хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Правильно. Перефразуючи один вислів, скажу, що "теорія без діл мертва". Щодо мене, то я поки що вивчаю теоретично ці питання, планую прейти до практики, коли накопичу певний багаж знань. Я вважаю, що саме через дослідження себе і можна пізнати прояви Бога, адже ми маємо духовну природу, як і він. Можна багато прочитати, запам'ятати, але не зрозуміти. Я думаю, що розуміння може прийти через наполегливу роботу над собою, медитацію, те саме "свідоме сновидіння", здається, Кастанеда писав про це. Я свого часу зустрічався з однією людиною, яка могла спілкуватися в сновидіннях з іншою людиною, при чому на велетенських відстанях, бачити ауру, відчувати чиюсь вагітність чи прихід смерті, коли сам співрозмовник про це навіть не здогадувався. Ми використовуємо дещицю наших можливостей. Мене можуть закидати камінням, але в цьому контексті можна згадати і Кроулі Еліфаса Леві. Правда, я часто не розумію, чому людину, яка має якісь неординарні здібності, відразу клеймлять, як слугу Сатани. І про триєдину природу людини - є певна аналогія із Трійцею. Ісус, як матеріальне втілення божественності, на якого сходить Дух.

2. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Знання і віра
    "Хочеш щось знати пробуй" К Кастанеда

Я чітко відрізняю те, що я знаю і те в що я вірю.
    Все, що попробував, пережив, бачив, чув - я знаю.
    Все, що мені розказали інші люди - я вірю. (Наприклад: вірю в існування Африки)
    Часто людина прочитає книжку, поговорить з кимось, повірить в це - а потім видає мені, цю інформацію, за свої знання.

Не читаю Блаватську і т.п., всі духовні знання перевіряю практично, якщо вони працюють - це реальність. Реальність від Творця. Реальність подарована мені для життя, ось я в ній живу, по мірі свого розвитку.

3. Окультист

Так, але все - одно потрібно на щось опертися. Ви ж не знали від народження про існування тако і такого - то методу медитації, не знали про свідомі сновидіння. Ви звідкись це почерпнули, з тих же книжок, очевидно.

4. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так, потрібно з чогось почати, запозичити ідеї людей, перевірити ілюзія це чи ні
    (якщо на втілену ідею реальність відгукується, то ця ідея є частиною реальності, якщо мовчить, то ідея є ілюзією)

Вивчаючи і практикуючи ідеї, я шукаю духовну спадщину людства, щоб ровер не видумувати і далі продовжувати. Часто ідеї пересікаються в різних напряках (Наприклад: єзотерична частина православя подібна до вчення Кастанеди)

5. Окультист

Hitiky, а яку б Ви дали відповідь на це питання?

6. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Бог - одинокий творець різних форм життя, невидимий для всіх творив.

Одинокий - тому, що нема йому рівних.
    Творець - тому, що я бачу існування замкнених циклів життя, які не порожують наступні замкнені цикли життя, отже всі вони повинні бути створені ззовні. Кожний цикл життя еволюціонує, це не суперечить існуванню творця.
    Нвидимий - така позиція Бога по відношенню до всіх своїх творив, оскільки всі творива рівні в правах а я Бога не бачу :)

В буддизмі є вчення про дзеркальну мудрість, Біблія каже, що ми створені подібно до Бога, ну і я сам хочу бути подібним до Бога, тому думаю, що ми подібні.

7. Окультист

Я б сказав, що він невидимий для творив із грубої матерії, але чи є він невидимим для сутностей, які мають лише духовне "тіло"? Правда, це вже залежить від того, чи вірить людина в існування таких сутностей. Наскільки я зрозумів, Ви в їх існування не повірите, якщо не відчуєте в "реалі", під час медитації чи ще якогось методу зміни стану свідомсті. Назвімо їх умовно "ангелами". Але я думаю, що і вони бачать лише прояви Бога, а не його суть.

8. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Тут я виклав дослідження Біблії по даному питанню http://www.otvetik.ho.ua/nevidimost.html

Особисто з іншими свідомими творивами Бога, я не контактував ала думаю, що ми не одні в всесвіті. (і не центр всісвіту і сонце навколо землі не крутиться :)

9. Окультист

Якщо взяти Біблію, то у розповіді про Йова говориться таке: "Был день, когда пришли сыны Божии предстать пред Господа; между ними пришел и сатана предстать пред Господа.
    2 И сказал Господь сатане: откуда ты пришел? И отвечал сатана Господу и сказал: я ходил по земле и обошел ее.
    3 И сказал Господь сатане: обратил ли ты внимание твое на раба Моего Иова? ибо нет такого, как он, на земле: человек непорочный, справедливый, богобоязненный и удаляющийся от зла, и доселе тверд в своей непорочности; а ты возбуждал Меня против него, чтобы погубить его безвинно.
    4 И отвечал сатана Господу и сказал: кожу за кожу, а за жизнь свою отдаст человек все, что есть у него;
    5 но простри руку Твою и коснись кости его и плоти его, -- благословит ли он Тебя?
    6 И сказал Господь сатане: вот, он в руке твоей, только душу его сбереги.
    7 И отошел сатана от лица Господня и поразил Иова проказою лютою от подошвы ноги его по самое темя его." Можна потрактувати так, що духовні творіння все - таки бачать.

10. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Якщо послуговуватись логікою, то згідно з самим визначенням Бога передбачається існування безкінечної кількості рівно істинних релігій, що ведуть до спасіння.
    Тому спільного в релігіях має бути таки багато. Шкода, що мало хто це визнає.

11. Окультист

Тому що кожен вважає свою релігію єдино правильною ми бачимо нетерпимість до альтернативних точок зору. Я не знавець буддизму, але наскільки мені відомо, буддисти не ставляться з критикою до інших релігій, а сприймають їх, як різні прояви одного. А в релігіях дійсно досить схожі погляди на Бога, різняться лише підходиди до трактувань певних положень.Звичайно, якась світова релігія - це міф, її не може бути хоча б тому. що релігії міцно прив'язані до своїх носіїв, на них відбивається національно - культурні, етнічні чинники.

12. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ще є місця в Біблії де описується присутність Бога, це перше.
    Неможу собі уявити, що Творець задає такі примітивні питання своему твориву, хоче поговорити з опозиційною до Нього сутністю, "підставляє" Йова, сам неможе розібратись хто яким є, для якоїсь мети збирає "партійні" зібрання.
    Думаю, що це було написано людиною, для людей.

"Істину не шукають, істину створюють" Нічше
    Людина також є творцем. Релігії - це творива людей і кожен вибирає таку яка йому підходить.
    Чому нападає на творива інших?? Можливо таким чином захищае свою ілюзію. Реальність не потребує захисту.

• Подобається Подобається x 1
  13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Незнаю ніколи над цим не замислювався. Але чимраз більше я схиляюся до того, що свідки Єгови є саме тою істинною релігією. Чомусь раніше я вважав мої погляди не співпадають з поглядами СЄ, але тепер я зрозумів, що вони є одними і тими ж.
    Якщо я колись навернусь і дійсно вступлю в якусь релігійну організацію, то це точно будуть Свідки Єгови.
    Ну а поки що...я ще вчусь...

• Подобається Подобається x 1
  14. Alone Wolf

Alone Wolf New Member

Я... важко сказати. Вірю в Бога. Але релігії не маю... Просто вірю. Віра і релігія - різні речі.

• Подобається Подобається x 5
  15. Leri

Leri Well-Known Member

а я християнка
    хрещена у свідомому віці по вірі і власному вибору

скільки себе пам'ятаю - цікавилася усім таємничим, шукала чогось духовного
    (від самого раннього дитинства... від часу коли почала розуміти, що якщо я закриваю очі - це не означає що у всьому світі гасне світло)

вже в підлітковому віці дуже захоплювалася різними газетними статтями про інопланетян, про буддизм, про язичництво... а раз в рік на Благовіщення ходила до сповіді у Православну церкву...

у моїх мізках була каша... там уживалося православ'я з вірою у переселення душ
    я навіть не замислювалася над тим що воно суперечить одне-одному

я багато читала і десь так у 16 років дійшла до висновку
    "Бог один але має багато імен, кожен народ до Бога йде своїм шляхом... і т.д."

у 16-19 років я виробила для себе певні "залізні" принципи віри
    "Головне мати Бога в душі"
    і все це зводилось до фрази "ви собі думайте а я собі знаю"

а всередині мене була пустка... криза підліткового віку = проблеми із власним самовизначенням + незістиковка з батьками + пошук сенсу життя + різні питання у n-ній степені

коли на свій день народження 19 років я попросила у Бога змінити моє життя (цього точно ніхто не чув крім Нього) - мені подарували Біблію

а потім Бог почав мене міняти...

я думала що знаю Бога але не знала його ані на грам

у моє серце прийшов Ісус... я пізнала що таке є любити, що таке приймати любов

Бог дає мені сенс життя
    і заради Нього я відкинула всі свої "фільософії"
    Я ХРИСТИЯНКА тому що я ХРИСТОВА

• Подобається Подобається x 3
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шановна, може ви нам розповісте, яку релігію ви репрезентуєте? Я можу відгадувати? Єговістів? Ні, ті не моляться (не можна Богу надокучати).
    Атеїстів? Здається в щось таки вірите...
    Значить, суботників! Бо ті так само відносяться до людини, як до собаки чи червяка. Здох, закопали і все.
    Ось тільки Біблія і Христос трохи іншої думки. Але що вам Біблія чи Христос! Для вас головне ваші секти і ваші злочинні вожді.

17. plastic

plastic Well-Known Member

А колись відвідувала греко-католицьку церкву. Але шкода що там більшість і Біблію не читають. Все передання і передання

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ----------

Не говоріть про те що не знаєте. Як сказано-за кожне пусте слово люди дадуть відповідь! До речі ми кожну суботу приділяємо більше години на вивчення Біблії в церкві. А кожен день!її читаємо вдома. Я навела вам багато висловів з біблії, а ви нічого не можете відповісти крім " суботники і СЕ"-то секти

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А куди ж ви зараз примкнули, якщо не секрет? Щодо Біблії, то ті що вірять, читають, а ті що приходять замельдуватися раз на рік, то звичайно ні.
    Ось в нас Мих чи Олена грекокатолики, а Біблію краще знають від єговіста Абдрахмана.

19. plastic

plastic Well-Known Member

Адвентисти-як ви зараз кажете-Суботники

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Я наближений до них, прихильник, так би мовити.

а де твій аватар? :)