Хто є ближній?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 24 лют 2011.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

А до чого тут колгосп? Ніби про християн була мова, а не про комуністів? о_О

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Так це ж і є перший колгосп на землі, який існує вже два тисячоліття!

3. Bambook

Ви колись бачили священика, який доїть корову? Чи єпископа, який керує тракторною бригадою? Який колгосп? Ви марите? :)

4. Василь

Василь Well-Known Member

У нас на базарі вони яблука продають. І що з того? Колгосп він і в Африці колгосп!

5. Bambook

Дивимося...
    Тобто ви хочете сказати, що комуняки мали машину часу, вернулися на два тисячоліття назад і організували колгоспи? Я вас правильно зрозумів? ;)

6. Василь

Василь Well-Known Member

Я хотів сказати лише те, що я вже сказав - комуністичний колгосп є лише плагіатом! Справжній колгосп вже давно створили християни. Відтак колгосп - це колективне господарство по обробці людських душ.

7. Bambook

Гм... А чому тоді не ТзОВ? Не ЗАТ? Чому саме колгосп? Є якісь конкретні критерії, за якими ви обрали для характеристики християнства саме колгосп, а не інші форми господарювання?

8. Василь

Василь Well-Known Member

Конкретним критерієм є те, що в цьому колгоспі людська душа належить не самій людині і вона нею не розпоряджається.

9. Bambook

Стоп-стоп. Ви розглядаєте людську душу як товар чи як засоби виробництва?

10. Василь

Василь Well-Known Member

Ні, я розглядаю людську душу як об'єкт спільної обробки колгоспників.

11. Bambook

Так, давайте все ж розберемося з термінологією. Якщо ви обрали для порівняння одну з форм господарювання - колгосп, то вже давайте й надалі витримувати цю лінію. Я так розумію, що у вашому баченні душа - нерухоме майно (точніше земля - її ж обробляють колгоспники), яке, як ви кажете, належить суб'єкту господарювання?

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

тільки зав'язане у вузол, щоб цікавіше було.
    http://www.youtube.com/watch?v=72LUyKj23kM

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

А колгоспники - хто?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Йдеться не про моє бачення, а про бачення самого колгоспника, згідно якому душа його йому не належить.

15. Bambook

Ну якщо йдеться про бачення самого християнина, тоді некоректним є порівняння з колгоспником. Маю таку підозру, що більшість християн себе не означають як "колгоспників". Отож, або ми постаємо перед проблемою дефініювання, або мусимо все ж розглядати з точки зору вашого бачення...

16. Василь

Василь Well-Known Member

А я й не казав, що християни вважають себе колгоспниками. Але вони чомусь вважають, що я дуже й дуже потребую приєднатися до їхнього колгоспу, тільки ще не усвідомлюю в собі такої потреби. Тобто вони вважають, що є коректним запрошувати мене до колгоспу при умові, що я не бажаю бути колгоспником. Відтак, з точки зору мого бачення є зовсім коректним висловлювати своє небажання долучатися до християнського колгоспу!

17. Bambook

Тобто ми все ж залишаємося при визначенні християнства як колгоспу? І будемо розглядати душі як землю, яку християни обробляють?

18. Василь

Василь Well-Known Member

Так! Абсолютно! До тих пір, поки християни не перестануть вважати мене грішником, який потребує спасіння, тобто долучення до їхнього колгоспу!

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Амінь!
    Блокую в темі.

Останнє редагування: 6 бер 2011
  20. terRen

terRen Дуже важлива персона

БОГ є - любов,"Я буду знати ,що ви мої учні коли буде любов поміж вами", думаю "ближні" є ті, які не чинять зла,дотримуючись Заповідів Господніх,а таких на сьогоднішній день напевно не так вже й багато(із тими жахіттями,о_О що творяться по всій земній кулі),Сьогодні Прощена Неділя, від завтра починається піст, то маємо можливість виправлятися ,прощати:sorry:, любити ближнього і робити добро.:good:

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)