Хто є ближній?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 24 лют 2011.

1. orfej

orfej Well-Known Member

Мих!
    .

Миху! – Ви неможливо симпатичний!​

Ви, як мудро-поважний – так і дотепно-смішний!
    І ще не зауважив, щоб Ви когось тут принизили-образили!

Чому направду добрі дописи – роблять тут «ніяке» враження?
    Ось Пан Мих започаткував страшенно актульно-насущну Тему – «І – Хто є Мій Ближній» (ред.мій)
    Ось majolika дописує подиву гідні високі Думки!

Дуже гарні, почуттєві і болюче вистраждані думки прозвучали...
    Але, дуже мало я спостеріг, що, перш, ніж писати, хтось хоча проглянув, що було висказане вище в цій же темі!?

Дивина мені! Мих пречудово і високо Богословськи висловив думки – №№ 25,36,42,102!!!(що я пропустив-вибачте)
    majolika– висловила їх в прецезійно вірній Тезі.

Кожен (не кожен!) наступно – дописує так, як «Сень з конопель і просто з моста»
    Дивина і ще раз дивина!

Останнє редагування модератором: 8 кві 2011
    • Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

...як би мені не вмерти від безсилля перед своєю величчю.:cowboy:

не перехваліть!!!!!!

3. orfej

orfej Well-Known Member

:give_rose:
    :give_rose::give_rose::give_rose:

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Це якийсь... тяжкий для мене, кгх, мнєніє... В Церкві кажут, жи всі люди, то є ближн'і. Це для мене зрозуміло і просто. ПРосто я можу ставитись до ближнього вороже — це друге діло.
    Причепились до одної глави, може то всьо в преносному значенні... І вопше, на казанні хіба не кажуть, хто ближн'ій?

5. terRen

terRen Дуже важлива персона

:girl_claping: Браво!:sorry: Які ж усі ми недолугі:dntknw:

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:59 ----------

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

До чого це?

7. terRen

terRen Дуже важлива персона

Ось Вам відповідь.Бути завжди готовим допомогти(фізично, морально, духовно,фінансово... все по-можливості) тому ,хто її потребує, і згідністю прийняти, якщо тобі її надають. Людей доля зводить за будь яких обставин, і якщо звела,а ми стали їй впоміч,то вже ми стали ближніми. Бо не завжди ближні ті , що поруч чи родичі (можливо вони самі не хочуть ставати для тебе ближнім і непотребують твоєї ближності), тому я :
    А Ви вважаєте , що треба жити по-іншому?

8. ovod

ovod Well-Known Member

пішов за батогом...

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та при чому тут як я вважаю? Я можу вважати точно так само, як ви.

Я вам говорю про стан речей і все, а не як має бути.

От ви, допустимо потребуєте медичної допомоги. Один з ваших знайомих, медик з радістю вам би хотів надати, але ви його добре знаєте, як спеціаліста і не бажаєте його допомоги. Він ваш ближній? Ви йому ближні?

І от одного я не розумію, з притчі видно, що не всі є ближні. Ісус запитує: Хто з них є ближній?

10. majolika

majolika Well-Known Member

Ісусове запитання - це свого роду реторичне запитання, відповідь на:
    "І підвівсь ось законник один, і сказав, Його випробовуючи: Учителю, що робити мені, щоб вічне життя осягнути?
    Він же йому відказав: Що в Законі написано, як ти читаєш?
    А той відповів і сказав: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе.
    Він же йому відказав: Правильно ти відповів. Роби це, і будеш жити.
    А той бажав сам себе виправдати, та й сказав до Ісуса: А хто то мій ближній? "
    Тим людям і так все було ясно, вони просто прикидалися шлангом :)

• Подобається Подобається x 6
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм... я нічого не зрозумів.

Левит і священник - ближні, чи самарянин - ближній?

12. majolika

і ті, і той :)
    І левит, і священник розуміли, що вони є ближніми для побитого. Але що з того?

13. orfej

orfej Well-Known Member

І – дуже часто виходить нестиковка...
    Я би хотів вставати рано, в тиші помолитися, щоб не смерділо цигарками, щоб не було кислого смороду з пустих пляшок ані з дихання, щоб не чути мет-року, нецензурних слів....
    То це я мав би так ставитися до них – в їхньому стилі? бо вони би так хотіли!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

:wacko:

Звідки інфа?

З Святого Письма я зрозумів, що самарянин, нє?
    ,

15. majolika

це дійсно важливо визначити? що це змінює? як це стосується особисто вас? Ви вагаєтесь, чи любити вам Сталіна чи Гітлера посмертно?
    поки ми живем в грішному світі, ми не можемо сподіватися, що інші будуть поводитись з нами так, як ми з ними. Ми можемо лише сподіватися, що вони теж поведуться з нами добре. Але найкраще робити, як в приказці - роби добро і кидай його в воду.

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

контекст - велика сила :)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Який котекст? З контексту навіть самого запитання Ісуса видно, що не всі є ближні.

36. Котрий же з цих трьох на думку твою був ближній тому, хто попався розбійникам?

17. orfej

orfej Well-Known Member

Це ви тут просто викручуєтесь від компромісної відповіді.
    Чому? перейшли на запитання «Ви вагаєтесь»? Я що про себе запитував, свої проблеми жида, Сталіна?
    «це дійсно важливо визначити? що це змінює?» – тут ви цілком заїхали в паралогію.
    До чого ці питальні речення до мене? Я що на свої проблеми тут скаржуся?

18. majolika

ви щось таке бачите, що я не бачу.
    Але то таке навіть, якщо вони і не ближні, це суті справи не міняє - "А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,"

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

якої справи?

та добре, але то не питання даної теми.

20. majolika

від якої? що не всі є моїми ближніми? У не дам такої відповіді :)

це прямо стосується даної теми. Біблія - не збірник цитат і віршів. Це об'єднана книга. Тому контекст ті інші місця писання завжди необхідно враховувати.

Як на мене - ви занадто багато уваги приділяєте питанню хто є ближнім. Ключова думка вірша - іди і чини так само! - тобто іди і будь ближнім для інших

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)