Хто є Ісус? Українець?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем рівнянин, 6 гру 2007.

1. JaguaR

JaguaR щасливий

Про яку нестиковочку Ви говорите? Там не написано "тільки до інших", чи "тільки до Ізраїлевих", натомість написано, "Ще й інші..." тобто, крім євреїв є ще й інші.

• Подобається Подобається x 1
  2. Яро

Яро Well-Known Member

Про ту нестиковочку, що у Матвія, 15:24 записана:
    "Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого"
    То що, син Божий пожартував?

3. Bear

Bear Well-Known Member

Річ не в різних євангелістах. А в різних часах.
    На той момент, коли Ісус, говорив ці слова Він, дійсно, виконував місію щодо іудеїв. Якби вони послухали Його то й залишився б один богообраний народ. Але вони розіп'яли Його. Ми (інші народи, інші вівці) спасені їхнею загибеллю.

Але, здається, це вже інша тема? )

4. iso

iso Well-Known Member

А мене вчили, що ми спасенні загибеллю Ісуса:dntknw:

5. Bear

Bear Well-Known Member

Ми про Вас особисто, чи про можливість бути спасеними іншим народам окрім іудеїв? ;)

6. Яро

Яро Well-Known Member

Навіть коли й так (що ще треба би довести), то все ж тоді некрасиво в Ісуса виходить: спочатку, мовляв, ви собаки і я не до вас прийшов, а потім коли жиди за ним не пішли, то й інші народи - вже не зовсім ніби й собаки...
    Але як

7. Bear

Bear Well-Known Member

О. То ви й Біблію, мабуть, не читали? Те, що сказав Ісус про інші народи то ще квіточки)) До Його приходу до хананеян (та жіночка хананеянка) і не такі слова говорили. Що й казати про взагалі повних язичників.

Знаєте, дуже цікаво виходить, ви Ісуса звинувачуваєте в тому, що він не красиво поводився з іншими народами )) Зауважте, саме Він надав можливість іншим народам теж бути спесеними)

Якщо вас збентежили некрасиві слова в Біблії, тепер знайте, так, то така книжка, і з мультиком про Супер-книгу вона в багато-чому відрізняється). Не романтична казочка. Серйозна книга. І не через антураж, романтику й красивість йдуть люди за Ісусом.

8. Яро

Яро Well-Known Member

Так я про ті "серйозні" моменти з Біблії можу багато вам розказати. Якщо ви від викиду адреналіну задоволення отримуєте:)
    Я і є той повний язичник (у вашому розумінні - тобто той, що у Єгову не вірить) - розкажіть мені ті "не такі слова":)

9. Bear

Bear Well-Known Member

Виходить ви читали Біблію і навмисне ввели той уривок вирваний з контексту для того щоб обдурити когось? Не треба так робити. Якщо ви дійсно тоді не зрозуміли тої цитати, вас задовольнило моє тулмачення слів Ісуса?

Так, так, зробити вас мучеником?)) Не вразили. Не маю звички переслідувати за віру.

10. Яро

Яро Well-Known Member

Так а в контексті там ще "крутіше" виглядає. Якщо не трактувати Біблію як усі протестанти у стилі: написено біле, але треба розуміти чорне, бо...
    Люди йдуть у християнство, зазвичай, не читаючи Біблію. Або читаючи там, де пастухи покажуть. Якби всі читали і також там, де "не варто" читати, ряди відчутно поріділи б. Християнство було у розквіті, коли Біблію читали латиною в Європі, а у нас старомакедонською...
    Та, думаю, від цитування Біблії я особливо не постраждаю. Принаймні до мучеників за це не зарахують.

11. Bear

Bear Well-Known Member

Так, згоден! Пруться всі кому не лінь у християнство.. Раніше за цім пильніше слідкували. Кількість рідко коли виростає у якість.

12. Яро

Яро Well-Known Member

Може я помиляюсь, але ви прихильник Корчинського?
    Я теж поважаю його. До певної міри.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Віра не залежить від кількості раз прочитаної Біблії, якщо тої віри нема, навіть, якщо б вона була написана на західноукраїнському діалекті, її все одно не буде.

• Подобається Подобається x 3
  14. Bear

Bear Well-Known Member

Ви дійсно помиляєтесь. До свого сорому навіть не знаю - це якийсь новий духовний лідер?

15. Яро

Яро Well-Known Member

Якщо іще на галицькому діалекті напишуть, то тоді дійсно вірних поменшає. Чим більш зрозуміло, тим менше благоговіння...
    ні, про Корчинського ви щось таки чули. Тим більше, що погляди схожі.

16. Bear

Bear Well-Known Member

Якщо мається на увазі політик, лідер Братства, то чув. Але про його релегійні переконання не знаю.. До речі, якщо Ви віднесли мене до його прихільників за погляди щодо кількості/якості прихожан то "коло підозрюваних" =) значно ширше.. Такі переконання мають більшість християн..

17. sitech

sitech Well-Known Member

Яке бажання бути вищим...

Здавна люди мріють виділитись серед собі подібних. Хто намагається виділятися зростом, хто красою, хто одягом, хто з усіх сил старається висловлюватися не так як інші, хто намагається хизуватись походженням або родиною.
    Цікаво, але в Біблії люди порівнюються з сараною
    "Він Той, Хто сидить понад кругом землі, а мешканці її немов та сарана. Він небо простяг, мов тканину тонку, і розтягнув Він його, мов намета на мешкання." (Ісая 40:22)
    (в іншіх перекладах із стрибунцями).
    Що б ви змогли сказати про стрибунця, якщо би той виділявся від своїх братів кольором, зростом, або, якщо би він стрибав на 10 сантиметрів вище від усіх стрибунців? А, якщо один з стрибунців мав знатного родовода, ви його стали поважати за це?
    Не дивлячись на те, що у багатьох видатних людей складається враження про своє значуще становище, у Бога на це питання є своя думка. Велич Бога, його мудрість, сила набагато вища за сферу людей, подібно як людина стоїть набагато вище стрибунців.

18. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

19. KurT

KurT Well-Known Member

Думаю не так вже й важливо ким був Ісус за національністю, хіба в національності річ? Суть в тому, що він намагався донести людям і навчити, суть в розумінні і наслідуванні тієї інформації яка була дана людству.
    Все інше бутафорія.

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вполне возможно что и сам он - бутафория ...

а де твій аватар? :)