хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. Nameless

Nameless миється в бані

О, це дуже просто. В давні часи певні люди з поперемінним успіхом проводили релігійні реформи - перехід з політеїзму в монотеїзм. Спочатку в Єгипті такий собі Аменхотеп 4-й пробував відмінити старих богів і придумав бога Атона замість них. В нього правда не зовсім получилось але з часом монотеїзм став основною релігією в різних народів. Тобто на даному етапі політеїзм для людей чомусь асоціюється з пережитками минулого і не сприймається серйозно, а от монотеїзм це типу круто і мейнстрім, це Яхве, Аллах, Вішну і Ктулху.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Елементи політеїзму збереглись в традиційеому християнстві - Трійця, культ святих.

3. Nameless

Nameless миється в бані

nobody's perfect)

4. Lents

Lents Well-Known Member

Люди поклонялись багатству завжди.
    Для цього не потрібно особливих досліджень.
    Ми живемо в постійному тиску матеріального світу.
    Навіть пан Nameless, думаю, сонцю поклоняється лише у вільний час - для розваги. Після того, як подбає, щоб були гроші. соррі.

5. Nameless

Nameless миється в бані

Дбання і поклоніння то дуже різні речі.
    І я от наприклад щось не відчуваю на собі сильного тиску матеріального світу. Все що треба в мене є. Хіба що мені не вистачає газового пальника для походів у гори. Ну щоб ходити в гори і поклонятися Сонцю.
    Але ніякого тиску. Не знаю чому. Може через те що живу в Калуші і ви, пані Lents, теж через це сюди хочете)))

6. Lents

Lents Well-Known Member

Ви не відчуваєте тиску, мабуть, через вік. У вас ще нема своєї сім"ї.
    А дбання і поклоніння - то дуже близькі речі. Те, чому людина присвячує більшість свого часу і сил, що є її приоритетом в житті, і є її богом.

Звичайно, є багато людей, для яких бог - робота, і вони не дуже думають про гроші. Я би хотіла, щоб їх було більше. Бо лікарям - дай гроші, вчителі теж вигадують різні способи, дитину в дитсадочок - хабаря дай. А як дороги ремонтують? Та їм скільки їм не плати - краще працювати не будуть!

Є ще дещо менша категорія, які живуть лише тим, щоб випити, вколотись, подивитись порнуху.

Але основна маса людей у своєму житті перш за все хоче мати матеріальні речі.

• Подобається Подобається x 1
  7. Яруська

Яруська Well-Known Member

Пройшла тест:scratch_one-s_head: Не дуже мене шокувало, те що вийшло..
    # Агностицизм: 96%

# Язычество: 75%

# Христианство: 50%

Десь так я й підозрювала...

8. ovod

ovod Well-Known Member

вибір віри, завжди цікавило.
    Якої ви б були віри, якби жили на острові якомусь далекому в океані з народження?
    Тобто чи залежить прийняття релігії від віри батьків?
    За яким принципом визначається істинність віри(релігії)?

9. Peri

Peri Well-Known Member

залежить
    ...особливо якщо ті батьки мають Віру.

