Ви колись бачили священика, який доїть корову? Чи єпископа, який керує тракторною бригадою? Який колгосп? Ви марите?
Дивимося... Тобто ви хочете сказати, що комуняки мали машину часу, вернулися на два тисячоліття назад і організували колгоспи? Я вас правильно зрозумів?
Я хотів сказати лише те, що я вже сказав - комуністичний колгосп є лише плагіатом! Справжній колгосп вже давно створили християни. Відтак колгосп - це колективне господарство по обробці людських душ.
Гм... А чому тоді не ТзОВ? Не ЗАТ? Чому саме колгосп? Є якісь конкретні критерії, за якими ви обрали для характеристики християнства саме колгосп, а не інші форми господарювання?
Конкретним критерієм є те, що в цьому колгоспі людська душа належить не самій людині і вона нею не розпоряджається.
Так, давайте все ж розберемося з термінологією. Якщо ви обрали для порівняння одну з форм господарювання - колгосп, то вже давайте й надалі витримувати цю лінію. Я так розумію, що у вашому баченні душа - нерухоме майно (точніше земля - її ж обробляють колгоспники), яке, як ви кажете, належить суб'єкту господарювання?
Йдеться не про моє бачення, а про бачення самого колгоспника, згідно якому душа його йому не належить.
Ну якщо йдеться про бачення самого християнина, тоді некоректним є порівняння з колгоспником. Маю таку підозру, що більшість християн себе не означають як "колгоспників". Отож, або ми постаємо перед проблемою дефініювання, або мусимо все ж розглядати з точки зору вашого бачення...
А я й не казав, що християни вважають себе колгоспниками. Але вони чомусь вважають, що я дуже й дуже потребую приєднатися до їхнього колгоспу, тільки ще не усвідомлюю в собі такої потреби. Тобто вони вважають, що є коректним запрошувати мене до колгоспу при умові, що я не бажаю бути колгоспником. Відтак, з точки зору мого бачення є зовсім коректним висловлювати своє небажання долучатися до християнського колгоспу!
Тобто ми все ж залишаємося при визначенні християнства як колгоспу? І будемо розглядати душі як землю, яку християни обробляють?
Так! Абсолютно! До тих пір, поки християни не перестануть вважати мене грішником, який потребує спасіння, тобто долучення до їхнього колгоспу!
БОГ є - любов,"Я буду знати ,що ви мої учні коли буде любов поміж вами", думаю "ближні" є ті, які не чинять зла,дотримуючись Заповідів Господніх,а таких на сьогоднішній день напевно не так вже й багато(із тими жахіттями, що творяться по всій земній кулі),Сьогодні Прощена Неділя, від завтра починається піст, то маємо можливість виправлятися ,прощати, любити ближнього і робити добро.