРЕТА

Ісус належав до народу галілеян, тому його називали не інакше, як Ісус Галілеянин або Ісус із Назарета. Рідне містечко Ісуса знаходилось у центрі Галілеї. Неподалік розташовані річки Йордан і Яргон, найвища в Галілеї гора Єрмак, міста Магадан («могутня вода»), Скіфополь, Рама («хрест»), Каня («яструб»).

Слово Галілея-Гальлея — це просто інша вимова слова «Галлія», тобто «край галлів». Суперетнос галлів народився в Україні приблизно у 12 ст. до н. е., звідки під різними племінними назвами розселився на величезній території від Прип’яті до Палестини та Іспанії. Європейську гілку галлів ще називали кельтами. Одним з найвідоміших гальських племен були «бойї-бойки» (тобто «воїни»), від імені якого походить західноукраїнська Бойківщина. Важливим чинником могутності галлів було мистецтво обробки заліза. Саме в них виготовленню залізних виробів вчилися римляни. В Україні ж виробляли стальну зброю ще з 13—12 ст. до н. е.

У 12 ст. до н. е. відбулось завоювання Палестини «народами моря». Археологи довели, що це була масова міграція войовничих племен з Північного Причорномор’я. Це були саме ті біблійні «филистимляни», з якими тривалий час воювали євреї. Гали-филистимляни займалися садівництвом і хліборобством, торгівлею й морськими промислами, володіли мистецтвом обробки металів і гончарства, подібно до європейських галів були чудовими воїнами. Цікаво, що шолом мовою филистимлян називався “кова”, тобто “кований”. Сукупність фактів свідчить про те, що імена «галли», «кельти», «филистимляни», «народи моря» описують племена того ж самого суперетносу.

Филистимляни просувалися на північ Палестини і в кінці 11 ст. до н. е. завоювали землі, які назвали Галлія-Гальлея-Галілея, тобто «край галлів». Так вони робили завжди — опановану землю називали іменем свого племені (Бельгія, Боїварія, Британія, Скотланд) або загальним іменем всього суперетносу (Галлія, Галичина, Галатія, Галісія). Галілеяни були нащадками південних галів. Історики описують галілеян як жвавий, веселий і впертий гірський народ, який над усе цінує свободу. З огляду на чинник «землі» Ісус був українцем.

«КРОВ», ТОБТО ГЕНЕТИЧНЕ ПОХОДЖЕННЯ ІСУСА

Батько і матір Ісуса — Йосип і Марія — були галілеянами. Так само галілеянами були всі їхні родичі. Дім святого Йосипа був у Назареті. Згідно з церковним переданням, матір Ісуса походила з міста Сепфоріс, яке до 25 року н. е. було столицею Галілеї. Воно розташовувалось на відстані 5 км від Назарета, то ж цілком природно, що Йосип одружився на дівчині «з сусіднього села».

Характерною особливістю галів-кельтів були високий зріст, біла шкіра, розвинені м’язи. Вони були відчутно вищими в порівнянні з іудеями: згідно з даними археології, середній зріст тодішніх іудеїв не перевищував 160 см. Всюди підкреслюється, що в галів розкішне русяве волосся, яке чоловіки, як правило, носили розпущеним.

Згідно з відомими словесними описами зовнішності Діви Марії, вона була шляхетною красунею високого зросту, мала овальне обличчя, блакитні очі, волосся кольору пшениці, довгі й тонкі пальці рук. Ісус був дуже подібний до Своєї матері — був високого зросту, мав тонкий прямий ніс, довге волосся кольору стиглого лісового горіха, бороду темно-пшеничного кольору, світлі очі.

Правдивість цих описів через 2 тисячоліття підтверджена Туринською плащаницею, яка зберегла фотографію Ісуса в момент його воскресіння. Згідно з нею, Ісус був людиною європейського типу з атлетичною статурою, зростом 180 см, світлокаштановим волоссям і шляхетним виразом обличчя. В жилах галілеян текла українська кров, тому з огляду на це Ісус був українцем.