10. plastic

plastic Well-Known Member

QUOTE='ovod;625032']Тобто чи залежить прийняття релігії від віри батьків?
    За яким принципом визначається істинність віри(релігії)? [/QUOTE]
    Часто залежить выд выри батьків. Але інколи діти починають шукати іншу релігію.
    Я би сказала істиність не віри а релігії.
    Якщо брати між всіма релігіями-то християнство відрізняється тим, що Бог дає благодать. І наше спасіння ми не заслужимо своїми ділами.
    Я читала трохи про мусульманство-воно виникло також з юдаїзму десь в 5 столітті н.е.
    В корані написано, що чоловікам , що потраплять в рай , будуть подаровані багато жінок. На землі, до смерті вони мають виконувати закони і не впадати в блуд. А після смерті все змінюється. Бог в мусульманстві представлений інакше ніж в християнстві.
    про будизм, кришну і т.д я не читала, і якщо чесно це мене не цікавить.
    Якщо брати з християнських течій яка релігія є вірна?
    у книзі обявлення написано:
    Тут терпеливість святих, що додержують заповіді Божі та Ісусову віру!(Об 14/12)
    ТОбто та церква є вірною що має віру в Ісуса і додержує Його заповіді.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А принцип простий, як двері. Просто почитати Біблію. І повірити, що якщо Ісус сказав ап. Петру, що збудує на ньому церкву, значить він то зробив. Якщо Ісус сказав, що цю церкву не візьмуть адові врата, то так вірити. Якщо Ісус дав ап. Петру ключі від Царства Небесного, то так воно і є. І тоді не буде виникати різних запитань. Бо наслідників апостола Петра, на якому збудована церква нема 10, ані не 5 і навіть не не дві. Це є очевидні речі, які неможливо заперечити. Все решту по відношенню до правдивої церкви - просто фантазії на тему "чому я не в тій церкві".
    Якось своє місцерозташування треба виправдати, як у своїх очах, так в очах інших... а правда одна і вона чітко зафіксована у Біблії.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую!
    Це основне в християнстві- спасіння по благодаті через віру...
    Як би цього не було, то християнство абсолютно нічим би не відрізнялося від інших релігій...

• Подобається Подобається x 4
  13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Правду говорите. Теє і робіть...

---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

1. А перевірити чи та церква виконує те про що заявлляє? удостовіритись чи те в що ми віримо є тим у що слід вірити і у що говорить Біблія, якщо ні то це пусті балачки...
    2. таки не взяли, але багатьх звели
    3. і петро осбисто передав ключі небесного цеарства в руки констянтина?
    4. Питання завжди будуть....
    5. Петро нічого не будував сам, він не був вищим, ні за одного апостола, ну і тим більше він не був їх намісником, чи поводиром.
    6. Це ви маєте на увазі полювання на відьм, хрестові походи, злочини проти людства і проти Бога "святої" інквіиції, купівлю-продаж гріхів, індулігенціїї? Ви праві - очевидні речі.. і чому їх ніхто не помічає? Загадка...
    7. Пофантазуйте, можливо вас це заспокоїть...
    8. Ну той і керуйтеся Біблією, а не філософськими трактатами на довільну тему.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

таки кортить бути суддею.

То від недовіри до Ісуса Христа.

• Подобається Подобається x 3
  15. Lents

Lents Well-Known Member

Цікаве питання. Знаю точно, що я би ні до чого подібго до християнства не додумалася. Навіть скажу, ніхто з людей такого б не придумав.
    Я би була максимум язичницею - поклонялася сонцю, наприклад.

Мої батьки атеїсти. Що мені передалося, то це певний цинізм, що не є добре.

16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Мих//
    Ви ж що пропонуєте вірити всьому підряд?
    11. Ці були благородніші від солунян: вони прийняли слово з повним запалом, щодня досліджували Писання, чи так воно є.<ДІЇ 17:11>
    І тому не слід вірити всьому на осліп, але досліджувати...

17. ovod

ovod Well-Known Member

Ви визначаєте принцип використовуючи те, що істинність вашої віри(релігії) доведена, але з позицій іншої віри читання Біблії не обовязково є перевіркою істинності.
    Простіше: ваші докази для християн різних течій (використовуючи цитати з Біблії), а не для якогось пігмея.

я спорив з одним знайомим, що віра залежить в більшості випадків від віри батьків.
    А він мені доводив, що ні. Що про християнську віру вже знають всюди і інші "неістинні" віри помалу перетікають в християнство.
    Але тоді получається, що в свідомому віці, наприклад, у 18-20 років ніхто себе не вважає зазомбованим і якщо віра батьків піддається критиці і відбувається перехід в іншу релігію,
    то за час одного покоління вже всі мали би бути в істинному християнстві. І навіть в одній течії.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, а який зміст робити ревізію Святого Письма і піддавати сумніву?

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

от зробити ревізію перекладу булоб корисно

20. Lents

Lents Well-Known Member

Є така наука - апологетика. Там є цікаві способи довести істинність Біблії. Наприклад, якби її придумали люди, то не було б в ній стільки компроментуючих фактів про життя отців. А так здійснилися її пророцтва (ще не всі,звичайно). і т.д.

а де твій аватар? :)