Мих! . Миху! – Ви неможливо симпатичний! Ви, як мудро-поважний – так і дотепно-смішний! І ще не зауважив, щоб Ви когось тут принизили-образили! Я якій школі Ви вчились, може варто її порекомендувати(хоча, знаю, це завжди ознаки Зверху) Чому направду добрі дописи – роблять тут «ніяке» враження? Ось Пан Мих започаткував страшенно актульно-насущну Тему – «І – Хто є Мій Ближній» (ред.мій) Ось majolika дописує подиву гідні високі Думки! Дуже гарні, почуттєві і болюче вистраждані думки прозвучали... Але, дуже мало я спостеріг, що, перш, ніж писати, хтось хоча проглянув, що було висказане вище в цій же темі!? Я – це роблю завжди і у всьому( таку формацію отримав). Дивина мені! Мих пречудово і високо Богословськи висловив думки – №№ 25,36,42,102!!!(що я пропустив-вибачте) majolika– висловила їх в прецезійно вірній Тезі. Кожен (не кожен!) наступно – дописує так, як «Сень з конопель і просто з моста» Дивина і ще раз дивина!
У Вас тут–10! гальб пивця! Виставте – по дві! То, ще не таке зможете почути! А – де Ви, доречі, відводите Кавалерську Душу? Тільки – скажіть, коли я прийду, – це Вам влетить на першім колі! Наступних два – будуть моїми! Пасує? То коли? і де? Я буду під Бітла(якщо не встигну привести себе в порядок)
Це якийсь... тяжкий для мене, кгх, мнєніє... В Церкві кажут, жи всі люди, то є ближн'і. Це для мене зрозуміло і просто. ПРосто я можу ставитись до ближнього вороже — це друге діло. Причепились до одної глави, може то всьо в преносному значенні... І вопше, на казанні хіба не кажуть, хто ближн'ій?
:girl_claping: Браво! Які ж усі ми недолугі ---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:59 ----------
Ось Вам відповідь.Бути завжди готовим допомогти(фізично, морально, духовно,фінансово... все по-можливості) тому ,хто її потребує, і згідністю прийняти, якщо тобі її надають. Людей доля зводить за будь яких обставин, і якщо звела,а ми стали їй впоміч,то вже ми стали ближніми. Бо не завжди ближні ті , що поруч чи родичі (можливо вони самі не хочуть ставати для тебе ближнім і непотребують твоєї ближності), тому я : А Ви вважаєте , що треба жити по-іншому?
Та при чому тут як я вважаю? Я можу вважати точно так само, як ви. Я вам говорю про стан речей і все, а не як має бути. От ви, допустимо потребуєте медичної допомоги. Один з ваших знайомих, медик з радістю вам би хотів надати, але ви його добре знаєте, як спеціаліста і не бажаєте його допомоги. Він ваш ближній? Ви йому ближні? І от одного я не розумію, з притчі видно, що не всі є ближні. Ісус запитує: Хто з них є ближній?
Ісусове запитання - це свого роду реторичне запитання, відповідь на: "І підвівсь ось законник один, і сказав, Його випробовуючи: Учителю, що робити мені, щоб вічне життя осягнути? Він же йому відказав: Що в Законі написано, як ти читаєш? А той відповів і сказав: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе. Він же йому відказав: Правильно ти відповів. Роби це, і будеш жити. А той бажав сам себе виправдати, та й сказав до Ісуса: А хто то мій ближній? " Тим людям і так все було ясно, вони просто прикидалися шлангом
І – дуже часто виходить нестиковка... Я би хотів вставати рано, в тиші помолитися, щоб не смерділо цигарками, щоб не було кислого смороду з пустих пляшок ані з дихання, щоб не чути мет-року, нецензурних слів.... То це я мав би так ставитися до них – в їхньому стилі? бо вони би так хотіли!
це дійсно важливо визначити? що це змінює? як це стосується особисто вас? Ви вагаєтесь, чи любити вам Сталіна чи Гітлера посмертно? поки ми живем в грішному світі, ми не можемо сподіватися, що інші будуть поводитись з нами так, як ми з ними. Ми можемо лише сподіватися, що вони теж поведуться з нами добре. Але найкраще робити, як в приказці - роби добро і кидай його в воду. ---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- контекст - велика сила
Який котекст? З контексту навіть самого запитання Ісуса видно, що не всі є ближні. 36. Котрий же з цих трьох на думку твою був ближній тому, хто попався розбійникам?
Це ви тут просто викручуєтесь від компромісної відповіді. Чому? перейшли на запитання «Ви вагаєтесь»? Я що про себе запитував, свої проблеми жида, Сталіна? «це дійсно важливо визначити? що це змінює?» – тут ви цілком заїхали в паралогію. До чого ці питальні речення до мене? Я що на свої проблеми тут скаржуся?
ви щось таке бачите, що я не бачу. Але то таке навіть, якщо вони і не ближні, це суті справи не міняє - "А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,"
від якої? що не всі є моїми ближніми? У не дам такої відповіді це прямо стосується даної теми. Біблія - не збірник цитат і віршів. Це об'єднана книга. Тому контекст ті інші місця писання завжди необхідно враховувати. Як на мене - ви занадто багато уваги приділяєте питанню хто є ближнім. Ключова думка вірша - іди і чини так само! - тобто іди і будь ближнім для інших