хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто перший і хто другий?
    честь віддає хто?

• Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Не, Мих, Уважаемый, Вы, видимо, меня не совсем поняли.
    Я имел в виду ОДНОГО, который, вроде, отдаёт воинское приветствие.
    Поздно, уже.
    Возможно, с утреца ещё раз мой постик предыдущий прочитаете???

П.С. Кстати, Уважаемый, с Великим Праздником Вас и Близких Ваших!
    От ДУШИ!
    С ув, П.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ВЗАЄМНО!!!!
    Мих.

• Подобається Подобається x 2
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

:haha::haha::haha:
    :)Це з настанов св.Варсануфія та Іоанна:)

• Подобається Подобається x 3
  5. ovod

ovod Well-Known Member

віра одна, тільки в що - це в кожного по різному

• Подобається Подобається x 2
  6. Khodorchuk

Khodorchuk New Member

П'ятидесятник...!

7. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Пастафарианство

Канонические догмы:

Невидимый и неощутимый Летающий Макаронный Монстр создал Вселенную

Все доказательства эволюции были преднамеренно встроены ЛММ. Он испытывает веру пастафарианцев, делая так, что вещи выглядят старше, чем на самом деле.

Восемь «Лучше бы ты этого не делал» — пастафарианский эквивалент ветхозаветных десяти заповедей. Их можно найти в Евангелии от Летающего Макаронного Монстра

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я так і не зрозумів якої Ви віри, пане О.Ф.?:)

9. smbds

smbds Well-Known Member

Я - агностик. З симпатією до УГКЦ.

Ну і дзен люблю (хоча, хто ж його не любить, навіть якщо не знає, що то є таке - бо це ж також дзен :) )

10. Яро

Яро Well-Known Member

А я РУНВіру сповідую, як це не парадоксально для українця:)

Так а в Одесі розповідають той анекдот, де Абраму кажуть: "снімітє крєстік ілі труси оденьтє..."
    Чи може я щось не зрозумів?

Так а при чому тут японський ієрогліф на вашій картинці?

Останнє редагування модератором: 31 бер 2009
  11. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

TARIKAFR як казав свого часу Задорнофф "При взгляде на такого священника сомневаешься что он когда-либо постился"
    :)
    А щодо жесту, згідний з Полковником. тим більше знаю одного священника, що раніше служив у миротворчому батальйоні в Югославії, після побачених жахіть війни - вирішив піти в монахи!

12. Nika07

Nika07 New Member

Православна я. Та в церкві давно не була

13. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Спільне

В темах цього форуму ми багато критикували вчення і вірування різних релігій. Пропоную поговорити про те що є спільне у релігійних/духовних людей.

Ймовірно вже були спроби обєднати релігії але вони були безрезультатні, можливо така сама доля буде і цієї теми. Впевнений в тому, що чим довше буде існувати ця тема тим більше добра вона принесе. Навіть те, що ми зможемо розпочати цю тему покаже, що ми можемо мирно жити на цій планеті або навпаки, якщо навіть розпочати не зможемо, томи взагалі не готові ...
    Спільними можуть бути:
    мотиви релігійних пошуків
    вірування
    спосіб життя / прийняття рішень
    сумління
    релігійні почуття
    надії, очікування

Якісь правила спілкування: не критикувати, не навязувати свого, не агітувати, піведення підсумків, можемо приймати по ходу.

Напевно кожен активний учасник форуму вірить в Бога.
    Отож, хто для Вас Бог??

14. Окультист

Окультист Well-Known Member

Цікаве питання. Висловлю свою суб'єктивну думку - я намагюся осягнути лише прояви Бога, його природу осягнути не є можливим. Бога я сприймаю у відриві від будь - яких конфесій чи релігій (усі вони - це лише різні способи, які ведуть до розуміння проявів діяльності Бога). Я не беруся персоніфікувати Бога і наділити його людськими рисами, він всюди у Всесвіті, тому часто я вживаю слово "Абсолют". Він - суддя, він оберігає закони космічної справедливості, завжди дає людині шанс на виправлення - в цьому чи наступному втіленні. Бог для мене - це світло, абсолютне, яке дарує спокій і мир. Я вибудовую власне розуміння того "хто такий Бог", а не приймаю зроблене кимось, не залежно від конфесії.

15. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Ви вважаєте, що всесвіт є тілом Бога чи він з далеку контролює всесвіт??

Тут можна поговорити про нашу з Богом подібність.
    Ми з ним різні чи чимось подібні??
    Думаю, що при нашій подібності існує шанс взнати Бога, можливо це єдиний шанс.

16. Окультист

Я б радше сказав, що "тіло" Бога є у видимому і невидимому світах, я не можу сказати, що Бог є у якійсь конкретній точці простору. Він - всюди. Мені найбільш імпонує точка зору Кабали у цьому питанні - про Айн Соф, про божественні еманації, які пронизують усі світи. Ми подібні, але подібні тим, що крім тілесної маємо, як і Бог, духовну природу. Я прихильник поділу, грубо кажучи, на дух, душу і тіло. Дух - пребуває у безпосередньому зв'язку з Богом і має властивотсі, які притаманні Богові. Ми маємо шанс їх розвинути, правда, рідко це робимо. Пам'ятаєте, про віру розміром із гірчичне зерно і про гори.

17. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Теж думаю, що уявлення про наявність тіла і його місця знаходження - суто людські, основані на аналогії з собою, додаючи, що у нього просто інший матеріал тіла.

Ми володіємо триединою природою і одна з 3-х частин нашої природи, своєю будовою і властивостями, подібна з Богом, я правильно зрозумів?? Тобто звязок з Богом можливий через наш дух?

Я вважаю, що людина володіє фізичним тілом і енергетичним тілом (перевірив на собі) 1 Кор 15:44 "Если есть тело душевное, есть тело и духовное"

Що таке енергетичне тіло, дух, душа мусимо давати визначення. Хоча можливо їх нема, це може бути прояв одного і того самого.

18. Окультист

Я б те, що Ви називаєте "енергетичним тілом" назвав "тілом астральним". Воно здійснює зв'язок духу з тілом, своєрідний міст. Під час сну чи "виходу в астрал" цей зв'язок слабшає. Блаватська , наскільки мені відомо, розрізняє більш детальну будову, скажімо так, "невидимих тіл", складнішу, але все - одно, є дух, через який ми можемо підтримувати зв'язок з Богом. Я підтримую думку, що найголовнішого очима не побачиш. Дух, на мою думку, це вмістилище певних ідей, які дані Богом і які людина або сприймає і виконує свою місію, зближаючись з Абсолютом після смерті, або падає в безодню матеральності і прирікає себе на новий цикл "народження - смерть". В нас закладені Богом знання про основні принципи світобудови, але ми їх маємо вивільнити, бо ми дуже обмежені своїми органами чуттів.

19. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Питання яке ми косвенно обговорюємо: чи можливо пізнати Бога досліджуючи себе??

Блаватська і подібні говорять про наявність в людини: ефірного, астрального, ментального, кармічного тіл. Я вважаю, що це все функції енергетичного тіла.
    Так звані ефірні тіла я бачу своїма очима.
    Так звані астральні тіла я бачу, входячи в свідоме "сноведіння".

Думаю, що поки людина не розвине всі свої здібності, поки мозок запрацює до 100%, то будуть помирати і нема кого в цьому звинувачувати.
    Читанням і трактуванням книжок, чужих думок, хоч 2тис хоч 20 тис років нікуда не прийдемо.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

хоча в цих книгах написано куди приведе описаний вами метод

а де твій аватар? :)