хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. meros

meros Member

я християнка, моя церква греко-католицька!

• Подобається Подобається x 1
  2. algo

algo Мешканка ДП

Я-Християнка.
    не можу сказати точно до якої парафії належу, бо батько православний, мама католичка, і я з дитинства і там і там.І зараз для мене нема різниці куди піти до церкви.Головне віра, а обряд це вже інше.

3. Mandarinka

Mandarinka Member

Я - християнка, ходжу до УПЦМП.

• Подобається Подобається x 2
  4. plastic

plastic Well-Known Member

А що таке віра ?

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я- агностик:dntknw:

6. plastic

Чому агностик?

7. algo

algo Мешканка ДП

Віра, це коли я почуваю поруч Бога.

8. Яруська

Яруська Well-Known Member

Агностик считает невозможным познание истины в вопросах существования Бога, вечной жизни, и других сверхъестественных существ, понятий и явлений, но не исключает принципиально существования божественных сущностей (отвергается лишь возможность доказательства истинности или ложности таких сущностей рациональным путём). Это делает возможным принадлежность агностика к религиям.

В современном понимании, термин «агностик» также может быть использован для описания тех, кто полагает, что вопрос о существовании Бога может быть разрешён, но считает приводимые аргументы в пользу существования или несуществования Бога неубедительными и недостаточными, чтобы прийти на их основании к однозначному выводу.

9. plastic

А что вас побудило стать агностиком?

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Віра це не почуття. Це принцип життя.

17 Так само й віра, коли діл не має, мертва в собі!18 Але скаже хтонебудь: Маєш ти віру, а я маю діла; покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх.
    19 Чи віруєш ти, що Бог один? Добре робиш! Та й демони вірують, і тремтять.
    20 Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва?21 Авраам, отець наш, чи він не з діл виправданий був, як поклав був на жертівника свого сина Ісака?
    22 Чи ти бачиш, що віра помогла його ділам, і вдосконалилась віра із діл?(Якова 2/17-24)

10. algo

algo Мешканка ДП

Я не є схильна до дискусій.в кожного своє визначення, свої принципи.Хоча по суті розуміння однакове!

11. plastic

Істинне Визначення одне- і воно в Біблії. Люди будуть судитися саме по цій книзі в Судний день.

12. Lents

Lents Well-Known Member

Віра без почуттів? Найглибші почуття християнина мають бути пов"язані з Богом.
    Біблія це не перелік правил і принципів, це лист, написаний з любов"ю, співчуттям, відчаєм, надією. Там можна взагалі усі почуття перерахувати.

13. plastic

Віра це не почуття. Якщо ми звертаємо увагу на почуття, то схильні помилятися.
    Хоча, згідна що в вірі мають бути почуття. Але це не основне.

14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

І я теж так вважаю:
    Ці були шляхетніші за солунян, і слова прийняли з повним запалом, і Писання досліджували день-у-день, чи так воно є.
    [Дії 17:11]
    Бо я свідчу їм, що вони мають ревність про Бога, але не за розумом.
    [Римлян 10:2]
    Самої віри для спасіння є недостатньо. Треба ще й до того виконувати волю нашого Отця.

15. Lents

Lents Well-Known Member

Так це ж і є почуття!
    Я не кажу, що почуття - це основне, але вони не менш важливі, ніж розум. Є церкви, які підходять до віри сухо і формально, а є такі, що збираються разом лише щоб повикрикати. Те і те крайність.

16. ABDURAKHMAN

А якщо прочитати далі то:
    ...і Писання досліджували день-у-день, чи так воно є.
    Сама віра без добрих діл мертва. А добрі діла (які угодні Богу) можливі лише при точних знаннях про Нього.
    Щодо крайностей згоден, треба шукати золоту середину.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

А не боiтеся провести життя в пошуку золотоi cередини?

Останнє редагування: 8 бер 2010
  18. plastic

Почуття іноді заважають. Ісус Христос в Гефсиманії прийняв рішення проти своїх почуттів(бо Він мав тіло, і так само як і ми не хотів вмирати)але Він прийняв вольове рішення, і спас нас.

19. ABDURAKHMAN

Боюся, і навіть дуже боюся.
    4 Не можна бо тих, що раз
    просвітились були, і скуштували
    небесного дару, і стали
    причасниками Духа Святого,
    5 і скуштували доброго Божого
    Слова та сили майбутнього віку,
    6 та й відпали, знов відновляти
    покаянням, коли вдруге вони
    розпинають у собі Сина Божого
    та зневажають .
    [Євреїв 6:4-6]

20. Lents

Lents Well-Known Member

Але ж у Йому у цьому виборі допомогли почуття любові до Бога і людей, не тільки знання, що "так треба".

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

Якщо так, то не відпадете. Бог направить, головне, щоб ви Його не залишили.
    Але мені теж шкода людей, які ніяк не намістяться.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)