«МОВА», ТОБТО ЕТНОКУЛЬТУРНА НАЛЕЖНІСТЬ ІСУСА

Галілеяни були завзятими хліборобами і рибалками, масово розводили свиней. Мали великі пасіки з медом, вирощували льон. Всі апостоли Ісуса, за винятком Іуди, були галілеянами. Ім’я Ісус (Іес-ус) — це гелленський варіант імені Яс, що означає «ясний», «світлий», «сонячний». Подібні імена — Ясус, Ясіон, Ясон — були звичними для давньої Геллади. Їхніми українськими відповідниками є давні імена Ясь, Ясько, Яцько. Гелленське слово «хрестос» означає «найкращий, добрий, шляхетний, благородний, боголюдина». Синонімом слова «хрестос» є «син Божий»: «Озвався Симон Петро і заявляє: ти хрестос — син Бога живого. Тоді він наказав учням, щоб вони нікому не казали, що він хрестос» (Матвій 16.16—20).

Ісус належав до тієї хвилі галів, які ще зберегли материнську мову, що нею розмовляли мешканці Західної України. Саме цією мовою Ісус промовив свої передсмертні слова: «А коло дев’ятої години Ісус скрикнув сильним голосом, кажучи: Елі Елі лема савахтані» (Мт 27.46), тобто «Лельо, Лельо, лем з мя ся остані», буквально «Тату, Тату — лише зі мною останься». Цей фразеологічний зворот відповідає гелленському «Отче, у Твої руки віддаю дух Мій!» (Лука 23.46), тобто «Тату, тепер все у Твоїх руках!». В найкритичніший і найважчий момент свого життя Ісус заговорив давньоукраїнською мовою. З погляду мови Ісус був українцем.

Українці надзвичайно люблять і поважають Ісуса. Тому є всі підстави вважати його Найвеличнішим Українцем.

«Ісус 20-річний». Іконописець Карло Парізі (Мілан, 1615 рік). Розкішне розпущене русяве волосся було характерною ознакою галів

1. Підтримайте Ісуса на офіційному форумі

2. Зателефонуйте за номером 8-800-501-20-00

3. Заповність стандартну форму і проголосуйте на сторінці http://greatukrainians.com.ua/voting/

4. Запросіть своїх друзів і знайомих дружно підтримати Найвеличнішого Українця.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Підтримай Ісуса - найвеличнішого Українця!

Так Ігор Каганець піймався ....в БАНЮ Цитата:"Українці надзвичайно люблять і поважають Ісуса. Тому є всі підстави вважати його Найбільшим Українцем.

Докладне дослідження цієї теми" http://greatukrainians.com.ua/forums/topic/637.html
    Цитата:" © Ігор Каганець, журнал нової еліти «Перехід-IV»
    Найбільший Українець (доповнено)

22:23 13.12.2007

Спровокована телеканалом «Інтер» всеукраїнська дискусія розкриває найголовнішу таємницю України" http://observer.sd.org.ua/news.php?id=13101

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не погоджуюсь з Вами. Причому тут патріотизм...? На мою думку, українізувати Сина Божого, немає нічого спільного з патріотизмом. Це більше нагадує містично-фанатичний український шовінізм з якого випливає дискредитація української духовності в очах світової громадськості. Пізнати природу Сина Божого, все одно, що пізнати Бога...
    Ваша книга не возвеличує український народ, а принижує перед всіма іншими народами, які сповідують християнство. Хочеш не хочеш, а висновок в інших християн про українців буде один - дурень думкою багатіє...

• Подобається Подобається x 6
  12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Підтримай Ісуса - найвеличнішого Українця!

Слухай чоловіче..., йди в світ і не согрішай "

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та то все дешеві штучки.
    Мені цікаво чи прокоментує пан Каганець мої слова про фото із паном Мариновичем. :)

14. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Що значить впіймався? Це мій текст з Народного Оглядача

Додано через 2 хвилини
    Це не консультант, а якийсь контролер. Вважає себе експертом з чужих гріхів. Спасися сам - і тисяча спасеться навколо тебе!

15. Bear

Bear Well-Known Member

О_о Ви приводите цитати слів Святих Отців... тому, мабуть, вони все ж таки для вас авторитет... Не думаю, що вони одобрили б ваше вчення про реінкарнацію... чи то ви вирішили утихомирити справжніх християн їхніми авторитетами?

16. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

А що тут коментувати? Мені подобається книга Мирослава Мариновича "Українська ідея і християнство" (2003). Ретельно її вивчив і рекомендую своїм друзям. В ній багато важливих ідей щодо існуючого стану і майбутнього України та її Церкви. Наприклад, «Україні потрібна Церква, що стане містичним Тілом Святого Духу і буде все очищати від скверни — довкола себе і у собі самій» (С. 525). Ця книга додала мені сили для очищення Євангелія від вставок і написання "Пшениці без куколю" (2006).

Я навіть був на презентації цієї книги Мирослава Мариновича у Львові. У нас відбулась цікава і змістовна дружня розмова. Маю авторський автограф. А в чому конкретно полягають ваші претензії? Яке фото?

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Отці церкви змушені викручуватись,як можуть,щоб хоч трохи реабілітувати і доказати правдивість "канонів".Вже немає інквізиції і важко за якусь відмінну думку запросто спалити "єретика".Переписують СП,перекручують навіть недавню історію...

18. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Я люблю збирати розумні думки, причому з найрізноманітніших джерел.

Григорію Богослову належить фраза: «Станьмо подібними до Хреста, бо він став подібний до нас. Зробімося богами задля нього, бо він став людиною задля нас» (Катрій Ю. Перлини Східних Отців. — Львів: Місіонер, 1998. — С. 181.) Думаю, він знав, що говорив. Поміркуйте над цим.

19. Bear

Bear Well-Known Member

Над ціми словами вже багато хто міркував, навіть не такі слабі в апологетиці, як я, а багато Святих та вчених. Ви знаєте, що означають слова у Символі Віри:
    "Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и
    воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася."
    Чому не написано "Перетворився/перевоплотився/реінкарнувався на людину" ? А іменно "сшедшаго" і "вочеловечшася" ? І в яких умовах додані ці слова до Символу віри?
    І чому не "Реінкарнувався/перетворився/перевоплотився" , а "И воскресшаго в третий день по Писанием."

Треба знати, що реінкарнація і воскресіння це різні речі, майже антоніми! Так само і "воплощение" и "перевоплощение"...

20. Відповідь: Хто є Ісус? Українець?

Якщо людина когось любить, то вона хоче бути з нею в якомога ближчому зв"язку: чути, бачити, разом міркувати, співпереживати. Якщо людина любить Ісуса, то їй було б приємно, якби він був якомога більше пов"язаний з нею: через землю, культуру, мову, походження, расу. Це природно для люблячої людини. Деякі темношкірі народи зображають Ісуса чорношкірим, тому вони його люблять його і їм це приємно - навіть якщо вони знають, що це не так.

Гостро-ворожа реакція консультанта на саму думку, що Ісус може мати не лише духовний, але й інший зв"язок з Україною, говорить сама за себе. Це не реакція люблячої людини. Нормальна реакція людини, яка справді любить Ісуса, буде протилежною. Вона принаймні поцікавиться аргументацією на користь того, що між нею та Ісусом може бути ще більша єдність. І навіть якщо після перевірки виявиться, що ці аргументи є заслабкими, то все рівно людина подумає: "Шкода... А як було б добре, щоб це було правдою".

Нормальна реакція кожного українця, який любить Ісуса: "Як було б добре, якби Ісус і Діва Марія були українського походження". Подібною була б реакція німця (щоб Ісус був німцем), француза, росіянина, кого завгодно. Це ази психології.

Гостро негативна реакція консультанта на саму лише можливість глибшого зв"язку Ісуса з Україною однозначно свідчить про те, що він або не є українцем, або не любить Ісуса, або одночасно одне з другим.

Додано через 6 хвилин
    Реінкарнація - це багаторазове воплочення духовної сутності.

Воскресіння - це миттєве відновлення духовною сутністю свого фізичного тіла.

Воплочення - це втілення духовної сутності, тобто коли дух народжується в людському тілі.

Перевоплочення - це нове воплочення тієї ж самої духовної сутності.

Які ж це антоніми?

а де твій аватар? :)